Полицай в схемата с нелегалния тютюн, щетите за бюджета – 3 млн. лева

Пренасял нелегалната стока с униформа, за да не бъде спрян
16 юни 2019 14:00,
41
Полицай в схемата с нелегалния тютюн, щетите за бюджета – 3 млн. лева
Снимка: архив Булфото

11 души са били обвинени за участие в организирана престъпна група с цел, производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Един от обвиняемите е служител на МВР, от Дирекция "Жандармерия" към ГД "Национална полиция", посочи говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева.

Припомняме, че тази седмица беще разбита организирана престъпна група за незаконно производство и разпространение на тютюневи изделия.

Още по темата

"По отношение на петима от лицата беше поставена мярка "задържане под стража", за двама мярката е "домашен арест". По преценка на наблюдаващите прокурори по отношение на трима от членовете на групата беше взета мярка за неотклонение "парична гаранция", обясни Милева.

Десетима от членовете на престъпната група бяха задържани на 12 юни 2019г.

Групата е действала от 2017 г. До момента доказаната щета за държавния бюджет възлиза на 3 милиона лева невнесен акциз.
Днес ще бъде внесено искане до Специализирания наказателен съд за искането за задържане под стража и на служителят от МВР, заяви прокурор Милева, цитира "Фокус".

"Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния си автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият е транспортирал нарязаният тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си", посочи говорителят на Специализираната прокуратура.

"Установени са случаи, в които той е паркирал автомобил, в който е съхранявал нарязан тютюн за пушене на паркинга на жандармерията, докато е изпълнявал служебните си задължения в качеството си на полицаи", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
19
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 4 години
Когато ромите наплюят полицай, скъсат му дрехите, набият го, бъркат му навсякъде, а полицай стои и се кипри като ощипана мома, и не реагира...Това не е прословутият страх от писане на обяснения, защо е бил твърд. Всяко полицайче има дребна или по-едра схема, в която участва, и от която носи вкъщи минимум още една заплата, или повече доста, затова се пази от проблеми с шефовете, пази си работното място, заради схемите, и търпи, където и да му бръкнат.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Не. Аре бгай.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сте използвали снимката с блъснатото дете на Цар Борис III?!?! Поне малко не ви ли е срам?!
14
3
 
13
 
! Отговори
Избягал преди 4 години
Нагли, неграмотни нагаждачи! При това униформени.
13
2
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Прав с и до някъде но сега е по голям комунизъм от колкото при соца,тогава ако не работиш не вземаш помощи.Сега безработните в България им дават по 520лв.помощ на месец трябва към общината да работят нещо "да косят трева или да чистят"и това не правят пийват си и си пушат цигари държавата е длъжна да им плаща.Ако намерят някъде работа за някой ден си изкарат още някой лев.А тези с ТЕЛКОВЕТЕ 50% са фалшиви гледаш 100 килограмов мъж павка цигари и кара си колата и си живее.
12
3
 
28
 
! Отговори
бай х преди 4 години
има ли банда без полицай ?
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.
10
2
 
16
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Полицай ощетил бюджета с 3 млн.лева,проверените кабелни оператори 700 000 абонати с 10 млн. лева,де е Киро на кирия-трасираме пътя за доброто на ония,а бачо Илия е затънал вече до шия.Куче влачи рейс,а прокуратурата е на пусия за дребната ... хамсия-цаца!
9
3
 
17
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Не може да е истина!!!!!! БЪЛГАРСКА ФУРАЖКА ВСЪЩНОСТ Е ПРЕСТЪПНИК! Предполагал че поне 90% от населението на България знае, че от МВР нищо добро не може да се очаква... сбирщина алкохолизирани наркомани облечени във влас, като им прибавиш комплексарщината и става Страшно... и в катастрофата от вчера, патрулката е виновна мили журналисти, потърсете свидетелите на случката! А и за пребитите деца от онзи ден...
8
1
 
11
 
! Отговори
Млад протестант! преди 4 години
Акцизът е престъпление против личността!!! ДОЛО АКЦИЗИТЕ! ДОЛО АКЦИЗИТЕ! ДОЛО АКЦИЗИТЕ!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драстично да намалим *** драскачи
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да намалим драстично полицаите, политиците,чиновниците и адвокатите тогава престъпността и корупцията ще намалеят.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖАНДАРМЕРИСТИлитерати журналистиЗа тях всички са полицаи и всички полицаи са катаджииРазлики не правят Баси неграмотниците
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Поредния *** който си няма идея как работи икономиката и социалната политика като цяло.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли омръзна да сте роби на държавата?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във веригата на почти всяка схема има политик и полицай.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези блага трябва да бъдат на народа! Стига сме плащали пари да храним политиците! Храните трябва да бъдат безплатни за всички хора!