Осъдиха 7 души за данъчни измами, щетите - 1,4 милиона лева

Действали на територията на Джебел, Кърджали и София
Обновена: 17 юни 2019 11:21 | 17 юни 2019 11:20,
7
Осъдиха 7 души за данъчни измами, щетите - 1,4 милиона лева
Снимка: БулФото

Специализираният наказалтен съд призна за виновни седем души за участие в организирана престъпна група за данъчни измами. Тя е действала на територията на Джебел, Кърджали и София в периода 2008-2012 година, съобщава bTV.

Седем години затвор получи ръководителят Бехчет Али, че престъпната група е ощетила държавния бюджет с близо 1,4 милиона лева. Двама души са осъдени на 5 и 4 години затвор, а останалите четирима - на 3 години затвор с 5-годишен изпитателен срок.

До 2008 година Бехчет Али се е занимавал с производство и законна търговия на плодове и зеленчуци. Фирмата му, със седалище в Джебелл, е внасяла плодове и зеленчуци от Турция и Гърция, като реализирала голяма част от тях на борсата в столичния кв. "Слатина".

За увеличи печалбата си, Бехчет Али решил да избегне плащането на ДДС, като използвал фактури за фиктивен износ в Румъния и Словакия/ За целта тогава привлякъл първите двама участници в групата, които са експерти по счетоводство.

Те съставяли или осигурявали от други фирми данъчни фактури за доставки и недействителни транспортни услуги, вписвали ги в дневниците за покупки и продажби, изготвяли неверни декларации по ДДС и ги внасяло в НАП.

Според разследващите, групата била подготвена и за вариант, в който са разкрити - фирмата била подготвена за продажба на неграмотно лице, като дейността продължи с друга фирма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е дребно нарушение сравнено с измамите, които се вършат от водещи депутати и министри.
4
0
 
1
 
! Отговори
един от всички преди 4 години
За нас пълна проверка за искане на ДДС в рамките на 500-600 лв. без задължения. Как ли става така?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Масларова невинна май излезе!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе с Мургина какво стана?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който се е занимавал с бизнес знае какво става, когато има ДДС на възстановяване! Това без чадър в НАП не може да стане! Един говореше за обръчи от фирми едно време ....