Дават на съд групата за фалшива валута от Слънчев бряг

Четиримата бяха задържани през октомври миналата година
20 юни 2019 17:30, Анисия Иванова
6
Дават на съд групата за  фалшива валута от Слънчев бряг
Снимка: МВР

Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу групата, изготвяла фалшиви доларови и евро банкноти в хотел "Кантилена 2“ в к.к. Слънчев бряг и разпространявала ги в страната, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура.

Четиримата бяха задържани на 20 октомври миналата година при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Слънчев бряг и в Пловдив.

Фалшива валута в милиони! Разбиха уникална печатница

В подземния гараж на хотел "Кантилена 2" в курортния комплекс бе открита оборудвана за целта печатница. На място бяха задържани ръководителят на групата Иван Тодоров и съдържателят на хотела Александър Крихтин в момент на производство на фалшивикатите. Намерени и иззети бяха 23 009 листа с отпечатани и изображения на неистински банкноти с номинал 50, 100 и 500 евро и 50 щатски долара, или елементи от тях (заготовки).

Тодоров е предаден на съд за престъпления по 8 текста от Наказателния кодекс, в т.ч. като ръководене на групата от създаването ѝ през януари 2018 г. до неутрализирането ѝ през 20 октомври същата година.

Той лично е контролирал производството на фалшификати и разпространението – при 4 доверителни сделки продал на служител под прикритие общо 301 неистински банкноти от по 100 евро и 297 банкноти от по 50 долара. В дома му в Пловдив бяха открити 23 009 броя готови фалшиви банкноти в евро и долари на обща стойност 2 170 000 евро и над 100 000 щатски долара.

Участникът в групата Крихтин, който предоставил помещение за нелегалната печатница, бил ангажиран пряко в производството на фалшините банкноти, включително и осигуряване на консумативи за изработката им.

Тодоров и Крихтин са с мерки за неотклонение "Задържане под стража“. На 19 юни тази година след внасянето на обвинителния акт срещу тях е разпоредено превеждането им в Софийския затвор. Другите двама, предадени на съд участници в групата, са с определени парични гаранции от по 5000 лева.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
убуу праяята момчетата! Ти им даваш 200 лева, те ти даат 1000 и кееф!Аз как мислите, ча изкарвам с мойте 580 лева заплата, а?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шест месеца по-късно тези още не са в затвора!!!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За фалшиви новини, кога ще съдят?
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато банката печата пари от въздуха е ок. Когато народа печата пари - затвор? WTF?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eee жалко. Аз съм им ползвал услугите н пичовете. Само ти казват, къде да не даваш...Ама после, за 1000 лева, взимам 5000 и става много яка ваканция ;)
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла година точат следствието а има толкова улики и доказателства. Сега 4-та ще се разболеят и гледай циркове.Резултата нищо ... дъното на Европа сме.