Повдигнаха обвинения на четирима роми за боя в Карловско

Продължават разпитите на свидетели за изясняване на случая
Обновена: 25 юни 2019 09:25 | 25 юни 2019 09:24, Красимир Ангелов
12
Повдигнаха обвинения на четирима роми за боя в Карловско
Снимка: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие. Те са част от задържаните за сбиването в карловското село Розино, при което бяха задържани общо 44 души, съобщиха от институцията.

Още по темата
Четиримата обвиняеми – мъже на 24, 30, 32 и 47 години са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Погромът в ромската махала на Розино: Нападнаха ни с пушки, колове...

Продължават разпитите на свидетели, експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите и др.

По същия случай, за срок от 24 часа по Закона за МВР, са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, които се разглеждат от Районния съд в Карлово, а останалите са разпитани като свидетели и освободени.

Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност, става ясно от съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меле от 44-*** (опитайте се да си представите нагледно такъв брой хора) кардараш баджанаци, а само 4-*** с обвинения. Тия прокурори май нещо не могат да смятат. Изобщо някой има ли съмнение, че ще ги пуснат по живо по здраво всичките тия субекти? Даже няма и да ги глобят нещо. То не че би имало смисъл да глобяваш такива, ама все пак.
9
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Това евроатлантическо ли е, комитета от Хелзинки веднага да заведе дело срещу държавата, електората не трябва да се закача ;) !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
БХК преди 4 години
Ромите са наши братя и винаги са невинни !!! Слава на РОМалия !!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиес ром нямат никво васпитание братчето ми
6
0
 
7
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Боли го рома ханшъ за обвинения и глоби. НИЕ плащаме всичко - и извънредните на ченгелите, и нафтата на жандармитес командировъчните, и стъклата/бурканите на сините таксита, и бързата помощ с пътеката на болницата. Здравни осигуровки сме СИГУРНИ, че са си платили. А иначе, работят повече от нас - от 18:30 в петък до 6:00 в понеделник, когато и без това ленивата полиция и обществени форми на контрол спят. Бачкат здраво - по къра разходки; метат липов цвят; продават дърва
5
1
 
8
 
! Отговори
Заглавие Ром преди 4 години
ERICH, да не би да споменахте думата "етнос"? и то в съчетание с думата "престъпност"? Дори срички не бива да се съчетават..., ооо, добре че я нямаше думата Р.О.М, иначе ....много пари, много адвокати, екскурзия до Страсбург.. ;)
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глоба 200 лв., която римлянинът никога не плаща, продължава си с ТЕЛК-а и социалната хранилка, и от скука следващата седмица е готов за нови приключения.
3
0
 
12
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
Я колко срамежливичко,колко стеснително и мило,*** посочи етноса на престъпниците.Ама то целокупният български народ знае,кои са извършителите на този вид престъпления,всеобщите любимци на БХК,Америка зад България,Отворената обществена /знаете какво става въпрос/ и преди всичко лежащите на гърба на българският народ,отличаващи се с пословично трудолюбие,лична хигиена и любов към истината
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ко?
1
0
 
7
 
! Отговори
Съдия Дред преди 4 години
Орден "Стара планина" за тези юнаци!