Кметът на Костенец пуснат под "домашен арест"

Радев е обвинен, че е предложил 30 000 лв. подкуп
27 юни 2019 15:01,
5
Кметът на Костенец пуснат под "домашен арест"
Снимка: архив, Булфото

Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният специализиран съд му определи втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест", съобщи БНР.

Още по темата

Радев е обвинен, че е предложил 30 000 лв. подкуп на местен общински съветник, за да гласува по определен начин. Според прокуратурата това гласуване е било в полза на другия обвиняем по делото - бизнесменът Ивайло Пашов.

Първоинстанционният наказателен съд беше определил мярка за неотклонение на Пашов 10 000 лв., която днес съдиите от Апелативния спецсъд увеличиха - на 30 000. Решението на съда е окончателно.

Кметът на Костенец беше арестуван на 17 юни тази година заедно със собственик и управител на търговско дружество по обвинение в корупционни действия.

Радев е обещал на общински съветник сумата от 30 000 лв., за да упражни правото си на глас общинският съветник в полза на приемането на определено решение, което е касаело кмета и другия съучастник, който е управител на търговско дружество, спечелило обществена поръчка, съобщи преди дни наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Дежавю...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, арестувайте кмета на още някое село. А кметовете на София, Варна, Пловдив, Бургас... кога?! Мафията си има държава начело със сикаджийската мутра Тиквоний Велики.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който го е пуснал, моля да влезе на негово място в панделата!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво! пускайте ги. после защо сме на първо място по кражби и на последно по всичко останало. къде е цялата строгост на закона срещу тия корумпирани самозабравили се кметчета?