Делото срещу Евгени Крусев тръгва наесен

Обвинен е в нанасяне на щети за 1 милион лева
11 юли 2019 14:20, Павел Гълъбов
6

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираният наказателен съд насрочи за разглеждане делото срещу бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев за 30 септември, съобщава БТА.
Още по темата

Днес се състоя разпоредителното заседание, предхождащо процеса, на което обаче не бяха посочени допуснати нарушения при разследването, които да налагат връщането на делото на прокуратурата. На заседанието нямаше представител на Столична община и не беше предявен граждански иск за щети.

Крусев ще отговаря пред съда за ремонта на "Граф Игнатиев" за щети малко под 1 милион лева. Първоначално прокуратурата твърдеше за предполагаеми над 5 милиона нанесени щети. Обвинението касае нарушаване на служебните задължения. Крусев е сключил договор за промяна в носещата конструкция на трамвайния релсов път с контактна и кабелна мрежа по улица "Алабин" и улица "Граф Игнатиев" и в последствие били направени корекции по договора с "Джи Пи Груп".

Адвокат Менко Менков коментира пред медиите, че в хода на делото няма да има особени затруднения да се докаже, че Евгени Крусев не е извършил престъпление. Според него щета не е настъпила от действията на зам.-кмета, а общината е спестила пари, като не била нарушена никоя процедура на Закона за обществените поръчки.

По думите на Евгени Крусев, в действията си той се е ръководил единствено от интересите на общината
и обектът да се изпълни по максимално качествен начин. Като посочи, че според измерванията и изследванията на релсовия път, той е в норми и шума и вибрациите са намалени в пъти.

Адвокат Менков обясни, че за изграждането на релсовия път и подложката не са използвани евросредства. Като допълни, че управляващият орган към МРРБ за разходването на евросредствата, по програмата, по която се провежда цялостния ремонт, е излязъл с решение, че няма допуснати нарушения. Както и, че има изготвено заключение на 29-членна комисия, дала становище да се подмени подложката с такава, която е по-добра и по-евтина.

Адвокатът на Крусев посочи още, че ще поиска част от членовете на комисията да дадат своите показания, сред които е главният архитект на София Здравко Здравков. Той допълни, че кметът на Столична община Фандъкова не е била разпитвана при разследването и не е сред свидетелите на прокуратурата.


6
Още от Темида
90 кг марихуана за половин милион открити в поморийско село
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 1 седмица
си е бушонче. Ще го пуснат ако си мълчи. Щом в играта участват ДжиПита-та пазарлъците са ставали на много по-високо ниво от зам.кмет.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на даскалицата бушончето изгърмя. Естествено наели са адвоката на Цвъко и няма какво друго да стане освен да го оправдаят
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До кога ще търпим Фандъкова и другите крадци. Време е кмет от БСП да поеме контрола и София да се съживи като Москва и Хавана
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През комунизма нямаше хора дето да крадат държавни пари и нямаше корупция и връзкарство и не пускаха никой на почивка в Гърция
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като поотшумят нещата ще освободят младия любовник на Фандъкова и ще го преместят на някое топло местенце - я в общината, я в някаква измислена комисийка да взима петцифрена заплатка.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естествено, че герберасткият съд ще го оправдае. Нали е тяхно момченце.
Виждам че го защитава Менко Менков, адвокатчето на мафията, същият дето защитаваше и Цветанов.
Що така се получава - не знам.