Млад мъж с условна присъда, посегнал на котка с брадва

Наказанието му е и заради притежанието на марихуана
44
Млад мъж с условна присъда, посегнал на котка с брадва
Снимка: Pixabay

Присъда за убийство на котка. 11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишния Петър Гешев от с. Годлево, защото посегнал на животното.

Районна прокуратура – Разлог е сключила споразумение със защитата на Гешев. Обвинителният акт срещу него беше за притежание на наркотици и проявена жестокост към животно.

В съседство с къщата на Петър в с. Годлево е имотът на собственичката на котката, която Гешев е убил.
Сутринта на 19 март тази година жената заминала за Гърция. През деня Петър бил в двора си, когато забелязал съседската котка, влязла в неговия имот.

Хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип" и го  поставил на земята.

Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа.

По този начин на животното била причинена открита костна фрактура. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

По-късно същия ден, чрез профила си в социалната мрежа той публикувал създадения клип в затворена група "Лудите хора". В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31 март животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно Гешев е извикан в Районно управление - Разлог за проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата той предал на разследващите 1,11 грама канабис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦИНИКИ ти май си гражданин
37
5
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Кък така жа убий котка уа?У наше село минава за заешко.Гостим с тях се големи ора.Ама че на заека ребрата са обли пък на котката плоски никой досега не са е усетил.То де толкова акъл у гражданята.
36
2
 
11
 
! Отговори
анон преди 4 години
Каквото правиш на животни, такова правиш и на хора. По отношението им към животните ще ги познаете.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкото коте. Ефективна присъда за садиста!
34
0
 
5
 
! Отговори
бай Миле преди 4 години
До вземете го за съседОх само да ми дойде... ще го направя сам да си говори.. как ме види ще се напикава! А тая брадва сам ще иска да си я вкара в гз! Вече си имам едно такова *** във входа, този компания да му прави!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една котка плюс/минус, не е кой знае колко голяма работа. Работата е там, че тоя е явно някакъв психoпат, за да стори такава безпричинна жестокост макар и на животно. Жалко, че присъдата му е само условна!
32
0
 
8
 
! Отговори
вземете го за съсед преди 4 години
Който защитава тоя психопат дето като се надруса размахва брадва да си го вземе за съсед. Вероятно съседката ще продаде къщата си от страх,че някоя вечер тоя ще я заколи. Потърсете си го и във Фейсбука като ви се струва готин и му изпратете покана за приятелство.
31
0
 
5
 
! Отговори
луд чешит е тоя преди 4 години
Този е луд за връзване. Да беше казал на котката ,,къш" и тя щеше да избяга сама и без брадва. Дали не е чакал съседката да замине за Гърция и тогава да я убие? Дали е бил надрусан изобщо,когато е взел брадвата,или просто е искал да направи мръсно на съседката и го е бил решил преди това? Да го питат в ареста за какво му е било да прави видео клип ? Хванал котката и се върнал да вземе телефона от зарядното ли??
30
2
 
8
 
! Отговори
до 31 печената зурла преди 4 години
Виж какво, ***, птици,риби човек убива,за да се прехранва,не от кеф. Този тук е някакъв надрусан пикльо,който е заснел клип как се гаври с безпомощно животно,което е на съседката му. Котката е била ранена и по-късно е умряла,защото раната й от брадвата се е инфектирала. Заглавието подвежда,че само е замахнал с брадвата. Днес е убил котката,утре може да убие съседката. Вероятно освен трева е взел и по-силен наркотик и котката му се е видяла на лъв, но е имал време да вади камерата и да снима.
29
11
 
5
 
! Отговори
Печената зурличка преди 4 години
А как колим прасета , преследване ги с ножове брадви и чукове . Ужас. О после се нахвърляме още мърдат, вече ги ядем от към ушите. Затворите ще се напълнят с свинеубийци рецидивисти.
28
2
 
8
 
! Отговори
бай Миле преди 4 години
На тоя п0мак в най-скоро време "някой" така ще му пръсне трътката, че от тук натам все с памперс ще ходи!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната екоталибанска простотия с цел сплашване на простолюдието.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежка комплексарщина. То само като му видиш лицекнигата на тоя и ти става ясно що за човек е.
25
10
 
3
 
! Отговори
ОгОрчен преди 4 години
До АнонименМоля ви се, защо обиждате, аз избрах вариант 3. Даже, след като изяде месцето, й пребърсах муцунката - първо с влажна, после със суха салфетка. Пък аз си хапнах хлебец и си легнах. Не спах много добре, глад, спи ли се, но докато се взирах с отворени очи в тъмното се успокоявах, че котето се е наяло хубавичко, милото ми то. Малко се притеснявах дали не му е тежко от половин кило месо, но на сутринта мячеше пред вратата - мях, мях, мях - като да ми се смееше мацата...
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София от тия откачаки като тоя *** има над500 000 хил....
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това няма нищо общо с умъртвяване на животното с цел храна или превенция. Този човек е обществено опасен и начинът му на действие го доказва.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето от вас дори не могат да се класифицират като хора, съдейки от коментарите. Яла ти месо от тавата и дай да я убиваме. Глупаво селско ***. И да, сравняваме животните с хора, защото те са много по-чисти и по-душевни от по-голямата част от човечеството.
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейййй какви психопати се навъдиха .... Направо за страх.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм защитник на животните и мразя кучкарите от дъното на душата си обаче такива *** трябва да се съдят.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Не че нещо, ама пак ли сравняваме животните с хората? Преди 3 години слушах за някакъв, който си спасил котката, ама не е съквартиранта, като имало пожар... Нормални работи, предполагам.