Германка на пазар за кола: С ?15 000, принтирани у дома

Жената ползвала обикновен домашен принтер, за да си разпечата парите
19 юли 2019 14:45,
49
Германка на пазар за кола: С ?15 000, принтирани у дома
Снимка: Polizeidirektion Pirmasens

Германка от югозападния град Кайзерслаутерн се опита да си купи кола, но вместо с нов автомобил, си тръгна от автокъщата на задната седалка на патрулка.

Причината - всичките й €15 000 били фалшиви. Служителите на автокъщата бързо засекли фалшивите пари и викнали полицията, предава DW.

Да се разбере, че парите й не са истински, не било трудна задача. Местната полиция съобщи, че банкнотите от по 50 и 100 евро били отпечатани на обикновен принтер, с обикновена хартия.

Властите претърсили дома на 20-годишната жена в близкия град Пирмасенс и открили принтера, в който все още имало прясно отпечатани "пари". Германката била "спестила" още €13 000 - уви, фалшиви.

Според германската федерална криминална полиция, фалшифицирането на пари с намерението да се използват на пазара е наказуемо с поне една година затвор. Прокуратурата все още не е повдигнало обвинение срещу жената.

Въпреки че професионалните фалшификатори използват доста фино оборудване, според федералната криминална полиция и аматьори могат да се справят с фалшифицирането на пари без специални знания.

Най-фалшифицираната банкнота е тази от 50 евро.

Според последния доклад за фалшива валута, само през 2018 г. са регистрирани 54 000 случаи, с 99 900 банкноти на стойност над €17 млн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До мен За разлика от "неистинските" пари, тези със златно покритие са се приемали в цял свят. Например на банкнотата от 1 английска лира пишеше: "Банката на Англия обещава да плати на приносителя сумата в злато". Не знам как е сега.
40
0
 
0
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Ха ха Почти е така както го казваш, но парите са само посредник в една сделка между купувача и продавача. Ако ги нямаше, трябваше да носиш овцата или коча до пазара, а от там да си вземеш коза. Разменната търговия отдавна е в далечното минало. Сами по себе си парите нямат стойност, ако не са признати и от продавача и от купувача. Както е видно в случая, продавачът на стоката кола не ги е признал нейните пари. Подобен е проблемът с т.н. биткойни и други подобни.
39
0
 
1
 
! Отговори
мен преди 4 години
До Ха хаИ какво прави златото, истински пари? Кое е по-различното?
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги когато някой каже "българска работа" трябва да се присеща за такива новини. Трудно им е на българите да разберат колко *** постъпват гражданите дори на толкова боготворените от нас народи като Германия.
37
1
 
3
 
! Отговори
До Дзъ преди 4 години
Язък за Канон-а! Язък за мастилото... този не е с тонер! :)
36
0
 
1
 
! Отговори
Пенка преди 4 години
*** те принтерите сега са добри, поне по-малки банкноти за пазар до Промаркет шъ зема да си печатам, бре, хора, кво толкоз лошо има, ако и държавата си печата га им скимне. Шъ си намеря по- грапавъ хартийка, може амбалажна и току минал номерът, що да не опита човек ,,,
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ще да е от новите германци, онези с чергите на главите.
34
0
 
13
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Язък за тонера
33
2
 
13
 
! Отговори
Перко Налъмов преди 4 години
И аз така, само че си бях напечатал рубли- един милион. И отидох в Москва да си купя кола. Лада ***.Отведоха ме в лудницата.
32
1
 
38
 
! Отговори
Ясновидеца преди 4 години
Тази овца ще да е от новите германци на баба Меркел!
31
2
 
30
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Така е . Държавата не обича някой друг освен нея да печата пари . Въпреки че разликата в стойноста е единствено цената на хартията . И ДЪРЖАВНИТЕ И "ФАЛШИВИТЕ" ПАРИ - НЯМАТ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ . Нямат НИКАКВО покритие . Много отдавна . "Истинските" пари вече са само едни напечатани от официалните власти хартийки .
30
0
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Като дете /7-8г./ бях изрязал цената от 10ст. от опаковката на дъвка "Идеал" и пратих брата да си купи и той дъвка... , та и тая така ...
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен сърдечна има и мозъчна недостатъчност,.За разлика ог първата , втората носи колосални щети на притежателя и на близките му.
28
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление 99% от 20 годишните са по-прости дори и от тази. Още от 4-5 годишни са пред компютрите, телефоните и таблетите и нямат никаква идея за реалността когато станат на по 20 години.
27
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
To принципно всички пари днес са фалшиви и нямат никакво покритие. Американците още през 70-те години премахват златното покритие на долара и от тогава всички държави ги следват. Днес парите вече са електронни и банките просто въвеждат няколко цифри в компютъра и така си създават милиарди долари за секунди, после ги раздават по формата на кредити.Днес само 15% от парите в обращение са физически банкноти и монети. Другото са електронни пари които просто съществуват на някой харддиск.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се вземе реалната, а не натрапената стойност на еврото, то тая жена не трябва да я съдят за фалшифициране, а за измама. И нейните пари имат нулева стойност като и еврото. А инак, до тук беше с "умните" германци. Само *** може да си помисли, че ще заблуди някого с пари печатани на принтер.
25
0
 
39
 
! Отговори
asdf преди 4 години
"-За какво си в затвора?!- Заради нелоялна конкуренция.- К'во?!- Абе печатах същите пари като държавата."И тая така.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да е бавноразвиваща се, но все пак е решила да бъде измамница :)
23
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Парите са фалшиви. Златния стандарт върху много валути е премахнат, което прави парите фалшиви.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Често ако клиент носи голяма сума в брой или парите са фалшиви или са от незаконна дейност. Ако носи стотинки да си плати винетката тогава е сигурно че са от закуски.