12 000 лв. - цената на ритника на шведа Ралф за камериерката Диана

Обезщетението е едно от най-големите за такава телесна повреда
33
12 000 лв. -  цената на ритника на шведа Ралф за камериерката Диана
Снимка: Булфото, архив

12 000 лв. - толкова струва ритникът, който камериерката Диана Петкова получи от шведа Ралф Сундберг на 3 юни, 2017 г. Българката бе зверски изритана в лицето от пияния швед, докато чистела фоайето на хотел в курорта.

Безпричинното нападение бе заснето от охранителна камера и обиколи световните медии и социалните мрежи, а Сундберг бе съден, но се отърва само с 4500  лв. глоба.

Две години по-късно Бургаският апелативен съд излезе с решение шведът да плати 12 000 лв. обезщетение на камериерката за претърпени неимуществени вреди. Източници на "24 часа" съобщиха, че днес обезщетението е било изплатено от Сундберг, след като защитата на Петкова се отказва да обжалва пред ВКС.

Първоначално искът срещу бияча Ралф  е за колосалните 50 000 лв., но това е по-скоро израз на морален протест.

Бургаският окръжен съд редуцира сумата до 18 000 лв., а апелативни магистрати - до 12 000 лв., отчитайки, че нанесената лека телесна повреда на ищцата е причинила мозъчно сътресение, оток и кръвонасядане в долната челюст, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Около месец след инцидента се наложило камериерката да се лекува в Центъра за психично здраве в Бургас, тъй като не можела да спи, получавала паник атаки и не била пълноценна в работата си.

"Въпреки редуцирането на исканото от нас обезщетение до размер от 12 000 лв., то остава едно от най-високите, присъждани до момента за такъв тип телесна повреда", коментира пред "24 часа" бургаският адвокат Станко Кралев, който представлява камериерката.

Битата българка обаче ще трябва да плати на шведа близо 3000 лв. разноски по делата - сума, изчислена върху отхвърлената част на иска, обясниха юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 4 години
Най-после....
22
0
 
4
 
! Отговори
Баал преди 4 години
Ритането от надути ваканцуващи на сезонни работници може вече да започне точно сега..Евтино , на промоция.Само и мен да ме сме сбъркат докато се мотам из хотела. Ритането може да в взаимно. Само че мен ще ме глобят по техните стандарти и ще трябва да продавам къщата да платя на надутия псераз.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Щатите сумата щеше да е милионна. Но в страната на бедняците е така.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво излиза, всеки западен *** може да ритне жестоко в кратуната българин срещу скромната сума от 6000 Еврака. За тях това не са много пари. Този специално е *** със забавено, умствено развитие и не печели много, но има хора, за които това са джобни пари.
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, колко да и дадат на жената. Шведа е виновен, но в България се спазва Римското право при което съдията взема решение според записаното в закона.В Америка правото е съвсем друго и нашето правораздаване няма нищо общо с това което гледаме по филмите. В Русия също правораздаването е различно от нашето.Нашето право си е добро, колкото и да не ни се иска да е така понякога.
18
3
 
2
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 4 години
До Анонимен 18Ното ви знам класа, нито съдията, нито дали е бил и колко ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБЪР, камо ли аткъде ВИЕ имате компетентност да го оценявате така?! Присъдата не може да е справедлива, ако не е съразмерна. Знаете ли ВИЕ, че животът е различен от американските филми за Ерин Брокович, че в БГ такива обезщетения /за неМЕДИЕН случай/ се присъждат за счупена челюст с избити няколко зъба и операции?!
17
0
 
26
 
! Отговори
Исмаил Шабански преди 4 години
В Швеция има такива глоби за превишена скорост.Самият акт бе брутален, умишлен и непредизвикан с нищо. Животинско деяние.Има значение, дали е средна телесна по непредпазливост или извършена, както в случая по зверски начин.Законът трябва да прави разлика м/у двете.По случайност следствието от деянието е само средна телесна повреда, можеше и да е по-тежко, не дай си Боже, вкл. фатален край е допустим от такъв хайвански ритник.
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди моного години, един изключително добър юрист и съдия, каза пред нашият клас, че работата на съдията е много тежка и отговорна, защото от неговото решнеие зависят съдбите на много хора. Днес никой вече не мисли за това. Някой *** осъзнава ли, че с това решение оценяват жестоко нападение над жена на 12000лв ? Присъдата трябва да превъзпитава и да спира подобни престъпления, не да ги насърчава. За това трябва да са тежки. Осъденият тук е жената. Нейната съдба е напълно съсипана.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде е жената?Шведите са под закрила,напразно е водила дела за справедливост жената,не я очква нищо добро.
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ралф в момента си пие водката и се надсмива на Територията. Пито - платено!
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами срама, ами психологическите вреди. Кажете ми как ще работи нормално оттука нататък жената, без да изпада в страх всеки път щом види някакви пияни албиносчета, шведи, англета, руснаци или каквито и да е други руси животни.
12
0
 
20
 
! Отговори
ноби преди 4 години
цялата порнография в държавата почва със съда
11
5
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
До Анонимен (3):Баш "нищо" не е, а е половингодишна заплата. Но трябваше.
10
0
 
20
 
! Отговори
gio преди 4 години
после защо всеки си прави каквото иска в тази държава. Евала 12 бона и пребивам някой пред депутат пред парламентна. Могат да сложат и един касиер да прибира парите.
9
0
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"Бургаският окръжен съд редуцира сумата до 18 000 лв., а апелативни магистрати - до 12 000 лв" -- 'баси лaйнapитe тези в съда! Тези са причината за неуредиците в страната.
8
0
 
50
 
! Отговори
sss преди 4 години
Пулев го направиха на майм,уна целувка, ако я беше плеснал по *** - щяха да го вкарат в затвора... тоя рита и унижава и 12 бона... ама както каза кандидата за нов главен прокурор: "Прокуратурата била в най-добрата си кондиция"...
7
14
 
5
 
! Отговори
гого преди 4 години
туй е заплатата на главен архитект за 5 години бря у бойковата държава. ша ходя да ме ритне и мен.
6
2
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
От 12000 5-6000 за адвоката, 3000 за разноски и какво остана - жената я ритнаха за едни 6000 лева, но обезщетението е разумно.Май адвокатът ѝ е доста ***, с тоя "морален протест", който струва на жената 3000 лева.
5
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С удоволствие бих платих 12000лв да изритам по същия начин съдията по делото. Само кажете на кой да платя.
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12000 лв кат се разхвърлят по адвокати и други готованковци , може Диана да си остане само с "ритника" .