Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час
Обновена: 23 юли 2019 22:52 | 23 юли 2019 21:48, Анисия Иванова
233

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи Нова тв. Информацията за ареста е потвърдена и от МВР.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

Още по темата

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

Прокуратурата няма съмнения, че именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката. Главният прокурор съобщи подробности какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри. В тях е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Сотир Цацаров е убеден, че Бойков не е действал сам - той е бил само изпълнител, имало е и поръчител, и подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.