Осъдиха двама роми на общо 28 г. затвор за жестоко убийство

Ритали до смърт самотник в Айтос
31 юли 2019 16:52,
34
Осъдиха двама роми на общо 28 г. затвор за жестоко убийство
Снимка: Pixabay

Бургаският окръжен съд призна за виновни ромите Ж. Д. и Я. С., убили по особено жесток начин самотник в Айтос през февруари миналата година, пише "24 часа".

Още по темата

Окончателно: 25 г. затвор за Теньо, убил приятелката си

Ж. Д. ще лежи 20 г., а непълнолетният по време на убийството Я. С. получи 8-годишна присъда.  Съдът постанови първоначален „строг режим“ на изтърпяване на наказанието за двамата подсъдими.

Освен това те ще трябва да платят по 30 000 лв. кръвнина на четирима близки роднини на жертвата А.П. Възрастният мъж обитавал изоставена постройка в айтоския квартал "Странджа". На 1 февруари м.г. той бил нападнат от двамата роми, които безпричинно се нахвърлили върху него с ритници и юмруци. След като го пребили, започнали да блъскат главата му в стена, а после извадили нож и наръгали стареца на няколко места по тялото.

Пострадалият се намирал в безпомощно състояние и деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Според съда, по време на престъплението Ясен С. е  могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, въпреки че е бил непълнолетен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Мангала на сапун преди 4 години
Осъдиха двама роми на общо 28 г. затвор условно за жестоко убийство.
18
0
 
15
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Аз съм против смъртната присъда! Но тия бих пуснал от трудов лагер където ще работят оковани само нощна смяна и когато станат на по 75год. ги освобождавам!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това щото 2-*** роми = 1 българин!А 1 ром = 2 големи мартинита!И на 2 малки Куба Либре! С лимоньче!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Периодично има такива статистики и за престъпността у нас, но на широката публика се съобщава само, че около 90% от престъпленията са извършени от лица с малцинствен произход, без да се уточнява етносът.
15
0
 
11
 
! Отговори
За какво НФИ пилее преди 4 години
парите ни?До АзИ покойният д-р Ив.Георгиев изтъкваше този факт, позовавайки се на изследванияна ДНК.Но най-дебелата българска етнографка подмазвачката Лина Гергова го заклейми заради тази негова твърда позиция (без обаче да го опровергава с какъвто и да било научен аргумент, защото няма знания в тази област). И Фонд "Научни изследвания" й даде някаква награда, като публикува дисертацията й, която беше на ниво изрезки от регионален вестник, но съдържаше тази хула по адрес на д-р Георгиев
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Луди хораТочно това е най-подходящата в случай присъда - до живот без право на замяна, но не да "лежат", а да заработват издръжката си. Първо заработва наема за килията, в която е настанен, после неговия дял от заплатите на персонала на затвора и режийните и накрая, ако останат пари, ще яде и ще си купува лекарства.
13
0
 
25
 
! Отговори
Продължавам да питам преди 4 години
Кога най-после при подобни случаи ще се заемат разследващите журналисти да изчислят колко пари са ни стрували извършителите, от момента, в който бременните им с тях майки са получили платено майчинство, до момента, в който престъпниците са навършили 18 г.?С колко десетки хиляди е олекнал бюджетът, за да изхрантутим тези двамата?И колко ще ни струва издръжката им в затвора за тези общо 28 г.?Е, стига вече разхищения на финансови средства, изкарани с честен труд от нас, данъкоплатците!
12
0
 
20
 
! Отговори
СправедливоНаказание преди 4 години
за такова деяние у нас не се прилага. И двамата са били достатъчно големи, за да съзнават какво правят. Тези никога няма да се поправят и пак ще извършат някое безобразие, а през останалото време ще са в тежест на данъкоплатците и ще създават себеподобни, след като излязат от затвора.
11
0
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Присъди не се сумират, о, правно неграмотни жyрналя!
10
20
 
0
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Айде бе за някъде си самотник им зачерниха животите. То и без друго за него е по добре Алла да си го прибере да не се мъчи.
9
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Сега четох за японците какви смески с хора ще правят. Но са сгрешили избрали са шимпанзе понеже било най-близко до човека!!НЕ Е ТАКА "РОМИТЕ" най-близкото до човека същество!!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ще попаднат на хора в затвора и ше станат хора.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това е на 1ва инстанция. Докато стигнат зо 3та Гешев ще ги пусне, стига да обещаят малко гласове за боковистите
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3В Територията присъдите не се сумират
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев като дойде и по ниски присъди ще има..Електората е ценен!
4
0
 
41
 
! Отговори
Луди хора преди 4 години
А какво стана с доживотната без право на замяна? Нали е по особено жесток начин и са осъзнаваме какво правят? *** съдебната система ебааате садъъъъъъ
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брейй, то било много евтино да убиеш някого у нас бе?Ако убиеш няколко наведнъж дали правят промоция? Например Убий 2 за 35 години или 3 за 40? И то в случай, че ти се сумират присъдите за всяко убийство. Щото ако е само една 20-ка за н-броя убийства си е направо рахатлък!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли нямаха с кво да почерпят съдника тези роми, тц тц тц
1
3
 
30
 
! Отговори
браво на родата преди 4 години
Зарязали стареца,а сега се кундисали за пари,така ли!?Не че ще вземат нещо,ама ако падне!Баси народа,баси чудото!