Гешев: Държавата е длъжник в борбата с битовата престъпност

Доказателствата, обявени по атаката срещу НАП, не пречат на разследването
Обновена: 2 авг 2019 20:55 | 2 авг 2019 20:49, Веселина Йорданова
35
Гешев: Държавата е длъжник в борбата с битовата престъпност
Снимка: БТА, архив

Политиката на прокуратурата през следващите години ще е активно противодействие на битовата престъпност. Това увери заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата във Враца.

Повод за брифинга е разкриването на жестокото убийство преди месец на 62-годишния Тодор Кулин в дома му в село Згориград. Гешев каза, че бързото разкриването на извършителите на тежкото престъпление е станало възможно благодарение на професионалната и екипна работа на Окръжната прокуратура и ОД на МВР във Враца, за което им благодари.

По думите му за никого не е тайна, че държавата е длъжник на своите граждани в борбата с битовата престъпност. Недопустимо е български граждани, възрастни хора, нашите родители, баби и дядовци, да бъдат убивани по къщите си, запалвани с къщите, и да не може да им се осигурят едни достойни старини", коментира той.

Гешев отбеляза, че това е проблем на държавата и тя може да направи много повече. Това ще бъде приоритет за работата на прокуратурата в бъдеще, надявам се - и на МВР, каза още заместник-главният прокурор.

Иван Гешев добави, че вече са водени разговори с ръководството на Министерството на вътрешните работи за по-активна съвместна дейност в тази област.

Повдигнати са обвинения на двама мъже за извършването на умишленото убийство по особено жесток и мъчителен начин на 62-годишния жител на Згориград, каза наблюдаващият прокурор Камелия Трифонова. Тя допълни, че единият от тях е обвинен като подбудител и помагач, а другият - като извършител на убийството. От днес на единия е наложен постоянен арест с решение на Окръжния съд. Другият също е задържан и приведен в затвора за изтърпяване на наказание "лишаване от свобода" с присъда за друго престъпление. Той се е укривал от изпълнението на присъдата. 

Двамата обвинени за жестокото убийство на Тодор Кулин са регистрирани за кражби и грабежи, допълни Янко Янколов, директор на ОД на МВР във Враца.

Доказателствата, които са представени от прокуратурата по случая с хакерската атака на НАП, са в минимален обем от това, което има по делото, и това няма да затрудни бъдещето разследване, коментира Иван Гешев в отговор на въпрос. Той допълни, че по това дело ежечасно излизат нови доказателства, които, ако това не пречи на разследването, също ще бъдат предоставени на обществото.

Гешев каза още, че публично оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще има и занапред, включително за да се оборват неверни твърдения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата беда е че сте ЗАВИСИМИ ! НО НЕ ОТ НАРОДА СИ !
22
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааааа, Гешев ще довърши ***. Още дълго време ще ходят гладни и ще плачат по форумите. Нищо чудно да емнат отново бродникът Милиончева :))))))))))))))
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ГАТИ ИЗКАЗВАНЕТО, ВСЕ ЕДНО СМЕ УНИЩОЖИЛИ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И СЕГА ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ ПРОБЛЕМ Е БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ.ТАКА ДЕ : ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА
20
1
 
3
 
! Отговори
Ganjo преди 4 години
Nai posle edin raztropan prokyror....i ne spriaha da go plujat.Ako ne pravi nishto ...vsichki shte sa shtastlivi.Zburkan narod....
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една причина, да не се прибират децата ми от чужбината ...
18
0
 
5
 
! Отговори
Висящи дела преди 4 години
Всеки, който е опитал някакъв вид самозащита е наказан жестоко от съдебната система.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак същата песен .ква битова престъпност ?! Ами кражби за милиарди ?!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква правова държава с Тиквата начело?Температура ли имаш?
15
1
 
18
 
! Отговори
отвратитИлно преди 4 години
тъй ли ? битовата значи -дребните рибета че лови , А големите Далавери за Милиарди ?
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега никой го прокурор не се занимава с НБУ ,като незаконен и нарушил всякакви закони .Прикритие на Костовистка мафия .Гнезддо на терористи тип Дайнов .Ограбиха децата и им объркват животите .Пирамида .
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плешив с.мешник наречен гешев
12
1
 
24
 
! Отговори
Дядо мраз преди 4 години
Полицията в момента е изключително заета да пише фишове, актове и да пълни хазната а битовата престъпност да се оправят гражданите сами. 99%от наелението на България се глобява 2 - 3 пъти на годината. Това са на боко излишаците .
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
остави битова престъпност, заври завряния зет в затвора и хората ще се кротнат, като видят, че бащата на престъпността е на топло.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДСБ са най голямата мафия !Дайнов създава бъдещи престъпници .НБУ е мафия .
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито Гешев, вие сте бяхте избран за главен прокурор в анонимната ни томбола. Печелите апартамент осигурен от Артекс и парична награда, която може да получите от банков клон на Кайманите.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига интервюта, а ? Дела да видим. Бледоликоте си правят, какво си искат и даже в определени случаи си знаят по-добре правата от прокурора Стига приказки за заспалият български гражданин!
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тоя Гешев от...известно време е на всяка...чорба миродия."То беше ясно, че го гласят за новия послушко на мястото на Цацаров. През последните няколко месеца от господин Никой се превърна в медийна звезда на гербавите медии и сега съвсем случайно е единствен кандидат.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце ги хваща вие ги пускате. Как да спадне битовата престъпност?
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя преди 5 месеца разправяше как нямало шанс да се кандидатира за поста, а сега не пуска кокала още преди да го е захапал. Личи си, че е новият избор на Мафията.
4
1
 
19
 
! Отговори
И Гешев се обади! преди 4 години
Нека се уточним: Държавата включва като основна част народа, към него се добавя и управлението, което бива нормално, кадърно и откровено некадърно. Не може за министър на МЗХГ, МЗ, МОН, МЕ, МИ да назначиш икономисти, за вицета философ, юрист и историк, който е и министър на МО, министър на МВР - селянин от тетевенските села и премиер пожарникар и да искаш държавата да просперира! Нонсенс! Нали и ти доскоро мъкнеше златна верижка на врата!