Задържаха двама иманяри, открити са монети и накити

Мъжете са на 51 и 20 години
5 авг 2019 19:52,
8

Снимка: Пресцентър на МВР

В хода на проведено от служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и колегите им от ОДМВР-Плевен разследване, са установени двама мъже – на 51 и 20 г. от гр. Кнежа,  занимавали се с незаконна иманярска дейност, съобщават от МВР.

По първоначални данни те са извършвали и незаконни сделки с придобитите движими културно-исторически ценности с археологически произход в региона на област Плевен.

В рамките на извършените процесуално-следствените действия на адрес, обитаван от двамата, са открити 14 старинни монети от римската епоха и Средновековието, 6 старинни накита - пръстени и медальон, старинно острие и самоделен металотърсач.

Археологическите предмети и металотърсачът са иззети като веществени доказателства, а по случая е образувано досъдебно производство.

Материалите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура в Плевен. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами някой завислива душичка, ги е предал. Тук в БГ така става, след като няма такъв закон. Разбира се без да се разрушават исторически места. За изнасянето на голямата История от България , защо няма новини? Интересно.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един от ДС " колекционер" с много златни артефакти,изкопани от могилите.Как си узакони иманярската дейност?Казва,че ги е купувал ?Сега тия от село,предполагам безработни ще ги съдят за дранкулки,чиято стойност като историческа и кешова ще е като дръжката на една от чашите на оня бивш милиционер?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва става само,у България защото е бъкано с предатели политици,а те са крадците,свинщинна
3
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Търсачи на съкровища има по цял свят това е хоби и по телевизията го дават а у нас си престъпник според измисления закон на олигарсите колекционери и протежето което го вкара Нина Чилова
2
1
 
6
 
! Отговори
bobo преди 4 години
Ората избиа прасетата, пък вий с кокошкари се занимавате! За отвличане на вниманието? ;)
1
3
 
8
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Трябва да има за всички по веригата ,не се ли отчиташ- лошо