Отложиха за пети път делото за "Царските конюшни"

Адвокатите на Веселин Пенев били в отпуск
7 авг 2019 13:19,
15
Отложиха за пети път делото за "Царските конюшни"
Снимка: БулФото

За пети пореден път съдът отложи началото на делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев, обвинен за продажбата на занижена цена на държавната земя под сграда на "Царските конюшни" в София, съобщава "Дарик".

Причина за фалстарта на съдебния процес този път стана предварително планираният годишен отпуск на неговите адвокати, които днес отсъстваха от пленарната зала. Това е поредното отлагане на делото, след като в началото на годината обвинителният акт по него бе върнат на прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения.

Още по темата
Поредното отлагане на делото идва няколко месеца след като обвинителният акт по него беше върнат от съда на прокуратурата заради процесуални нарушения и объркани тези.

Веселин Пенев - основният обвиняем по делото, е бивш областен управител на София, а според Държавното обвинение той е отговорен за безстопанственост и сключване на неизгодна сделка.

От документите по делото става ясно, че той е продал "Царски конюшни" на цени от 90 лв. за кв.м. или за 658 870 лв. без ДДС. Реалната цена обаче би трябвало да достигне 11 милиона лева.

Освен това парцелът е бил разделен на три части, за да се избегне текст в закона, който предвижда продажбата на държавен имот с цена над 500 000 лв. да става единствено с решение на Министерски съвет.

Междувременно съдът обяви сделката за нищожна заради изключително занижените цени. На влизане на днешното заседание Пенев отново заяви, че е убеден в своята невинност.

"Няма щета за държавата. Такъв казус – "Царски конюшни" и продажбата им, не съществува. Аз не съм продал "Царските конюшни". Интерпретациите на прокуратурата продължават вече трета година, при положение, че няма нищо такова. Надявам се съда, в крайна сметка, да установи това нещо и да приключи с така създадената еуфория", коментира Пенев.

Следващото заседание е насрочено за 20 септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
englishmaninbg преди 4 години
имаме нужда от нещо като схемата, въведена в сила в Обединеното кралство преди 2 години, не забавяйте правосъдието; ако някоя от страните или неговото представителство не се представят на необходимата дата, съдията просто продължава без вашия защитен екип.Прочети още на: https://dnes.bg/temida/2019/08/07/otlojiha-za-peti-pyt-deloto-za-carskite-koniushni.418884
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това му се казва руска култура с българско правосъдие.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При ясна собственост, както е конюшната. Не е правена от строителни войски, соц. Строително предприятие за народа. Нормално е наследниците на Цар Фердинанд да решават. Какво да става с имота. Не господин никой.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е тоя да продава чужда собственост без да пита наследници. Да го ханат и един бой като му продадат и неговата собственост.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комуниста мрази аристокрацията, мрази собствениците, мразят всичко живо което се труди извън колектива. Комуниста обича анархията
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На таканаречения цар трябва да се отнеме българското гражданство и да му се забрани на него и на всички свързани по какъвто и да е начин с него да стъпват в България. Това трябва да важи и за охраната му.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербимафиотчетата усещат, че краят им е близо...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо опитвате да ангажирате гражданите с една поредна далавера?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно,оставят я на майката природа
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще продава не му е бащиния, няма и морал на човек да си зададе въпроса. Как са получили парите тия които купуват. Къде е прозрачноста при търга, къде е закона, солко още хора могат да участват в търга. И на първо место да се питат преките наследници на Цар Фердинант. Те са тези които имат правата. Пълна каша е *** и пульо да се взима решение за нещо което не е негово.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съборете я,тая съборетина
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пародия на правосъдие...