Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата

Свидетелски показания и чатове в Telegram
Обновена: 9 авг 2019 13:07 | 9 авг 2019 11:58,
237
Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията "ТАД Груп", нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията - Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Още по темата

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

" Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
26
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Фарс... прах в очите на хората и отвличане на вниманието от наистина нетърпящи отлагане проблеми.Фиаско, а хората мизерстват. Нима заплата 1000 или пенсия 300 лв. са по-малък проблем ?Не се учудвам, че хората бягат. Както мъдро е казал древният философ : "зрелище дай на хората и ще забравят глада".
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кого е хакнал тоз, цялото му задържане е незаконно дори да е принуждавал някой той е трябвало да съобщи в полицията. Значи ако имаш ИТ фирма идва един кeлеш отнякъде хаква нещо и казва той ме накара и ти съсипва бизнеса Дано разбирате защо не идват инвеститори в тая територия. Няма такава държава.
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали едно обстоятелство, факт или предмет представлява доказателство, решава съдът. Прокуратурата само ги представя пред съда. Само че българската прокуратура представя разни неща пред медиите и ги нарича "доказателства". Не знам дали работещите в Тад-груп са виновни или не, но със сигурност знам, че този начин на действие на прокуратурата опорочава делото. Предприели са пропагандна кампания за натиск върху съда при решаване на делото. Цветанов ги правеше тия работи и обявяваше виновни преди съд
5
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом всички дето коментират тука само повтарят ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ, си вони на Позитански ръце тая история
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата е орган на държавата за репресии над обикновения човек няма за цел да бори престъпността. Обраха ме майсторите на покриви а прокурора каза, че те си искали Аз съм давал нямало престъпление!
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех,че в милиционерското ги учат на компютърни науки.Боже,какви вълшебнии.Затова са на такива постове.
2
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не вярва на тези. Сами си пускат разни изявления и си мислят че някой им вярва. Раздават си бонуси и медали на бостаня и сами се кефят на себе си. Тези линкове от сайта на гешетурата ме е страх да ги отварям ей така. Много знам колко пъти са им ханали сървърите до сега и какво може да пипна. Най-много да ми източат банковата карта, ще го преживея но защо да го правя.
1
11
 
20
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Еми никъде Тодоров не казва на Кристиян да хакне НАП. Другите хакове са си там де ... Престъпления има. Според мен Кристиян хаква НАП сам, хвали се и после всички се чудят как да изкарат пари от цялата работа. Сигурно 20 годишния се е мислил за герой, че ще свали правителството сам ... Защо той е на свобода е въпроса...