Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата

Свидетелски показания и чатове в Telegram
Обновена: 9 авг 2019 13:07 | 9 авг 2019 11:58,
237
Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията "ТАД Груп", нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията - Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Още по темата

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

" Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
5
 
20
 
! Отговори
идиЙОД преди 4 години
Явно требе да се закрие съда и да се узакони виртуален съд,така и иначе файда ниама от съд,така и иначе прокуратурата ТУК вади и показва доказателствата. Закона е,,, виртуален свят е видно.
187
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вместо "файловете" прочетох "фейковете", не знам защо....грешката май е вярна
186
8
 
23
 
! Отговори
tralala преди 4 години
единственото, което ме гризе колко пари ще плати българската държава на "подсъдимите" след заведеното от тях дело в Страсбург и платено от нашите данъци.
185
24
 
13
 
! Отговори
/// преди 4 години
Трима драскачи, написали по 30 коментара за да защитават Тодоров. Срам бе, мишки. Ходете и викайте пред съда, какво се криете тука.
184
23
 
8
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Това е тероризъм, трябва да изгният по затворите. Този прилича на престъпник, а не на ИТ специалист.
183
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко смeшно ми се вижда да xаквaш сайта на НАП и да пишеш в някакви чатове с истинските си имена
182
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общо взето виновен преди да е осъден.
181
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам един въпрос. Може ли човек, който нарушава Конституцията да е единствен кандидат за главен прокурор?
180
4
 
31
 
! Отговори
niki преди 4 години
Явно прокуратурата смята, че трябва да обяви присъдата по медиите?!?! Може ли такова нещо, що за простотия? А ако този е просто натопен с някакви измислени чатове?! За колко ще ни осъди в Страсбург??? Презумцията за невинност е нарушена още преди да има образувано дело?
179
2
 
19
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До АнонименЕ как да няма !? Държавата БГ си е най- уникалното чудо на планетата! Държи се на /вълшебници/ магия, т.с внушения!
178
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа ама гepбepacтко-пeдepacткa!
177
4
 
24
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Аха! Сига разбрахме кои / не кой/ са вълшеббниците! Не, не е хакера, а прокоратурата! :)) Скоропостижно се намери виновника, токо кокто и при смърта на журналистката! Успокой се народе имаме работещи институции - вълшебници - не са последователни и методични, а вадят зайци от ръкавите - фокусници-вълшебници-илюзионисти! ГЕРБ продължавайте шумно и показно да се обяснявате! : ))
176
3
 
15
 
! Отговори
Срам преди 4 години
компютър! Така че, всеки от нас е обречен, нарочи ли го прасето пеевски, примата *** борисов или бясното-куче-въшка доган. ИЗХОДА Е САМО EДИН!!!!
175
6
 
27
 
! Отговори
Срам преди 4 години
Това е пълна ИЗМАМА И ФАЛШИФИКАЦИЯ! Всеки специалист със елементарни Ай-Ти познания, ще се изсмее на аматьорските доказателства и съда трябва да е пълен с тотални *** да се вържат на кретенски подхвърлените "доказателтва" от набедените *** от поръчкоратурата! Всеки в 21 век, знае , че за всеки цифров файл е възможно пълно преконфигуриране и фалшифициране, като това може да бъде направено , без да остави никакви, ама никакви следи! МОже да се направи така да изглежда, че файла да е създаден на която си искаш дата и да му сложиш електронна валидатура от който си искаш, клониран и зомбирам
174
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При доказана вина на обвиняемите, в момента, може ли да се заведе граждански иск, за неправомерно и без съгласие разпространение на лични данни придобите чрез измама или по незаконен начин.
173
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава държава
172
3
 
14
 
! Отговори
! преди 4 години
Ех, само оная тиква Висшата, да вземе да се спомине...Къв Рай ще настъпи...Като го гледам къв е тюлен не му остава много...
171
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма преки доказателства за престъпление,да чати може всеки,обаче да влиза в мрежи и да точи данни не.Това не означава,че щом е вълшебник значи го е направил.Не е като да откраднеш зарзават и да те видят двама свидетели.Не става с показания на враждебни колеги.Повече ме интересува кой го е поръчал и с каква цел това деяние.
170
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то и Иванчева е вече една година в затвора и чака присъда, а уж безпорни доказателства, които падат едно по едно.Прекалено много съвпадения във воденето на разследването и ваденето на доказателства между двата случаи, .... ама няма как, едни и същи са разследващите.
169
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се нарича кибертероризъм и предатество към държавата и населението.Ако няма наказание,пак ще се повтори,не трябва да се допуска да се случи отново!