Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата

Свидетелски показания и чатове в Telegram
Обновена: 9 авг 2019 13:07 | 9 авг 2019 11:58,
237
Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията "ТАД Груп", нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията - Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Още по темата

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

" Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
24
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието яко се кефите на всяко противозаконно действие. Толкова сте нискоинтелигентни, че изобщо не се усещате как тези неща рефлектират ОСНОВНО върху вас самите и всъщност радосста ви е от това, че вас са ви изтаковали. С такъв народ като вас, държавата няма как да бъде нормална.
167
3
 
11
 
! Отговори
Поговорка преди 4 години
Покритото мляко котките не го лочат!Въпроса е КОЙ не е покрил млакото! Котки винаги е имало и ще има неможем да избесим всичките.
166
6
 
27
 
! Отговори
корумпирана власт преди 4 години
прокуратурата обслужва управляващото корумпирано правителство.
165
10
 
14
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Айде по бързо идвайте, че съм взел вазелин от ония хубавия вносния
164
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете всякакви партийни дразги и си защитете държавата,това е сериозно престъпление срещу държавата,това е държавна измяна в най-висока степен!Оставете прокуратурата да си свърши работата!
163
5
 
18
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Но *** не схващат, че утре ще страдат те или техни близки.----------Виж разбери нещо - както има професия платен протестиращ имаш и платен ***. Аз познавам хора, които се занимаваха преди с това. Поддържаха по 10-20 профила във фейсбук, задължително половината женски - имаха норма постове на ден. Защо мислиш, че тук в ДНЕС-а ще е по различно. Тва са хора завършили смешни неперспективни специалности, не могат си намерят работа, не им се лепят плочки и се хващат да пишат срещу пари. 60% от тука
162
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътвъзможно е, лично съм подавал сигнали за изтекли мои лични данни и така и не си направиха труда държавните структури да проверят от край до край как са стигнали до тях. МОй роднина има дълг и с звънят на мен и знаят имена и на други мои роднини, той не е давал данни, не установиха и от полицията да ги е давал, така, че е такива търговци са ме въртяли. Но *** не схващат, че утре ще страдат те или техни близки.
161
6
 
21
 
! Отговори
ПРАСЧО С ЧУМА преди 4 години
Не съм сигурен дали в другите уредени европейски д-ви прокуратурата вади показания и набеждава предварително някого за виновен.Сигурен съм,че пак ще платим доста пари като ни осъдят в Страсбург."Когато хората,обзети от популизъм и желание за разчистване,не вярват вече в демокрацията,нито в представителната система,нито в друга система те са готови на всичко".Тази мисъл на известен французин с пълна сила важи за нас.Мутрите успяха,докато градската десница си играе на опозиция.
160
17
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
прекалено много ги защитавате тези хакери и прекалено укор към прокуратурата,---бъркаш. Според мен има яко ***,има начини за смяна на ай-питата и реално медията няма как да реагира. Спред мен някой яко плаща за атака срещу прокуратурата, някой който има кво да губи. А иначе имаш 20-30 пъпчасали двайсгодишни програмисчета дето защитават кристиянчу щот се идентифицират с него, същия безмозъчен профил са. Те са смешници, лесно се манипулират, не са интересни. Всички друго е платено...
159
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските *** защитават ТАД, защото са напълно наясно, че атаката е поръчана от Просията. А този с тьпата физиономия предпочита да седи в ареста, защото навънка поръчителите ще го похарчат. Иначе малкият Кристиянчо си е изпял всичко, даже и без шамари.
158
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са искали да съборят държавата,не някоя партия,а държавата,това е държавна измяна!Това е разголване и съсипване на държавата и населението,фирмите и т.н.!Ако има хора с малко съзнание,ще защитят държавата,а не хакерите!
157
8
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
примката около умнокрасивите се затяга, умирам от кеф да ги гледам как се гърчат. Макар че съжалявам, че Кристиянчу ще му се размине, защото явно ще ги топи. Аз лично не бих му простил и го бих пратил да носи чорпогащници при бай Ставри. Ама кво да се прави живеем в либерални времена... Такива като малкото х*мненце рано или късно си намират майстора. Рано или късно ще влезе където не трябва и ще му начупят коленете.
156
2
 
19
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Приятели,защо определяте Гешев,като кандидат за главен прокурор?!Как си я представяте,да се състезава сам със себе си и да се класира 2-ри?!Там се чака дата просто,за назначение!!!Ето човека си е гола глава с тъмни очила,едър.....всичко си му е по ЕТАЛОН!
155
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прекалено много ги защитавате тези хакери и прекалено укор към прокуратурата, разбираемо е, по презумпция не харесваме държавните органи, а и не всички действия им са ОК. Обаче повечко обективизъм и ще видите, че хакерчетата не са се борели за толкова идеологически цели, ами целите са си им чисто комерсиални и след като ще ходят по медиите да обясняват колко са невинни, другата страна(прокуратура) да мълчи и да чака да се формира субективно мнение за невиновността им? заслужаваме си съдбата май.
154
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е поръчителя бе г-н прокурор?КОЙ?!Ей тоя сигурно чете романи от Агата Кристи бате.Егати прокурора не казва кой поръча тази работа.
153
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е доказано, че са осъществили реални сделки с продажбата на информацията, но има доказателства, че са я предлагали за продажба - има ценоразпис във файловете. А пък доказателствата, че са я притежавали, са безспорни. Също, че са разпространили информацията от НАП. И така нататък. Доста неща им се събират, не са 1 и 2, не вярвам да се разминат с малки присъди, а и не трябва.
152
2
 
9
 
! Отговори
Млад преди 4 години
Още една причина, да спя с новия си паспорт под възглавницата и да се чудя, дали има смисъл да имам двойно гражднство ...
151
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия рева, да се забрани Телеграма, тея наще го упрайха ... как тай бре ?!?
150
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уличавт те,че си чатил някъде,премиера излиза и казва по телевизията,че си вълшебник,прокуратурата те арестува,после те пуска и решава,че ще и сътрудничиш да натопиш шефа.Кандидат за главен прокурор заявява по телевизора,че знае кой е поръчителя,но не казва кой е.Някакъв колега надълго и широко с големи подробности описва като в роман какво се е случвало в офиса.Камерите били насочени към компютрите и от там били взели паролите за разкриптиране.Абе това е пълна пародия!
149
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са толкова ипасни хакери и тоооловоа не им пука, нямаше ли, да са "хакнали" полиция, съдилища и прочие, да имаха фалшиви самоличности ид а се бяха пресешели в Калифорния, къдеот такива като тях са с по четвърт милион годишна заплата?Питам само ...