Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата

Свидетелски показания и чатове в Telegram
Обновена: 9 авг 2019 13:07 | 9 авг 2019 11:58,
237
Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията "ТАД Груп", нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията - Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Още по темата

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

" Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредните самозабравили се (кибер)мутри...
207
0
 
1
 
! Отговори
БОЖЕ,БОЖЕ ! преди 4 години
ТЪКМО СЕ КАНЕХ ДА ПОЛЗВУВАМ "TELEGRAM" ЧЕ ЖЕНА МИ ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ.А ТО КАКВО СТАНА-ДОРИ И ПРОКУРОРИТЕ СИ ГО ЧЕТАТ КАТО ВЕСТНИК-НАЛИ ВИЖДАТЕ ФАКТА.КАТО ГЛЕДАМ ТЕ НИИЩО НЕ СА ПРОЧЕЛИ - АМА ТОВА ДА ИМ Е "КУСУРЯ"ТА КАКВО ОСТАВА.-НИЩО НЕ МОГА ДА СКРИЯ ОТ ЖЕНА МИ ДОРИ С "TELEGRAM"БОЖЕ ,БОЖЕ ? В КАКВИ "ТЕЛЕЕГРАМЕНИ" ВР ЕМЕНА ЖИВЕЕМ
206
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Нещо не разбрах,личните ни данни кой ги загуби ,НАП или тази фирма ?
205
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечната дружба хаква всичких още 1944. От имотни със собственост- земя, ферма, техника, транспорт, къщи, фабрики. "Вечната дружба" прави всички еднакво бедни и почват от Нулата.
204
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си стой Вечната дружба ще сте хакнати. От вечната дружба си изкарват парите, хранат си децата.Не върви вечна дружба, а да ти е подредена институцията. При централна власт е удобно за Вечната Дружба.
203
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хер Иван Флик пак се престара май.Къде е секретарката му, Хелга да го успокои малко с нежни ласки?
202
4
 
16
 
! Отговори
човек преди 4 години
Абе, това вече не е смешно даже!Ало, другари, тук в България живеят и хора, не само "материал".Какво ми показват нек'ви си снимки от чатове???И това мислят, че били "доказателства"???Ами IP адреси? Ами записани файлове от сесиите, ами това електронните СРС-та, тях какво? Нямате ли?А на фона на целия тоя гювеч не коментираме факта, че всичкият този цирк е в стила на публичните процеси на специализирания съд на Хитлер "Volksgerichtshof"!!!Прокуратурата не трябва да разгласява доказателства.
201
5
 
18
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Иван Гестапото се скъса да фабрикува "доказателства"... Поредният глупав опит да замажат допуснатите издънки поради некомпетентност... И пак почнаха показните акции... Може би защото идат избори и раята трябва да види колко сме активни... И пак ще повторя: АБЕ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!...
200
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам постоянен арест на всички служители на ТАД Груп и оставка на шефа на НАП за липса на компетентност и неопазване на личните данни на 5 милиона българи.Всяка лелка на гише в НАП ми развява личните данни навсякъде извън службата си.
199
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали искахте т.н.СТАРТЪПИ..с алчните и прости българи обаче не става..ЛОШ МАТЕРИАЛ.Когато няма държава,съд,полиция,прокуратура..и НАКАЗАНИЕ се раждат тези минжитурки от ТАДГРУП.5 000 000 записа за 10г.назад- та това е заплаха за ДЪРЖАВАТА!Биволи..кравари..затвор за всички.
198
3
 
22
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Не разбирам от компютри, но твърдо считам , че след Цветанов всичко се наглася спрямо това, което им наредят отгоре! Примери бол, как оня дето беше на КНОПИ невинен, Цвъ невинен , цялото министерство на земеделието си подадоха оставките, но виж Иванчева в затвора, а жената на Геша в фирма с Ваклин ! С една дума зависи дали си от силните или не , това му се вика висша форма на корупция, точно което Радев им приказва, но не им изнася! Оставка търбуси !
197
0
 
8
 
! Отговори
bra brackets cancer преди 4 години
ГугълНапГейт само по БТВ :)
196
0
 
15
 
! Отговори
горанов преди 4 години
Търговския регистър го опрасквахме цели три месеца.Докато на Бог му писне от Р000МСКИЯ КЛАН - БЕЛИ Ц..ГАНИ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ
195
6
 
10
 
! Отговори
Na преди 4 години
Споко, Бог не спи. Този ще го вкарат в затвора, а на негово място ше дойдат двама. Скоро идват избори, а на мястото на Иванчева ше дойдат двама нови.Хайде на бас! Експоненциална прогресия само, че с хора, които се жертват за ИСТИНАТА.Време е МАФИЯТА да види в действие БОЖЕСТВЕНИЯ ПЛАН.Радвай се народе ГЕСТАПО е на власт. Едно време Иисус се жертва за хората. Днес, Иванчева, а сега и двамата бели хакери. 1, 2 , 4, 8 - геометрична прогресия. Скоро МАФИЯТА ЩЕ ВОДИ ПО НЯКОЛКО ДЕЛА ЕДНОВРЕМЕНН
194
2
 
14
 
! Отговори
bra brackets cancer преди 4 години
Хайл Гестапо, спомняте ли си по телефона, как говориха? Да "оорскаме" този, онзи и т.н.Нищо по различно. На власт са ГЕСТАПО. Праскат, праскат, праскат... Как живеят тези хора, как спятБог така е направил човек, че хората като видят несправедливост и започват инстинктивно да се впускат, жертват за останалите. В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО НЕВИННИ Хайде, ГЕСТАПО... Няма да победите!!! НЯМА!!! Човек е образ и подобие Божие. Ще промените кода на човек ли? Накрая Бог ще се намеси.Иисус
193
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия май всеки ден скалъпват нови доказателства,за да опраскат набедените,а шефката на НАП и Влади Горанов чисти като изворна водица.Нема такава държава!!!
192
13
 
3
 
! Отговори
123123 преди 4 години
Явно хакерчето е пазело скрийншотове на чата в телеграм с шефа си. После му взимат некриптирания телефон с андроид и му свалят снимките с чата.
191
6
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Точно трима платени драскача , погледнете плюсовете и минусите.
190
9
 
9
 
! Отговори
идиЙОД преди 4 години
Прилича ми на историята с танкерите,на ракетите пишело мъде ин иран,така и сега големия наш хакер направил голяма грешка и си е оставил име,фамилия и егене. Също и с танкерите и с наш хакер много бързо му беше произнесено обвинение в представете си не на друго място,а в медии и найвече интернет
189
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.