Прокуратурата обвини убийците от Негован

Може да лежат до живот без право на замяна
29 авг 2019 15:53,
17
Прокуратурата обвини убийците от Негован
Снимка: БулФото

Днес Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Нанчев и Пламен Шляпашки за извършено от тях предумишлено убийство с користна цел на повече от едно лице, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, "доживотен затвор" или "доживотен затвор без замяна".

Още по темата

Двамата извършители са привлечени към наказателна отговорност затова, че на 14.07.2019г. в гр. София, в съучастие умишлено са умъртвили с огнестрелно оръжие повече от едно лице – бившият треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Според Прокуратурата деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му убийците са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута,  собственост на жетвите.

След осъществяването му те са предприели действия по укриване на телата,  като са ги разчленили, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем, находящ се в землището на село Негован,общ.Столична.

От прокуратурата припомнят, че телата бяха открити на 18 август и добавят, че "само десет дни по-късно, в резултат на неотложните процесуално-следствени действия, проведени под ръководството на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, са събрани множество доказателства, чрез които е установена самоличността на убитите лица и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението".

В съобщението на Държавното обвинение казват още, че доказателственият материал по делото е много голям и тепърва предстои да бъде анализиран.

"Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража", поясняват от Прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са останалите коментари?
12
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КРЪВНИНАТА кой от двамата осъдени ще плаща за двете жертви. И не е ясно убитата жена офицялна ли е на бореца или са живели на семейни начала. И ако не му е официална жена кръвнината на кой ще се изплати. Имали наследник.
11
2
 
53
 
! Отговори
съсбезплюсзамяна преди 4 години
В Щатите до сега да са ги боцнали!
10
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще бъдат осъдени на "Лишаване от спане вкъщи".Последните разкрития показаха, че всички затворници са на свобода през деня.
9
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и за какво ви е това смъртно наказание бе? Да се отърват лесно от наказанието ли? Доживотен в затвора само на хляб и вода.
8
2
 
52
 
! Отговори
Прокурор преди 4 години
СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ОБРАТНО В ЗАКОНА, СТИГА С ТЕЯ *** ПРАВА НА ЧОВЕКА,СЛЕДВАЩИТЕ ЖЕРТВИ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО КОМЕНТИРАТЕ ТУК, ИСКАТЕ ЛИ???
7
1
 
40
 
! Отговори
Бау преди 4 години
E, нали си призна единия ... Демек падна това.
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Може", но ние знаем че "няма".
5
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Може да лежат до живот без право на замяна"Може, вие за всички така пишете, но после се оказва, че присъдата е много по-малка.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом има самопризнание по 30 години поне ще им дадат.
3
7
 
50
 
! Отговори
2ер2 преди 4 години
Нямат страх от Бога. Безбожието е завладяло умовете и душите им.Ако бяха се стремили към богобоязлив живот, нямаше да се стига до тук.Ако се въведе Вероучението в училищата ще е хубаво дело.
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде аз очаквах да ги пусне! Браво!
1
3
 
58
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
За такива трябва да се върне смъртното наказание и всяка нощ да очакват изпълнението на присъдата. Само това може би ще ги накара да размислят какво са сторили и да изпитат някакво угризение на съвестта.