Убийците от Негован имат патологични изкривявания, готови са на всичко

Най-честите жертви на такива престъпления са именно възрастни хора
Обновена: 29 авг 2019 09:13 | 29 авг 2019 09:12,
128
Убийците от Негован имат патологични изкривявания, готови са на всичко
Снимка: БулФото/ Водоема в Негован

Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания. Подобни хора са готови на всичко заради финансови облаги. Това обясни пред Нова криминалистът Иван Савов по повод разкритието на зверското убийство в Негован, при което бяха убити и разчленени двама души.

Вчера стана ясно, че след двуседмична работа, властите са разкрили престъплението. Жертвите са бившият треньор по борба Йордан Атанасов и неговата съпруга Марияна, а извършители на убийството са двама строителни работници, които са били наемани за ремонт на жилищата им.

Още по темата

"Най-често срещаните жертви на подобен тип престъпления, като това в Негован, са възрастни хора, които живеят сами. Възрастната двойка е нямала роднини в страната. Подобен тип убийства се разкриват изключително трудно", каза още криминалистът Савов.

Той разкри, че разследващите са работили денонощно от по случая, а в началото случаят е започнал с "един бял лист".

"Имаме обезобразени тела и нямаме никаква информация. В конкретния случай едното лице е с криминално поведение и е известно в тези среди. Това е помогнало на органите на реда", поясни той.

Иван Савов обясни, че убийците са се върнали на мястото на престъплението от страх и защото са искали да прикрият следите.

Савов каза, че голяма част от престъпниците от този тип продължават обичайния си начин на живот след извършване на престъплението и разказа друг потресаващ случай от своята практика.

"Преди години внук беше разчленил на парчета баба си и беше запалил части от тялото. Когато го арестувахме, той се усмихна и каза: „Тя ми се подиграваше и просто взех решение”. Убиецът продължаваше да живее в жилището, в което я беше убил. Беше почистил всички следи", обясни той.

Криминалистът поясни, че броят на подобни тежки престъпления не се е увеличил.

"Започнах кариерата си през 2003 г. Тогава подобни случаи се случваха по няколко пъти в годината в София. Не се разчуваше, защото нямаше чак такъв медиен отзвук. Учудва ме, че заради имоти и пари, са извършили толкова грозно убийство. Поразен съм от бездействието на съседите. Те е трябвало да подадат сигнал”, каза още Савов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
6
 
! Отговори
Az преди 4 години
Избиратели на бсп са , всеки ден надугат чашката, надуват чалгата, пушат кент и дъвчат тил так... А да, търкат билетчета, плюят по улицата и карат дизелак без катализатор :)
89
0
 
37
 
! Отговори
Варненка преди 4 години
Да де, лафа тук важи с пълна сила Ако ме оберат-никой ни чул, ни видял. Ако си доведа любовник-всички ще знаят!
88
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агресията се отключва при вида на беззащитна жертва. Много "истински" мъже се проявяват пред старци, деца, жени... В последно време зачестиха тормозът и посегателствата особено над жени- вербални и невербални посегателства.Друг е въпросът, че човек не бива да се отпуска да говори много- много пред непознати и най- вече да споделя, че няма близки хора.
87
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бездушието сред народа е повсеместно. Никой не помага на никого. Но виж, ако могат нещо да навредят, да клюкарстват, сплетничат, очернят, тогава съседите са във вихъра си. Същото е и на раб. места, сред колегите. Ще се самоизядат.
86
0
 
33
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Боже...какъв народ създаде този 35 годишен преход........Ужас
85
2
 
28
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 90Капитализмът също може да бъде отключващ фактор за агресивно поведение. Ако например, прекия ти началник те натопи пред твоя работодател, че не си вършиш добре работата и редовно не покриваш изискуемата норма, само за да може да пробута свой близък на твоето място. А от това работно място може да зависи и живота ти, при положение, че си под наем в голям град, и нямаш роднини, които да ти помогнат в тежката ситуация.
84
2
 
29
 
! Отговори
man преди 4 години
във форума сте голяма сила, на улицата - шушумиги.Онзи ден пред мен някакъв шамароса една девйока и и разби главата, тя падна на улицата, а хората я прескачаха. Купих и вода, за да се измие от кръвта.***
83
1
 
11
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Д-р Бостанджиев разправяше по Нова, че негови колеги били постигнали удовлетворителни резултати с такива престъпници. Въпреки това, не съм убеден, че в подобни случаи, в които има замесен и генетичен елемент, ще може да се очаква тези хора да се поправят радикално. Сигурно психиятрите ще ги научат как да избягват подобни конфликтни ситуации, и как да пренасочват гнева си в друга посока, но понякога ситуацията просто те намира, а ти си неподготвен.
82
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето българи са в това положение - готови са на всичко за някой допълнителен лев. До там ни докара хубавата демокрация и капитализъм вече 30 години. Тези случаи ще се увеличават все повече.
81
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновени селянчета от Тетевене. Като малки са пасли овци и кози и са клали агнета, а пък тука некъф гражданин, дето не мое да заколи и пиле и не мое да си смени една крушка, се уредил със седем апартамента. Несправедливо! На сичко отгоре 75-годишен, вече с единия крак в гроба. Стига му толкова!
80
0
 
28
 
! Отговори
до 68 преди 4 години
Точно това е най-страшното - че са се намерили. По законите на статистиката, това е знак, че са много, че стават все повече и че се движат свободно сред нас.Да пази Господ!
79
0
 
19
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Почти всеки от нас е имал разправии със свои близки и роднини, които понякога са стигали до скандал, но колко Вас са резчленили свои роднини, и са изгорили останките от тях?Не са много, защото в момента на афекта, когато ти иде да пребиеш до смърт човека, който ти се подиграва или те тормози, се задейства ген, който ти казва да успокоиш "топката".Ситуацията се разминава с няколко разменени между вас псувни, или пък леко сборичкване, но до убийство не се стига!
78
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТАВАТ ЗА КМЕТОВЕ ОТ БСП ЗНАЧИ. АКО СА И ПЕДОФИЛИ НАПРАВО ЩЕ ГИ ИЗБЕРАТ, ПИТАЙТЕ ИВАН ЕВСТАТИЕВ.
77
0
 
15
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 73И при тези, които изпадат в афект и убиват, също има генетична компонента, но просто не е толкова силно изразена, както при "родените убийци", които визираш. Тя се изразява в слонност към по-високи нива на агресия при определени обстоятелства. Такива обстоятелства могат да бъдат системен тормоз и насилие в семейството, които действат като отключващ фактор на генетично заложената агресия у човека. Примерът с убийството на баба от собствения и внук е особено показателен.
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова човек не си пуска майстори в къщата.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81Умнико, всички специалисти тръбят, че ни липсва агентурна мрежа сред крими средите! Особенно от опозицията на сегашната власт. Това е нормалния и ефективен начин. Поне си гледал американски филми. Освен Хорейшио, всички други са чупенене на пръсти, шамари, изнудване и ръгане в бъбреците на представители на кримиконтингента.
74
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ЕДНА ДУМА - КОМУНИСТИ
73
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели са да ги хванат , ама друг път, ако някой от средата им не ги издаде. Престъпните среди са пълни със агенти. Там не добре да се пребивава.
72
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деца на своето време...
71
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са хора! Такива трябва да бъдат осъждани на отнемане на човешките права и да се изгарят живи на клади по площадите! Всеки видял това по телевизията, ще забрави за всичките си престъпни помисли!