Обвиниха лихварите, хванати в столичния кв. "Христо Ботев"

Ще отговарят за изнудване, престъпна група, разпространение на дрога
3 сеп 2019 17:45, Анисия Иванова
11
Обвиниха лихварите, хванати в столичния кв. "Христо Ботев"
Архив: Булфото

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четиримата задържани в столичния квартал "Христо Ботев". Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и разпространение на наркотици на територията на София.

Мъжете бяха задържани вчера при мащабни съвместни действия на спецпрокуратура и ГДБОП.

Още по темата

Според събраните доказателства групата е действала от началото на 2016 г. Предоставяла е парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани (в т.ч. техните семейства) и физически малтретирани. Установени са длъжници, на които участници в групата са нанесли средни и леки телесни повреди.

Един от тях е бил бит с метална палка и удрян с бетонен бордюр. Събрани са доказателства, че участниците в групата за разпространявали наркотици в различни райони на столицата.

Утре, 4 септември, спецпрокуратурата ще поиска от Специализирания наказателен съд определяне на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“ за двама от участниците в групата. Те са в родствена връзка (братя), като по-възрастният от тях е ръководел престъпна структура.

На друг участник в групата е определена мярка за неотклонение "Подписка“, а четвъртият (който е син на ръководителя на групата) за момента е без мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е да се отклони вниманието на матрияла от истинските рекетьори.
10
4
 
3
 
! Отговори
Споко преди 4 години
Мая Манолова ще измъдри проектозакон, който ще оневини и тези типове.Мая това го може. Тя следва инструкциите на столетницата и така осигурява електорат.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6:Условни и другата седмица са на свобода. Ти да си чул за лихварин в затвор? Няма и да чуеш
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както взех Терминал 2 и съм добре. Тук медийте разказват за постежение и наука а в БГ дъвчат през заглавие за измами, похищение, бандити, избягали и подобни. БГ е направо Сомалия на Балканите но вие просто не искате да фо признаете и още живеете като овце.Като се качите в едно 20г БМВ и обличете няколко фълшиви дрешки си мислете че всичко е ок, да ама не.БГ никога няма да се оправи, никога.
7
0
 
5
 
! Отговори
Питам за един преди 4 години
Същото е като с майсторите на покриви искат ти в началото малко пари после дай хиляди!Да ама според властите няма проблем да те заблуждаат!Седете си в България и търпете да ви мачкат
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ше лежат ли в затвора или ше ги пускаме ?
5
0
 
4
 
! Отговори
Питам за един преди 4 години
Рекетьорите които се представат за майстори и те зарибяват с предложение за малко пари а после изнудват да им дадеш хиляди кога ще хванете? Не ви вярвам вече за нищо не ставате
4
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
А с малката секира какво става ? За един Стоянчо питам.
3
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Петнят името на Ботев! Да ги местят в Хладилника!
2
2
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
а лихварите с бързите заеми от парлимента? кога ще бъдат загробени чумавите сфинетки там?
1
2
 
8
 
! Отговори
брех преди 4 години
Лихвар някаква професия ли е в проспериращата държава на Оня, каква е заплатата?!