Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода

Очаква се да бъде пуснат от затвора в петък
Обновена: 20 сеп 2019 08:55 | 20 сеп 2019 08:55, Камелия Цветанова
109
Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода
Снимка: Булфото, архив

Очаква се австралиецът Джок Полфрийман да бъде пуснат от затвора днес.

Вчера състав на Апелативния съд в София реши, че убиецът на студента Андрей Монов излиза на свобода. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Още по темата

"Тричленен състав на Апелативен съд–София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман.

Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Мотивите на съдебния състав ще бъдат публикувани на сайта на съда", пише в прессъобщение на съда.

Полфрийман е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Тъй като вече е изтърпял половината от наложеното му наказание, Полфрийман се възползва от правото си и от променения закон, за да поиска предсрочно освобождаване.

Софийският градски съд трябваше още през м.г. да разгледа молбата му, но осъденият пожела да се запознае с внесените документи от затворническата администрация.

Делото беше отложено, но Полфрийман преценил, че няма смисъл да иска предсрочно освобождаване, след като становището на администрацията е, че трябва да стои още в затвора.

В документите пишело, че Полфрийман е стриктен и изпълнителен, но имало още какво да се работи с него.

Очаква се днес съдът да публикува всички мотиви, с които освобождава австралиеца Джок Полфрийман от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой нека да каже, защо и от къде се взеха тия коментиращи, които защитават тоя австралиец...какво ги грее изобщо и нямат ли си друга работа. да не би от рекламата на америка за България да са си избрали подобна кауза и да действат....тръгнали да защитават другите...че и се натискат да манипулират общественото мнение тия анти-българи
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А чичо Бенчо даже не е подсъдин, пак от липса на логика и традиционна българска некадърност откъм съдебната система!
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Митьо Циклопа (Очите) защо го освободихте - пак от тотална некадърност и неспазване на законовите процедури! Некадърността убива!!!
75
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм тотално убеден във вината на Джок! Не ми прилича на хладнокръвен убиец, ако е нападнат от 15 човека има абсолютното право да се защитаава с каквото може!!!От тук на сетне следва некадърността и партийната принадлежност на бащата на убитото момче - Бог да го прости! Има силен конфликт на интереси което води до неизбежно връзкарство и определен тип положение - правителствена позиция! Евала на Джок че научи български език и ги подбра с тяхните камъни по техните глави! Некадърността убива!!!
74
13
 
7
 
! Отговори
Превантивно преди 4 години
Това въобще не е убийство по криминални и хулигански подбуди. Това е политически мотивирано убийство от човек с изявен и многократно доказван и показван расизъм към бялата раса. Този чавек е заплаха за националната ни сигурност,а когато се върне там ще е заплаха за живота на всички нормални бели австралийци. Този човек ще извърши масова стрелба по бели хора с мотив,че дискриминират черни,мергави и мюсюлмани. Ако австралийците имат грам акъл,то следва да го затворят в лудница превантивно.
73
2
 
3
 
! Отговори
По-по-по-равни преди 4 години
След като левичарската мантра с революцията на Пролетарията се разсъхна,днес ъпгреътваният комунизъм си намери новите революционни сили в лицето на мигрантите,етническите и религиозните малцинства и правата на жените,гейовете и джендърите.Обачеее... на става въпрос за равни права,а за привилегии,за доминиране,за диктатура на посредствеността,тост за фермата на Оруел където всички прасета са равни,ноо.. някои прасета са по-по-равни.
72
6
 
5
 
! Отговори
ИВАНЧЕВА КМЕТ преди 4 години
А ДЖОН ДЖИХАДИСТА КОГА ЩЕ ПУСНЕТЕ?ДОЛУ ГЕРБ И СОРОСПИИТЕ
71
4
 
7
 
! Отговори
ЗАКРИВАНЕ!!!!!! преди 4 години
Крайно време е освен движението русофили, което не е нужно защото българският народ без турците и джендрите си е русофилски, със закон да се забранят всички други шпионски непеота и СЪЮЗЪТ НА СЪДИИТЕ НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Откъде накъде съдии и прокурори ще правят непеота, те са на държавни длъжности.
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даа...Джок Полхриймън е изключителен...,изключително кръвожаден левичар от троцкистко-шорошовата ***. Клането само е завършек засега.... на кариерата му на завършен расист спрямо бялата раса. Кариерата му на ляворадикалун револУционер е пребогата още от преди да цъфне в България - тоя и в Австралия се е движел с нож и е налитал на бели хора. Вижте му брадата - завършен ислямист. Точно левичарите оказват най-голямата логистична и финансова подкрепа на ордите мигранти и джихадисти.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това чудо беше обявявано за кандидат за мъж на годината - УБИЕЦ МЪЖ НА ГОДИНАТА. Убил един и наръгал и втори!!!Окупаторите и техните лакеи не се спират пред нищо!!!Отпадъците на запада идват тука да си избиват комплексите. Ето и друг мъж на годината Майкъл Шийлд е на свобода, а и шведа ритнал камериерка в главата...
68
2
 
1
 
! Отговори
БЕЗОЧНИЦИ преди 4 години
I LOVE YOU SOROSOIDS JUSTISE GENDERISM
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 67Xaxaxcacaccacaccacaxaxaxxa
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35И след като агент Гогов от ДС си е "възпитал" скинхед по свой образ и подобие, а сега врещи и се оплаква тъкмо от своите хора в Лозьо-Магдалинчевите съдилища, ние какво правим - браво на СЪДА или браво на ДС БКП-комуноидите от 42 НС?И СЪДЪТ, и комуноидите отдавна са за измитане, ама нали трольовците, грантаджиите и *** са най-умните - протестирайте си срещу Гешев и който там *** и Прокопиев ви яхнат срещу 20 лева, и дори не се усещате, че тъкмо ид..тите винаги сте най-уязвимите.
65
1
 
0
 
! Отговори
SKNHDS преди 4 години
Chekame guuu
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джок Полфрийман е изключителна личност. Такава днес, ние българите, нямаме!
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде хаирлия да е и целия боков електорат да е вън преди изборите или поне в домашен отпуск. да се наслади на кебапите, да отпие от бирата. а младежът от снимката декември месец че дели с порко наградата за мъж на годината. единия поля половината катерички рунтавелки в държавата с мекия си пожарникарски маркуч, другия спаси цветнокож и допринесе десет години по късно към 17 нови цветнокожи да населйват планетата. браво.
62
4
 
10
 
! Отговори
Монов? преди 4 години
Монов какво работи? Бивш депутат от БСП е, криминален психолог към МВР. Някой смислен законопроект да е предложил или само е кютал на държавна хранилка до изтичане на мандата му? Каква точно работа е свършил за да се прибират опасно лудите и да не се разхождат по улиците? Благодарение на некадърни ченгета като него по улиците е пълно с откачалки. Една от тях претрепва сина му. В конкретния случай не изпитвам жал към семейството на жертвата. Сори!
61
4
 
4
 
! Отговори
Продължение от 67 преди 4 години
И ако постъпят така няколко почернени родители, това ще възпита обществото. Ще го възпита на нетърпимост към престъпленията (особено най-тежките), ще го възпита да не си трае. Ще го възпита, че е по-добре да изгориш, отколкото да вегетираш. Ще възпита и тези с престъпните уклони, че няма кой да търпи дори и малко престъпление, извършено от тях и че за делата им ще им се върне, и то приживе. Тогава обществото ще оздравее.
60
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, нека да ви задам един въпрос: какво по-ценно нещо имате в живота си освен децата си? И след като извeрг ви ги отнеме и съдът не го осъди на най-тежката възможна присъда (отделен е въпросът дали дори тя е достатъчно тежка), какво друго ви остава, че не се нахвърляте върху извeрга с нокти, зъби и всичко каквото имате? Ако става въпрос за моето дете, аз няма да спра, докато един от нас двамата с извeрга (или и двамата) не легне в земята.
59
7
 
9
 
! Отговори
Кифладжията преди 4 години
Ако аз видя някоя група от 15-16 скинхедс в чужда държава да млатят "гостите" от Афганистан или Сомалия няма въобще да се меся. Даже бих им помогнал.Ето, това са "ценностите" на западния свят- да защитаваш ****муните, докато същите ти правят шоколадови внуци. Промити мозъци...