Николай Банев нямал вина, недоволен от ареста: Там е чудовищно!

Делото срещу семейството тръгна в спецсъда
39
Николай Банев нямал вина, недоволен от ареста: Там е чудовищно!
Снимка: БТА

Делото срещу Николай и Евгения Баневи тръгва в спецсъда. Николай, майка му Мария и съпругата му Евгения са подсъдими за данъчни престъпления.

Съдът не допусна предявен от Министерството на финансите иск за неплатени данъци за около 1.7 млн. лева с мотива, че това щяло да затрудни процеса. Защитата репликира, че Баневи са плащали данъци.

Още по темата
Един от защитниците на семейството Христо Ботев заяви, че насилствено били създадени предпоставки за престоя на Николай и Евгения Баневи в ареста.

Адвокатът припомни, че те били задържани в Ница на прибиране към България и именно това ограничило правото им на защита. За ареста им във Франция имало само документ за присвояване на публични средства, каквито обвинения Баневи нямат, предаде БТА.

Обвинителният акт започва с копиране на информация от Уикипедия кой е Банев, каза Ботев и поиска бизнесменът да бъде пуснат от ареста. Защитата твърди още, че майката на Николай-Мария Банева е пришита към обвиненията, само и само да се говори за престъпна група.

Пак според защитата не били събирани доказателства как е организирано счетоводството, за да стане ясно изобщо има ли някой вина. И още - нямало изискани и справки по ДДС.

Чакам този момент 11 месеца, каза Банев пред съда. Арестите нямат нищо общо с нормални човешки условия. Там е чудовищно и не мога да си представя как държава - членка на ЕС в 21 век може да задържа хора. Дори животните в дивата природа не пребивават в такива условия, посочи той. Банев нарече обвинителния акт пасквил, в който има само лъжи и инсинуации. Няма нито един документ с наши подписи, който да доказва, че сме извършили престъпления. Обществеността се забавлява с упражненията на прокуратурата да ни изкара организирана престъпна група, каза Банев.

Съпругата му обяви, че не разбира в какво е обвинена. Голяма част от твърденията на прокуратурата са основани на публикации от жълтата преса, заяви тя.

Пред медиите обаче Банева разказа, че публичността на разследването и изнесените факти за имотното състояние на семейството станали причина да бъдат притеснявани за пари и дори заплашвани. От кого обаче тя не посочи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
65 преди 4 години
В затвора били чудовищно?зМалко ти е.И трябва да сте благодарни че сте там.Добре че някой не превуртя и да ви гръмне.Някой ,от тези работници дрто не им плащахте с месеци.И жиеееха чудовищно.Наглец.
29
0
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
Не знам кой е по-виновен...той самият или тези които му дадоха възможността безконтролно под прикритие на "приватизация" да нареже на скрап скъпо струващо и съвременно за 90-те години оборудване в десетки заводи...
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па има много други богати мутри но те са с герберасите затова не ги пипатИмат си политически чадър . А това дело е политичрска чистка в булгаристанМохамед *** републик герберистан.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па герберасите са структора създадена за унищожение на народа .Съсредоткочени в кражбата на евро милиони забравиха функциите си а именно народа и хората в тая държава. Санираха асвалти сложиха обачеСанираното падна а асвалта се напука магистрашите станаха с по 200 километри по голрми на документи за да точат от ес валута.Пенсии,медецина и образование няма всичкп е само измама на герб.Само мутра може да убие друга мутра .Кога бпйко са беше насрал в банкя че искаха фа го гърмят.
26
0
 
6
 
! Отговори
Kireto преди 4 години
Преди години ги гледах в КарбовскиКолко сте богати? - толкова, че от самолета влизам в майбах
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.Б. н му се дели власт. Докато имаш хора със стоици милиони в кеш, готови да бъдат отприщени на следващите избори, винаги ще са заплаха за властта ти.Това е причината. Не си помисляйте и за секунда, че е за провосъдие, народа и прочие ...
24
4
 
9
 
! Отговори
Ванчо преди 4 години
До кайзер созе: Такава беше линията на сините "демократи" -пълна ликвидация и разрушаване на построеното от "комунистите"! Питайте любимеца на Борисов ,Ал. Йорданов, когото прати в ЕС да бълва лъжи и мръсотии -той ще потвърди това ! Така че ,първо трябва създателите на тези престъпни закони за ликвидация и приватизация да бъдат в пандиза и после които са ги изпълнявали -такива като Баневи ! Отърва ли ви да признаете това ?
23
4
 
4
 
! Отговори
Ганчев преди 4 години
До Sichtpunkt :А, вие как си представяхте бандитската ликвидация и приватизация ,узаконени с Укази , Закони и постановления на син Президент , сини правителства на Филип Димитров и Иван Костов ? Сигурно е ,че сте си мислили ,че само вие /седесарите/ ще се облажвате от тази мръсотия. НЕ , ГОСПОДА ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1992 г. -КОМСОМОЛЦИТЕ СЪЩО СЕ ОБЛАЖИХА ! САМО ЧЕ , СЕГА СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОНИ САМО ПОСЛЕДНИТЕ ! ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия заслужават да бъдат разстреляни по три пъти.Обаче нема държава и такива бандити проспрерират,даже управницити ги наричат бизнесмени!
21
0
 
16
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До АнонименОбесването е бърза смърт.Едва ли заслужават да се отърват за секунда
20
0
 
14
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До SichtpunktВсеки обвиняем е в правото си да говори каквото пожелае в собствена защита без да е задължително да казва истината
19
0
 
25
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Банева беше освободена от ареста като смъртно болна.Това както се вижда от репортажите е далеч от истината.Пита се кой и срещу колко изготви експертизата,за да я пуснат в къщи и защо не се ревизира това решение
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си седи в ареста.В затвора, за добре дошъл, счупят задното прозорче на новодошлия.
17
0
 
21
 
! Отговори
Деда ви преди 4 години
Тоя комсомолец едно време топеше студентите в университета.Не се съмнявам, че е станал престъпник.Както и тая с джуките.Така ми е мъчно, че можех да го направя по-убав! Ама не се случи да срещна майка му!
16
1
 
16
 
! Отговори
ponti преди 4 години
Аз знам едно = живота е колело = днес си долу, утре си горе. Когато дойде утре (и ако ти издържат зъбите на стискането докато си долу), идва време за цепене на здници!
15
2
 
3
 
! Отговори
ponti преди 4 години
До кайзер созеЧе ходи там бе, бате! Лесно е! Даже безплатен секс може да си осигуриш, а ако имаш някой лев и всичко останало. Ако пък ти вървят картите и заровете може направо милионер да станеш! :) *** и девствените тарикати ***, дето от всичко разбират! Ходи бе, да се храниш 3 пъти на ден безплатно! Да теба у розовия здник
14
0
 
20
 
! Отговори
Тихия преди 4 години
Пак ви е много! Тая сметка пак ние я плащаме. Стойте си там, че навън за нищо не ставате, освен да крадете!
13
0
 
19
 
! Отговори
бан преди 4 години
Банев време е да ядем Бананев заради греховете си
12
3
 
34
 
! Отговори
кайзер созе преди 4 години
И да се се оплаква. В 21-ви век в България вероятно 50 % от българите не могат да си позволят храна по 3 пъти на ден , а при него е безплатно.
11
0
 
49
 
! Отговори
кайзер созе преди 4 години
към номер 4 . точно така. но една реплика ми направи чудовищно впечатление. На въпроса на водещия- "как се чувствате ,когато целия бълг.народ живее в мизерия , а вие парадирате с разкош и охолство " . Банева " така ли , ами аз не съм видяла хората около нас да живеят в бедност. Всички наши приятели и познати са богати хора като нас. Много сме се трудили и рискували в бизнеса ,за да стигнем до това положение да живеем охолно. " ВЪРХОВНА НАГЛОСТ