Съпруга на осъден за Чората: Полицаите са редом до убийците в затвора

Веселина Димитрова с гневен пост в Facebook след свиждане в Бобов дол
Обновена: 24 сеп 2019 07:00 | 24 сеп 2019 07:00, Анисия Иванова
52
Съпруга на осъден за Чората: Полицаите са редом до убийците в затвора
Снимка: Facebook

Веселина Димитрова, съпруга на един от петимата благоевградски полицаи, осъдени по делото "Чората" на 7 г. затвор, написа гневен пост в социлните мрежи.

Тя е съпруга на Георги Калинков, който заедно с Янко Граховски, Мирослав Писов, Иво Иванов и Борис Механджийски от април са в затвора в Бобов дол заради смъртта на Ангел Димитров - Чората, припомня "Струма":

В профила си във Facebook Веселина изля мъката си след свиждане в затвора:

"Скъпи приятели, искам да споделя нещо, което се случи днес. На поредното свиждане в затвора в Бобов дол редом с нас и нашите мъже, вашите колеги и приятели, беше изведен за свиждане и Марио Заеков - убиецът на 17-годишната Мирослава от гр. Перник.

Човекът, който умъртви момичето по особено жесток начин. Човекът, който месеци наред разиграваше разследващите, опитваше се да манипулира екип от 12 криминални психолози. Човекът, който причини една ненужна смърт, заради едно нескопосано търсене на откуп.

Човекът, който в крайна сметка получи 30 години затвор, беше рамо до рамо с нас и нашите мъже-полицаи от МВР, които цял живот разследват и задържат такива като него. Бях принудена да гледам самодоволната му физиономия през цялото време. Чувствах се омерзена и омърсена.

Опитвам се да си представя как се чувстват петимата полицаи в такъв момент...и не мога...Имах чувството, че съм попаднала в друг свят, но уви-беше си чиста реалност. Тази несправедливост, която ни сполетя, води след себе си нови и нови такива...Те са там, редом с такива изчадия", пише в поста си тя.

Калинков и колегите му от РЗБОП Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Боби Мехнджийски излежават 7-годишна присъда за смъртта на Ангел Димитров, настъпила по време на арест, в злополучната акция "Респект".

Чората издъхна по време на операцията, разпоредена от тогавашния МВР шеф Румен Петков.

Петимата бяха обвинени, че са пребили Димитров, по когото имало следи от насилие, установени след аутопсия и множество експертизи. Делото срещу тях се проточи с години, бяха осъдени на по 11 години затвор, после присъдите бяха отменени, до преди няколко месеца, когато с решение на ВКС от април те бяха осъдени на 7 години затвор.

През май тази година главният прокурор Сотир Цацаров поиска възобновяване на делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората, по което петимата бивши полицаи бяха осъдени. Цацаров е поискал от Върховния касационен съд (ВКС) и да бъде спряно изпълнението на наказанията им.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Орка от Перник преди 1 месец
Към 2024 година вече всички полицаи са престъпници и убийци, полицаите масово полудяват!
43
1
 
2
 
! Отговори
Kireto преди 4 години
Законите трябва да са еднакви за всички
42
0
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Много малки присъди дадоха на тия убийци. А тая е толкова нагла.
41
6
 
2
 
! Отговори
Колко преди 4 години
Трябва да е извратен човек, че да се кефи,че има полицаи в затвора ,които са изпълнявали служебните си задължения ?!?! И сега някой се опитва да ги изкара убийци !!!
40
4
 
5
 
! Отговори
Иглика преди 4 години
Редом са, защото са убийци!
39
7
 
4
 
! Отговори
Веселин ч. преди 4 години
Подкрепям полицаите .това е българия.
38
7
 
7
 
! Отговори
haha преди 4 години
Веселина и мъжа ти е поръчков убиец, това, че е босил униформа не го прави по-невинен от другите убиици.Чората не е бил ьвете за мирисане, но затова има съд, а твоя хубостник е отнел правото на съда да се произнесе.Защо не питаш мъжа ти следващия път като го видиш, къде е тефтера на Чората.Заради твоя съпруг един от най-добрите патоанатоми в България проф. Раданов го самоубиха.Та ходи реви някъде другаде, мужа ти си заслужава присъдата, та даже е и малка.
37
11
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 4 години
Госпожо Димитрова Ако няма кой да те клати Дай аз ще го свърша Дано ти олекне има секс в тебе
36
7
 
12
 
! Отговори
Сър Праизд преди 4 години
Уау в затвора има убийци. Шок и ужас!!! Аз мислех, че там се провеждат семинари на бялото братство и ще има само дъновисти, които танцуват около езера!Тази взела ли си е хапчетата напоследък?
35
9
 
23
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Полицаите в случая (и не само) са убийци! Къде трябва да са?!?Тази кого се опитва да впечатли?!? Щом съда е осъдил полицаи , значи са били за по 30+ години. Всички знаем как се замазват случаи, изчезват доказателства ит.н. когато става дума за полицаи. Имам познат, който го биха, просто защото е бил някъде, без да е замесен в нищо. След това справедливост се търси от арменския поп. Тези за да ги осъдят са изнагляли брутално, та чак да не могат да им покрият следите!
34
5
 
19
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Трябва да си много безразсъден и нагъл да правиш разграничение между двама или повече убийци с доказана умисъл на вината на основата социалният статус на дейците. Налице е сериозен проблем във формирането на ценностната система на г-жа Димитрова.
33
8
 
15
 
! Отговори
Минцифай преди 4 години
Тя тази какво очаква, затвора да им е 5 звезден хотел и да се срещнат на басейна?Милиционерските им номера имат край - затвор за убийство!Няма 20 заплати, няма рушвети, няма бонуси... да се научат, че не са богоизбрани и не всичко им е позволено, като са със значки. Повече такива трябва да има по затворите!
32
2
 
12
 
! Отговори
За преди 4 години
всеки друг мога да съжалявам. НО за педофили и наркотъргаши -СМЪРТ!
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чората и минсифайките са един дол дренки. най вероятно и са "работили" заедно преди някой да им нареди да го сгънат. сега го сложили до фустата и и тя пак рИве. пръскайте я тази престъпна група по различните краища на страната да я видим тази кжого ще вижда на свиждане. този дето е убил 17 годишна няма ли кой полицайко да го сфитне? мъжленца.... сигурно и по някой удрят на рецидивистите за да се дигнат в йерархията.
30
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години бях в едно районно.Едно момче с белезници (хванато да пуши трева в парка) се примоли на един от копойте да му махнат белезниците за да пие вода.Каза че му е лошо и ще припадне.Ония почнаха да се смеят сякаш е казал нещо много забавно.Един от тях отиде до него бутна го и го пита :"Ако ще умираш казвай да те изкараме пред районното,че ако МИ умреш тука не ми се пише..." Ето това е бг полицията.Та съм много склонен да вярвам че просто са го вързали и убили.Той сам си умря нали така?
29
4
 
6
 
! Отговори
запознат преди 4 години
До пратете ги в БургасЗа да могат да са ***, защо толкова искаш да знаеш?
28
5
 
16
 
! Отговори
Потърпевша преди 4 години
Да, напомни на родната ни полиция, че не са всемогъщи...Да, не споменавам колко инциденти побоища и гаври със задържани се правят почти на всяко дежурство.Нека се замислят, че служат на народа и опазват реда..Самите те, не всички престъпват и погазват законите ..Това е за ВАС МВР и като цяло за родното ни управление!!!
27
7
 
35
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Ми твоя съпруг какъв е ***! Убиец като всички останали ,но за разлика от тях е облечен във власт !!! Поради тази причина заслужават много потежки присъди!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва БМВ 7 серия ли е на снимката? Горката сигурно нямат парички.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо само 7 години за това убийство? Полицаи по този начин да убият вече арестуван човек, заслужават поне 30 години, ако не и доживотна присъда. Всекчи един от на сможеше да бъде на мястото на Чората. Не си правете илюзии, че това на вас не може да ви се случи.