Полфрийман остава в Бусманци - и заради собствената му безопасност

Бил агресивен при напускане на затвора, подведен ли е съдът за поправянето му?
Обновена: 26 сеп 2019 12:16 | 26 сеп 2019 11:41, Веселина Йорданова
16
Полфрийман остава в Бусманци - и заради собствената му безопасност
Снимка: БулФото

Джок Полфрийман остава в дома за настаняване в Бусманци до окончателно решение на съда.

Още по темата
Друга причина австралиецът да не бъде освободен, е неговата персонална сигурност, каза заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов пред журналисти. 

Полфрийман, който беше предсрочно освободен от затвора, ще чака в Бусманци решението на ВКС по искането на главния прокурор Сотир Цацаров. Според Цацаров освобождаването на австралиеца е извършено от незаконен съдебен състав на Апелативния съд в София, в който двама от тримата съдии е трябвало да си направят самоотвод.

Заради пропуски по комплектоване на делото ВКС го върна в СГС, а днес стана ясно, че те са поправени и делото отново влиза в Касационния съд.

До снощи във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на дома за временно настаняване.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора. По време на престоя си в затвора той ругал надзиратели, освен това след опита за бягство австралиецът бил изолиран за определен период от време.

Проданов допусна, че съставът на апелативния съд, освободил Полфрийман от затвора, е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които можело лесно да бъдат манипулирани, предаде БТА.

Освен това, пак според Проданов, Апелативният съд лесно се съгласил с твърдението, че сдружението за правата на затворниците, основано от Полфрийман, било легитимно и работело в обществена полза, а това сдружение било в частна полза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 4 години
Какви лъжи на родното МВР ! Човекът е доказал, че може да се защитава сам срещи банда от 13 гамена.
12
0
 
1
 
! Отговори
men преди 4 години
този верно ли се е опитвал да бега? и го пускат по средата.... може оново дупетатско келешче да си го е просило ама да бегаш от панделата и след това да те пуснат по средата на присъдата си е подигравка.
11
1
 
0
 
! Отговори
чарли преди 4 години
С какво и от кой му е застрашена персоналната сигурност ?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще ми се всички от БХК да влязат в затвора
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права на затворника!? Човек не зачел закона се позовава на него!? Тъпо, другари юристи, тъпо!!!!! Гестапо ги решаваше такива лесно.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо другаря монов след заплахите не е задържан .
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до FesaКолко и да се напъваш, убиеца фрийман ще се наложи да полежи още 6 годинки в панделета!
6
6
 
7
 
! Отговори
Fesa преди 4 години
Някой да знае защо 15 хулигани нападат хора по улиците?Наркотици или семейното възпитание?
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Иван ПешевАз викам да не се отърваваме, а да влезне и да си доизлежи присъдата!
4
10
 
3
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Този Джок , да го обявят персона нон грата и да лови пътя , аз не искам да го храня с моите данъци. Тия али-бали за сдружението за затворниците да ги забрави !!!И кажете ми нещо преди да истерясате тотално , има ли от вас човек който ако е в панделата ( по каквато и да е причина ) и му кажат че го пускат и после наш'те беззаконници почнат да шикалкавят за да си правят ПР , та им ли такъв човек който ще си седи мирно и няма да псува никой ? Малко по-зряло, имаме възможност да се отървем от тоя !
3
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ей сега! Веднага заради тебе аграра, г-н Проданов ще си подаде оставката.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров е руски пудел.
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора.-------Такива изказвания са опит за намеса на изпълнителната власт в работата на съда. Този г-н Проданов бързичко да си подаде оставката.