Адвокатът на Полфрийман: Незаконно го държат в Бусманци!

Джок щял да изплаща пари на Монови, когато почне работа
Обновена: 8 окт 2019 09:09 | 8 окт 2019 09:09,
33
Адвокатът на Полфрийман: Незаконно го държат в Бусманци!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адвокатът на Джок Полфрийман настоя, че клиентът му е незаконно задържан в лагера в Бусманци. Спрямо него има заповед за експулсация, която трябва да бъде изпълнена.

"Въпреки че чакаме решение, той трябва да бъде изведен извън страната", това адвокатът на австралиеца Калин Ангелов.

Ангелов обясни, че клиентът му е в лагера заради забрана от 2011 г., която е свързана с изпълнение на наказание. По думите му за чужденците има т.нар мярка за административна принуда, която забранява напускане на страната.

"Тази забрана действа до изпълнението на наказанието задържане под стража, т.е тя е изтекла на 19 септември 2019 г., когато излезе определението на съда.

Още по темата

Адв. Ангелов подчерта, че няма зависимост на части или целия съдийски състав с Българския хелзинкски комитет, като дори в искането на прокуратурата, такава зависимост не му е била показана.

"Ако я нямаше характеристиката, дадена от Красимир Кънев, нямаше да има фундаментална разлика в обстоятелствата", допълни още той пред bTV.

Той смята, че действията на прокуратурата са първо, за да се насади медийна истерия и после да се "качи на нея". Освен това адвокатът обясни, че ръководството на затвора е внимателно обсъдено в определението на съда.

Ангелов изтъкна, че Джок Полфрийман има документи, които са в австралийските власти. Представени са и копия на Дирекция "Миграция". Той заяви, че Джок Полфрийман има намерение да изплаща обезщетение на семейството на Андрей Монов, когато започне да работи.

"Преди 2 години когато започнахме да си говорим с началника на затвора, Полфрийман имаше едно желание – да си изпълни плана, който затвора му беше записал. В плана за изпълнение на присъдата беше отбелязано, че ако той не е наказван, ще получи отпуск", обясни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До АнонименДокога такива като монов ще остават не наказани ,дори се изкарват жертви .Къде е бил когато "ангелчето "се напивало и си търсело боксови круши по улиците .
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако има проблем в законодателството или корупция в съдебната система, то това е обществен проблем. Начинът по който държат Джок в момента е незаконен и наистина предчувствам как странта ни звучно ще бъде ошамарена. Не става държавата да не зачита собствените си съдебни решения и да търси механизми за пререшаване на дела и незаконно задържане. Не вземам страна, просто се опитвам да гледам обективно. Но популизмът в политици е вече и в прокурори и то ва не е добре.
19
2
 
0
 
! Отговори
Д-Р МЕНГЕЛЕ преди 4 години
ЛОШОТО Е , ЧЕ НЕЗНАЕШ НА КОЙ ОТ РОДЪТИ, ЩЕ ИЗПЛАЩАШ ДЪЛГОВЕТЕ.ЗАТОВАПРАВЕТЕ ДОБРО, ГОВОРЕТЕ ДОБРО, ЖИВЕЙТЕ В МИР С ОКОЛНИТЕ И БЛИЗКИТЕ.НА НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ ДА СРЕЩА ТАКИВА КАТО МОНОВ ИЛИ ДЖОК..
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15ИСКРЕНО ПОЖЕЛАВАМ НА всички защитници на този yбиец децата им да срещат същия!!!!!!!!По-добре Джок отколкото такъв като Монов и сие!
17
1
 
2
 
! Отговори
ДО 15 преди 4 години
Внимавай какво пожелаваш ( си ), защото много често се случва така, че да ти се сбъдне! И да допълня - това момче ще покаже на целия свят, що за *** е тази "държава". И Манов, и такива като него и "смелите" им дечица, още повече неща ще ги спохождат! Защото оня горе дава на всеки заслуженото - времето! Тази *** носи греха на цял един народ и Родина!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Този случай без съмнение ще достигне до мноооого западни инстанции и нещата мноооого ще се размиришат ..... В Гардиън имаше статия за Джок преди около седмица! Размирисали са се и ни гледат през лупа!
15
2
 
8
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Пуснете човека злобни българи,не се занимавайте с свободата на хората,той е излежал присъда.Корупцията тресе държавата която е няма,едно елементарно дело не може да се оправите да не говорим за бездомните кучета,слабо управление.
14
2
 
13
 
! Отговори
Bm преди 4 години
Това за Народния съд ми хареса. По време на приватизацията съд и прокуратура притискаха хората за да могат тарикатите да окрадат заводите.Сега продължават да си затварят очите.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този случай без съмнение ще достигне до мноооого западни инстанции и нещата мноооого ще се размиришат ..... Може това момче въобще да не е физическия убиец, на записите той лежи полу жив докато другите му скачат на главата, кога е станал че да наръга някой не се знае.
12
5
 
19
 
! Отговори
Az преди 4 години
Аз искам да знам, кога прокуратурата ще започне разследване на ДС доносника Христо Монов за търговия с влияние !
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, ще плати, след като осъди България и издаде книга.
10
17
 
4
 
! Отговори
Споко! преди 4 години
Който нож вади,от нож умира,така че и на Джок няма да му се размине по закона на кармата!Инак,ако сега го беше пипнал бащата на заклания студент,вероятно би му отрязал главата и изпратил на майка му в колет за 8ми март и би си навлякъл много неприятности.Ако се проследи живота на Джок след като го върнем в Австралия, вероятността да бъде намушкан след пиянски запой или разкъсан от крокодили е много по голяма отколкото да се търкаля в затвора,а ние да го издържаме още 8 години!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го пуснат скоро и ще "плати" като разкаже на света за българското БКП и за "народния" съд! Тогава ще бъде още по интересно за България отсега!
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да го пускат, но ако не почне да плаща запор на финансите на адвоката.
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тоя прокурорски цирк всички ние данъкоплатците ще плащаме на Джок докато е жив. Както е ставало и с немалко други.Отделно, че лежа без вина толкова години.
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешно е обвинен. Защитава от бой други. Послего гонят него 10 агресивни фенове.да го бият. После в защита та си ранява и убива двама. Можеше да бъде убит. Незаконно е в Бусманци защото няма хора в елита на властта за да го освободят. Стотици са свободни убиици в момента.
5
14
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Кое му е незаконното от 20г.еизлежал 12 има още 8г.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма проблем да работи и да плаща, но нека прекият му ръководител да не е въоръжен с химикалка, а с калашник.
3
23
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Ти го пусни убиeцa да бега в Австралия, па тогава я камилата, я камиларя. Предсрочно освобождаване не може да има, ако не е изплатена кръвнината. Казах!
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то този може да работи и в затвора и от там да плаща