Съдиите, пуснали Полфрийман: Той трябва да излезе от Бусманци!

В момента австралиеца е задържан в лагера за бежанци
9 окт 2019 19:30,
67
Съдиите, пуснали Полфрийман: Той трябва да излезе от Бусманци!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдебният акт за предсрочно условно освобождаване на Джок Полфрийман подлежи на незабвно изпълнение. Това се казва в становище на състава с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, които на 19 септември пуснаха австралиеца от затвора. В момента той се намира в центъра за настаняване на чужденци в Бусманци. Становището е публикувано на сайта на Софийския апелативен съд.

"Във връзка с публичните изявления, отразени по случая за условното предсрочно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман, в това число и прессъобщението на прокуратурата от 8 октомври, което отразява изявление на главния прокурор пред австралийския посланик, съдържащо твърдение за незаконност на състава, съдебният състав отбелязва, че на този етап никой от членовете му не разполага с възможност да коментира огласените твърдения за пристрастност", се казва в становището. Това било така, защото имало висящо дело пред ВКС.

Още по темата

Те обаче смятали "за свой дълг да информират обществото затова, че постановеният съдебен акт е влязъл в сила и подлежи на незабавно изпълнение".

"Инициираната с искането на главния прокурор процедура за възобновяване на делото не променя този факт", казват тримата съдии.

"Всякакви спекулации досежно изпълнението му, в това число и отнесените до бъдещото произнасяне на ВКС по отправеното искане за възобновяване, не са в съответствие с установения правов ред. Ако са налице други основания за задържането на чуждия гражданин, различни от тези по делото, то следва да се изтъкват именно те, а не предстоящото произнасяне на върховната съдебна инстанция", са казва още в становището на тримата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До до38А ,как да се справи с 13 пияни и ...дрогирани...
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам Джок лично и мога да твърдя, че той е прекрасен човек. Ако сте гледали видеото от злощастната вечер, което бе укривано толкова дълго време ще разберете всичко.Инициатори на всичко са група от над 10 агресивни ***, които първо смъкват Пол Фрийман на земята и след като му нанасят серия от шутове почват да го удрят с масивни павета от улицата, заради това, че се е притекъл на помощ на друг потърпевш.Вие бихте ли позволили да ви убият с камъни?Засрамете се!!! И се информирайте.
56
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Днешните проблеми са резултат от невзетите преди дванадесет години под внимание факти и обстоятелства .Навремето съдът се е произнесъл за да удоволетвори близките на загиналото момче,а вероятно сегашния шум е за пари.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 52Като чета коментарите в защита на убиеца позволил си това в чужда страна,чак ми се повръща. Престъпник в затвора губи всякакви права,а какви циркове направиха за този психопат...Не оценявам БГ като свободна и независима държава...Тепърва ще повръщаш по няколко пъти на ден! Тепърва иде провидението и ще се размерише "името" на Монов ама с австралийска помощ! Както виждаш австралийския посланик и консул вече се намесиха на негова страна! Не след дълго България ще плаща обещетение!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ултрасите си мислят, че като са по 15 души на куп и могат да си бият всеки безнаказано. Само че този път са случили на грешния човек. Полфрийман е бил в Британската армия. Нека се замислят следващия път, когато решат да бият случаен минувач.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-странното на записите беше, че хората и колите си минават и остави, че никой не се намесва, ами дори и полиция не вика. Чак накрая, когато Полфрийман вее беше полужив един застана между ултрасите и него. Ако някой беше викнал полиция на време, можеше и да се избегне смъртта. Ами ако не се беше намесил онзи и бяха допречукали Полфрийман, тогава кой щеше да е убиеца?
52
0
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Бате ти си страшно ***.
51
3
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
Не са го налагали с юмруци, а с павета и на записите се вижда ясно как паветата рикошират от тялото му. Така че в случая си абсолютно прав, че е неизбежна самообтрана. На записите се вижда, че по едно време един човек застава между него и ултрасите и го прикрива. Иначе вероятно щеше да е мъртъв сега въпреки ножа.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
52, ако теб те нападнат безпричинно 16 пияни ултраси и те налагат с павета, докато си паднал на земята, какво би направил? Просто би чакал смирено смъртта си?
49
0
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
А ти запознат ли си със случая въобще и гледал ли си видеозаписите?
48
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите в защита на убиеца позволил си това в чужда страна,чак ми се повръща. Престъпник в затвора губи всякакви права,а какви циркове направиха за този психопат...Не оценявам БГ като свободна и независима държава...
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поели са ангажимент хората и си го борят до край!
46
6
 
12
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До АнонименПърво не е "ръгал "в гръб и второ не тои е бил мъртво пиян и ....дрогиран .
45
2
 
3
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До АнонименНе ,монов нареди .
44
3
 
10
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
съгласен съм да излезе но съдийте да влезнат в Бусманци
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е,когато едно оВчество си "избира" престъпници,от конституционно узаконени банди,наречени партии,за да го управляват,но не е изработило механизъм,за контрол над същите,включително и самите уж"контролиращи",наречени съдии!А УЖ,СЪГЛАСНО СЪЩАТА "КОНСТИТУЦИЯ","СУВЕРЕНЪТ"(НЕЗАВИСИМИЯТ" ОТ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ,НАРОДЪТ),СТОИ НАД ВСИЧКИ ТЯХ?!Ама "народът",самоприел се за стадо,нито чете пасквила наречен конституция(основен закон),нито даже желае да мисли какво правят "институциите", с него!
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така че запознайте се подробно със случая, изгледайте записите и тогава разправяйте кой с коя антибългарска организация бил свързан. До сега го държаха, защото бащата на Монов оказваше натиск, злоупотребявайки с властта си.
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди и аз се бях настроил срещу Полфрийман, но като се запознах от близо със случая и изгледах видеозаписите, си промених мнението. Не може 2 часа 16 души да те налагат на земята с павета и ти едва тогава да извадиш ножа и да те съдят за убийство. Това си е неизбежна самозащита. А бащата на Андрей Монов тогава беше депутат от БСП, така че правете си сметката. А целия съдебен процес мирише яко - изчезнали видеозаписи, променящи се версии, дори единия ултрас първо си признава, после се измята.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е,че съдиите са свързани с анти българска не правителствена организация от която са взели пари.Как една такава организация не се застъпи за Иванчева,която бе хвърлена в затвора за 20г от управляващата мафия.Без доказателства само защото накърни интересите на строителната мафия с която е свързан и Гешев.
39
12
 
6
 
! Отговори
до38 преди 4 години
Еми да ,така е най лесно "Да осъди тиквената ко/.чина ".Умнико, от чии пари ще му платят от твойте, мойте,на родителите и бабите и дядовците ни ? Който каквот си е нобил ,да си го яде ! Щом е извадил нож в юмручен бой , значи тва си е убийство !