Мъж на съд: Убил възрастен, замаскирал всичко като обир

Възрастният мъж прехвърлил апартамента си срещу доизглеждане
14 окт 2019 15:44,
5
Мъж на съд: Убил възрастен, замаскирал всичко като обир
Снимка: Pixabay

Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 30-годишния Теодор И. за опит за убийство и кражба, извършена, за да заличи следите си.

Жертва на посегателството е 85-годишен мъж, с който Теодор се запознал по обява във вестник.

Възрастният мъж притежавал собствено жилище и решил да го прехвърли на младо семейство срещу задължението то да се грижи за него. Преди да вземе това решение, 85-годишният човек пуснал в апартамента си жена, която обитавала една от стаите, пише "24часа".

Семейството на Теодор живеело в къща, но не плащало редовно наема си и собственикът поискал да се изнесат. Докато търсел обява за друго жилището под наем през месец май тази година, Теодор попаднал на обявата на стареца. Свързал се с възрастния мъж и заедно със свой познат го посетили в дома му.

На следващия ден възрастният мъж поискал да се запознае със съпругата и двегодишното дете на Теодор. По време на срещата старецът заявил, че е решил да им прехвърли апартамента си срещу издръжка и гледане.

На 12-и май по обяд младото семейство пристигнало в апартамента на дядото. В един момент 85-годишният направил неприлично предложение на Теодор - да остави вечерта жена си с него, за да осъществи интимен контакт с нея.

Щом седнали на масата да обядват, старецът започнал да прави неприлични жестове на младата жена. Теодор видял това и направил забележка на стареца, но той продължил с действията си. Така решил да го убие. Съпругата му разбрала какво възнамерява да направи мъжа й. Тя взела детето и отишла с него в близкия магазин.

С усукана хавлиена кърпа Теодор се опитвал да удуши стареца, после го ударил с дебел учебник. Възрастният мъж паднал на земята и с ръце подсъдимият продължил да го души, удрял го по главата и тялото.

Щом съпругата и детето му се върнали в апартамента, Теодор решил, че е умъртвил дядото. Издаден звук от лежащия на земята възрастен бил дочут от съпругата му и Теодор се върнал обратно, за да довърши замисъла си.

Решил, че е убил 85-годишния мъж, събрал всички предмети, по които смятал, че е оставил следи, както и портфейла на дядото, в който имало 1050 лева, и заедно с детето и жена си напуснали апартамента.

Възрастният човек бил открит на следващия ден от наемателката. Тя уведомила синовете на пострадалия. Възрастният мъж бил откаран в болницата, където два часа по-късно починал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по делото, показала, че смъртта на възрастния мъж е настъпила от остър възпалителен процес, довел до обостряне на хроничните му заболявания.

Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и вече е във варненския затвор. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Той е с чисто съдебно досие и няма криминални регистрации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абсолютно несвързана статия и лишена от мисъл, при това. Очевидно дядото не е прехвърлил апартамента си на убиеца срещу гледане, защото това е била само първа среща между тях. При това положение почти няма и мотив за убийство, освен да му вземат 1050-те лева от портфейла. Това за някакъв негов мерак да прекара нощта с младата жена е адски нелепо, не знам дали и полицията си вярва. На тия години вероятно е с памперс, за каква любов става дума
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го осъдят на 20 години, ще излезе след 10 години за добро поведение, за работа на свобода в частна фирма и получени многобройни награди като градски отпуски.
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не плюете бе Защото убиецът не е от махлата ли ?
1
1
 
29
 
! Отговори
Xm преди 4 години
Егати измислената история. Дядото на тия години не може да го вдигне,пък е искал да си поиграем с жената. Пък мъжът от злоба решил не да го ошамари,а чак да го убие. А жената вместо да го спре,разбирайки какво ще стане е излязла. Абе ей на кой ги разправяте тия глупости. Истината е една и е ясна. Искали са апартамента и предумишлено са го убили. Ама нали за предумишлено убийство дават повече,та ще го изкарат непредумишлено. Пък като излезе от затвора убиецът ще си има и апартамент.