Апелативният спецсъд остави в ареста кмета на Несебър

Николай Димитров спечели в неделя изборите на първи тур
31 окт 2019 22:26, Красимир Ангелов
1
Апелативният спецсъд остави в ареста кмета на Несебър
Снимка: БТА

Апелативният специализиран съд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и още двама обвинени за купуване на гласове, като организирана престъпна група. На други двама от групата съдът не наложи мярка, съобщава БТА.

Още по темата
Николай Димитров беше задържан на 23 октомври, заедно с още четирима души, кандидати за общински съветници. Димитров беше избран за четвърти път за кмет на Несебър на първи тур в неделя, въпреки че се намираше в ареста.

Според адвокат Ина Лулчева делото не е подсъдно на Специализирания съд и прокуратура, тъй като в Наказателния кодекс има отделен специален член / чл.169г. /, който е за група с цел престъпления против изборните права на гражданите, а обвиненията на петимата не са по него. По думите й делата по този член се водят в Софийски градски съд, а не в специализирания.

Според адвокат Лулчева делото е политически мотивирано, а не е според изискванията на закона.

Пред съда Димитров заяви, че никога не се е срещал с главния свидетел по делото, подал сигнал до органите на реда, както и че никога не е уговарял и участвал в схема за купуване на гласове.

Адвокат Николай Хаджигенов коментира пред медиите, че днес следобед служители от ОДМВР Бургас са влезли в община Несебър и общинското БКС, за да търсят данъчна информация за обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Ще го осъдят човека преди 4 години
Това да не е Цецко асансьора за да не го съдят. Има ред в тази държава. Примерно ако си откраднал като Кмета на Банско като част от организирана престъпна група (ГЕРБ) пари и си си построил палат на 4 етажа в цял квартал и стойност на 5 милиона евро. Няма шанс да те преследва специализираната прокуратура. Хелуинска главо ненаситна сти ги си мечтал за лентичките на националния отбор по художествена гимнастика.Хората нито са слепи нито са ***.