Потвърдиха присъдите на бежанците за бунта в Харманли

При безредиците бе унищожено имущество за над 83 000 лв.
3 ное 2019 12:50, Анисия Иванова
10
Потвърдиха присъдите на бежанците за бунта в Харманли
Архив: Булфото

Състав на Хасковския окръжен съд потвърди присъдите на Харманлийския районен съд спрямо 17-те пълнолетни и четиримата непълнолетни афганистанци, участвали в бунта в Регистрационно-приемателния център за бежанци /РПЦ/ в Харманли. Решението е публикувано на интернет страницата на съда.

Още по темата

На 24 ноември 2016 година възникнаха сблъсъци между силите на реда и стотици настанени в центъра и чакащи хуманитарен статут мигранти. При разразилите се безредици и бунт в РПЦ бе изпочупено и унищожено и имущество на Държавната агенция за бежанците за над 83 000 лева.

На първата инстанция обвинените пълнолетни получиха наказания за извършеното хулиганство от 1 година условно и 3 години изпитателен срок, а непълнолетните - 1 година условно и също толкова изпитателен срок. И 21-те бяха оправдани по обвинението за нанесени вреди върху недвижимо и движимо имущество.

В частта й за причинените щети Районната прокуратура в Харманли е протестирала присъдата. Жалба срещу присъдите за хулиганство като неправилни и необосновани са подали и защитниците на подсъдимите.

Хасковският окръжен съд обаче не намира налице основания за изменение или отменяне на обжалваната присъда, поради което я потвърждава изцяло. Тя не подлежи на касационно обжалване, пише в решението, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Не врат, ами шия преди 4 години
С европейски пари бил оправен центъра в Харманли. А те от небето ли са паднали? Нали внасяме половин милиард евро = един милиард лева годишна такса в евробюджета. Около 3% от бюджета на България отива в общия европейски. Как да не е от нашите данъци?
5
0
 
7
 
! Отговори
Ужас! преди 4 години
Всъщност са съвсем ненаказани. България няма превзето в битки знаме, а има изгорено от имигранти. И са ги потупали по рамото за кураж! Какво народностно унижение!
4
7
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
който и от нас да беше на тяхно място също би избухнал във вандалска протестна проява ако случая му се разглеждаше по 1 год.а условията в този тип общежитие са по зле и от казарма от 70-те на миналия веквместо да виним виновните защо не погледнем в причините довели до бунта?защото да обвиняваш е лесно и типично за нежелаещите да разбират но по чия вина са предизвикани проблемите?
3
1
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
За доказателства трябва да четеш, бре кратуно!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беще Щатската полиция тези отдавна щяха да са дали богу дух, но нали се борим за някакви "ценности"...
1
3
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Защо никъде в Присъдата няма изречение за възстановяване на Щетите ?Тези ще работят цял живот за да върнат Унищоженото Имущество на Българите , взето от Данъците ни ?