Радев: Венецианската комисия помага за утвърждаването на демокрацията

Представителите на Венецианската комисия са на посещение у нас
7 ное 2019 20:29,
5
Радев: Венецианската комисия помага за утвърждаването на демокрацията
Снимка: Пресцентър президентство

Президентът Румен Радев изрази висока оценка за препоръките в областта на върховенството на правото и утвърждаването на демокрацията, които Венецианската комисия дава на България. Днес държавният глава се срещна с представители на Комисията, които на са посещение у нас, съобщават от пресцентъра на президентството.
 
„Винаги съм се ръководил от разбирането, че върховенството на закона е гръбнакът на съвременните демократични, плуралистични общества и конституционни демокрации“, заяви на срещата Румен Радев.

Още по темата

 
Представителите на Венецианската комисия са на посещение у нас по повод на подготвяни законодателни промени, въвеждащи особени правила за реализиране на наказателна отговорност на „тримата големи“ в съдебната ни система. По време на срещата бяха обсъдени препоръки, направени в последния доклад на Венецианската комисия относно съдебната власт.
 
Президентът изрази надежда, че експертното знание и съдействието, което Венецианската комисия оказва на страната ни, ще допринесат за продължаващо въвеждане на европейските демократични практики в съвременното българско законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Старшина-товарищ Десислав Радев пак се е опитал да надскочи умствените си възможности (както прави най-редовно) със вербални излияния, които самия той не разбира.
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на рътьо радев ветото! Пълен некадърник, работещ против интересите на българите!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква демокрация, тук демокрация не е имало никога.