Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата

Семейството е с обвинение в организиране на престъпна група
26 ное 2019 12:09,
77
Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Апелативният съд в Бургас издадал обезпечителна заповед, с която допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата


Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта, пише БТА.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Няма по-големи крадци от бившите другари - седяли в ЦК и ДС...Даже огромната част от мутрите - излизат от стройните им редици.България е малка Русия...всичко струващо пари - стана собственост на същите тези другари.Такива са фактите - останалото са глупости за текезесарите
45
3
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
" Искахте демокрация,на ви демокрация. Ние построихме социализма,сега на тия фашисти ли ще дадем построеното от нас...." Това заявяваха екзалтираните стари *** т.н.комунисти и изпълниха заканата си,като ограбиха банките и държавата,след което прокудиха децата ни извън Родината ни!
44
0
 
26
 
! Отговори
Циник преди 4 години
142 000 000 лв.70 500 000 ?Ако спестявате по 2 000 ? на месец ...след 30 РАБОТНИ ГОДИНИ - ще сте спестили 720 000 ? Със 70 500 000 ? с колко години напред са тези двама тлъстаци.Не съм сигурен,че повечето пишещи осъзнават деменсиите на тези суми.И това е ставало ПРЕД ОЧИТЕ НА ВЛАСТИТЕ ОТ 89 Насам.Такива са много - Киро джапанката, Спас Русев, Гергов, Кирсланинова, Пеевски, Доган....тях кога?Всички....пред очите на властта
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме и Траверса МаринелчиТУ, И ТЕ СА КУМОВЕ, сега лежат по мизерията докато не предадат всяка стотинка. в друг сайт дори им бяха начислили комисията 19 стотинки към милионите които те дължат
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банев и секретарката ебамевица им се .... Майката. От богаташи сега ядът помия и карантия в затвора. И компания им правят мишките, говоря за животните мишки а не за мишки като тях
41
0
 
4
 
! Отговори
Гери преди 4 години
До АнонименКое е нечовешко?
40
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на Баневи ли??? Ако бъдат конфискувани парите на цялата крадлива шайка през тези 30г до днес, ще построим две Българии. Баневи са върхът на айсберга.
39
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комсомолец от "кариерата" още отпреди 1989....С колко ли пот на челото и спестени закуски е трупал тези 142 млн?А,още колко ли е инвестирал по таз тежка чужбина?Другари комунисти,Борисов е най-малкия кахър на държавата,но ВИЕ сте проклятието на България и никакви благи приказки за визия, сполука и бабини Корнелини деветини не могат да излъжат ограбения ни от такива червени спасители, народ!
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каскети тия са от вашите, но не са само те,много са и изпокрадоха десетки милиарди и то не в левове,а не са и само от БКП сега,но тя, ПАРТЯТА ВИ ИМ Е МАЙКАТА на всички новопечени богаташи от всички партии,там е котилото.45 години кой е крал,БКП!Искайте си пенсиите и високите заплати от тях бун..ци такива.За тях милиарди за вас по ИНОКИБАБЧИ на Копринка,за акъла ви и това ви е много.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До GGЩе се замисли, кой го е прецакал и кой трябва д спортна ... Това което ти си мислиш, са приказки за малки деца. За тея 140 милиона в полза на държава, има поне още 2 пъти толкова в полза на някой друг ...
36
3
 
21
 
! Отговори
GG преди 4 години
Най накрая да видиме голяма мутра на колене ! Излизането от блатото е трудно, но вече има лъч надежда. Дори Банев да се размине по някаква случайност, ще си спомни дните в ареста и ще се замисли преди да започне пак далаверката.
35
4
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Между ОТНЕМАТ и ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ОТНЕМАТ разликата е огромна... Но все пак нека да има гръмки заглавия макар и неточни - все пак се гони брой посещаемост на сайта!
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са само тези има още над 900 милионери. Гешев да разрови и техните ризи доста смрад ще излезе. Един от тези милионери е с магнолии всеки ден ги полива със шланга. Действай Гешев имаш зелена светлина.
33
1
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя,брадатио,е братовчед на Люба Кулезич и племеник на нейната майка-Янка Партизанка !!!Благодарение на нея е получил червено куфарче и сега го прибират заедно с лихвите !!!
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в средновековна Франция кралете давали на феодалите правомощия да събират( грабят) данъците от народа , затваряли си очите за извършевните от тях беззакония и след десетина години феодалите се озовавали пред гилотината и кралят конфискувал цялото имушество.
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А останалите ?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Краят ше настъпи, когато всеки започне да гърми по другите, защото му скимнало, че били лоши...
29
0
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
или те са НЕДОСЕГАЕМИ, защото всички на власт у нас НЕ искат да се ровят в ОФШОРКИТЕТук се говори за ИМУЩЕСТВО. Т. ест. движимо или НЕДВИЖИМО. Не си представям, че хотелите не влизат в тези 140 МИЛН. ЛВ.!
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е нечовешко!
27
0
 
9
 
! Отговори
А ХОТЕЛИТЕ КОГА преди 4 години
или те са НЕДОСЕГАЕМИ, защото всички на власт у нас НЕ искат да се ровят в ОФШОРКИТЕ