В ареста остава докторката, източвала здравната каса в Пловдив

Изписвала ампули по 900 лв., след това ги продавала на черно
29 ное 2019 17:45, Анисия Иванова
9
В ареста остава докторката, източвала здравната каса в Пловдив
Архив: Булфото

Районният съд в Пловдив задържа под стража д-р Инна Бончева, обвинена, че е измамила и ощетила Здравната каса с над половин милион лева.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд на 5 декември от 15.30 часа.

Нейният адвокат Георги Кутрянски поиска от съда по-лека мярка за неотклонение "парична гаранция", или "домашен арест", но съдът не уважи това искане. Според Кутрянски няма никакви доказателства срещу подзащитната му и обвиненията са необосновани. Това каза и самата Инна Бончева.

Още по темата

Според обвинението на прокуратурата д-р Бончева е използвала престъпна схема с отпускането на лекарства за параноидна шизофрения на фиктивни клиенти. Всяка от ампулите, които е изписвала, е струвала между 700 и 900 лева и те са били напълно покривани от Здравната каса. Тя ги е получавала с посредници от аптеките, а след това ги е продавала на черния пазар.

Установено е, че по измамната схема са били съставени фалшиви документи на 52-ма пациенти, съобщи "Фокус".

Според закона за това престъпление се предвижда от 1 до 8 години лишаване от свобода и конфискуване на имуществото и.

Д-р Бончева бе арестувана при съвместна акция на Икономическа полиция, Районна прокуратура и ДАНС. Според събраните доказателства има данни за повдигането и на още едно обвинение на лекарката психиатър от Пловдив – за държане на силиконови заготовки на печата на НЗОК, което също е подсъдимо. За това престъпление се предвижда до 6 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Оуууу, по $7 на хапче, вярно че препарата е скъп. Доста скъпо друсане ще да е било.
7
1
 
5
 
! Отговори
До 7 Анонимен преди 4 години
"Това са антипсихотици които се вземат не само от шизофреници. Към тях може да прибавим Секокуел и Оланзапин. Определено не са евтини но в никакъв случай не чак пък толкова."Оланзапинът е генерик на Ziprexa. Ziprexa си е Оланзапин (това е името активното му вещество). Ziprexa е името на оригиналната американска търговска марка. Иначе си е Оланзапин. Rispolept е скъп.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Това са антипсихотици които се вземат не само от шизофреници. Към тях може да прибавим Секокуел и Оланзапин. Определено не са евтини но в никакъв случай не чак пък толкова.
5
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
от 1 до 8 год ли????едва ли ще получи повече от 1 год.условноа колко ли са действащите по същата схема в страната?
4
0
 
3
 
! Отговори
До 1 Анонимен преди 4 години
Шизофрениците са само на два основни медикамента за поддържаща терапия, която се води животоподдържаща. Или на Rispolept depo ампули или на Ziprexa tabl.(има и генерици на тези таблетки). Получават се с Протокол издаден от наблюдаващия психиатър и заверен в РЗОК.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей тая докторка, брей голям престъпник. А кварталния клесавец, дълги години говорят бил дилър, и прикривал всевъзможни престъпления, а сега е началник. Типично по милиционерски, да я очерним. Оня запъртък на григоршоповото шофьорче, ей така говореше, че докторите давили новородени в кофа. И накрая какво стана, нищо.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Predi godini dr simion neychkov go rasobli4.sa saachtito v gospodari na efitmra ama ne besche v satvora naprotiv varnaha go na ranota sram i posor edni v satvora dr rabotat i pensii vsimat i jena mu dr edelvais neschkova na 75 g tarikatka pensilnerka i uj lekuva bolni do koga tesi zurkove
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е саммо тя , с мед да я намажем !Това е практика , наред с фалшиви и платени телкови решения . Операциите на свои хора с предимство и по-особено отношение , а обикновените хора чакат да им дойде реда докато стане късно и се губи ценно време . Това е истината за съжаление .Скоро се уверихме в това !