Доживотен затвор за Мюрсел, убил приятелката си

Ще трябва да плати и 250 000 лв. кръвнина на роднините
44
Доживотен затвор за Мюрсел, убил приятелката си
Снимка: Булфото

Силистренският съд присъди доживотен затвор за 34-годишния Мюрсел, който бе признат за виновен в предумишленото убийство на 22-годишната си приятелка Ангелка. Той ще трябва да плати и 250 000 лева обезщетение за близките на жертвата.

Убийството става на 25 януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно, съобщава Булфото. То е разкрито едва на 6 март 2017 г., когато двама служители по поддръжката на железния път открили на около 30 метра от жп спирката на село Руйно тялото на млада жена, захвърлено в дере. На следващия ден самоличността на убитата била установена.

Жертвата била обявена за издирване от майка си още на 27 януари. Ангелка работела в ресторант в Германия, където се запознала с подсъдимия Мюрсел, а по-късно – в публичен дом. Двамата живеели заедно с 5-годишното дете на Ангелка от друг мъж. След побой над детето, което наложило животоспасяваща операция, Прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за убийство срещу Мюрсел и Ангелка.

В началото на януари 2017 г. двамата се прибрали в България, но на 10 януари потеглили обратно за Германия, за да се явят на насроченото за 16 януари дело срещу тях. Съдът отнел детето от майка му и го настанил в дом. Няколко дни по-късно – на 23 януари, двамата отново се върнали в България.

Мюрсел искал да закупи агне за жертвоприношение за омилостивяване. Мюрсел замислил да се освободи от приятелката си, дори потърсил съвет от брат си как да стори това. Разиграл пред полицията театър, че Ангелка е изчезнала с неговите 18 000 евро, каквито няма данни да е притежавал, и поискал да бъде издирена. В същото време младата жена била настанена в къщата на вуйчо му.

На 25 януари около 20,00 часа Мюрсел отишъл в село Ножарево и заявил пред роднините си, че се връща в Германия с Ангелка. Жената се качила в колата му, а братът на подсъдимия ги последвал със своя автомобил по искане на Мюрсел. Без да знае за престъпните му намерения, брат му взел със себе си и сина си. 

Мюрсел и Ангелка се качили в колата на брат му, а синът му оставили в автомобила на подсъдимия. По пътя подсъдимият ударил младата жена, свидетелят чувал реплики помежду им, държал я за врата. Когато стигнали до жп прелеза на село Руйно, Мюрсел наредил на брат си да изкара момичето от колата. Той отказал.

Тогава подсъдимият я взел на ръце и побягнал към релсите. След това се върнал сам и потеглили. Преди да отпътува за Германия на 26 януари след полунощ, Мюрсел заявил на брат си, че не трябва да говори по трите мобилните телефона, тъй като се подслушват.

Съдебномедицинската експертиза по делото е открила наличието на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата, което обяснява липсата на съпротива, за която говори в свидетелските си показания братът на подсъдимия.

Експертите от петорната съдебномедицинска експертиза сочат като причина за настъпването на смъртта на 22-годишната жена мозъчна травма, изразяваща се в кръвоизлив и мозъчен оток, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Мотивът за добре планираното убийство е воденото наказателно дело за опит за убийството на детето на Ангелка в Германия, както и фактът, че тя е знаела много за заниманията на Мюрсел в чужбина.

Доживотната присъда на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване в Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
УПАЗИ БОГ преди 4 години
СТИГА С ТЕЗИ РОМСКИ ИСТОРИИ.ТЕ СА БЕЗКРАЙНИ.ДЕТЕ ОТ ДРУГ,РАБОТА В ПУБЛИЧЕН ДОМ В ГЕРМАНИЯ,УБИИСТВО В БЪЛГАРИЯДЪРЖАВНА ПОМОЩ ЗА РАЗМНОЖЕНИЕ - 10 ГОДИШНИ МАЛКИ МАЙКИПРОСТОТИЯ НА ДЪРЖАВНО РАВНИЩЕПРОСТОТИЯ ОТ НИСКО ОБРАЗОВАНИЕСПОМНЕТЕ СИ ЗА ДЕПУТАТИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОЙТО СТАНАХА ВВИШИСТИЗА 6( шест) МЕСЕЦА.
13
0
 
2
 
! Отговори
Гешефтурата преди 4 години
Прочетох историята и разбрах от всичкото, че детето на брата карало колата на подсъдимия след тях. Историята е железна, няма как втората инстанция да не се върже и тя на хорото.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брейй за богаташите кога ще им давате доживотен затвор? Синовете на бизнесмени които избивата хората по пътя за тях бг закони не важат..
11
2
 
6
 
! Отговори
читател 22 преди 4 години
До Бай Иван -Дано не се случва, но ако някой нападне твоето дете и няма добър човек да го защити, защото такава е твоята теория за Полфриман, тогава продължавай да пишеш тъпотии за Демокрацията, Хилзински комитет! Не ти го пожелавам ,но знай-да си изкарваш мръсните пари по този начин е гнусно! А ако го правиш безплатно, тогава признавам - *** си та подхвръкваш!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всекиму заслуженото"!
9
3
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Продуктите на демокрацията, комитета от Хелзинки да не забрави да го номинира за човек на годината, отървал е държавата от много потенциални социални помощи за бъдещи чавета ;) !!!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги половината коментари са от хора , които живеят в някакъв несъществуващ свят .Мислят си че техните деца алкохол и секс ще видят чак на сватбата си. Събудете се , народът го е казал, мисли лошо и ще дадеш в десятката
7
4
 
19
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Това е дежурния сценарий на всички сводници, запознава се с жертвата, тя се радва че такъв засукан юнак я отразява с някои дрънкулки , който после лека-полека я пуска в обръщение и тя вече е здраво зарибена с обещания и дрога и тъййй. ПП няма нищо общо с произхода на участниците, същото театро го играят и българските и румънските и всякакви сводници.
6
2
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
От години ви призовавам най-учтиво и ви давам тема за статия.Да разследвате тая глупост с обезщетението,дали се плаща въобще?И от къде от съдран чувал,ще се изтръскат едни 200 бона,да речем.И защо не иницирате,законодателни промени за каторга например,за да може да се изплащат поне под формата на месечни преводи тия кръвнини?Не ,вие не знаете ,как да е!!!Е как да имаме челна журналистика и свобода на словото?
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на свобода имаме един подрастващ убиец.
4
18
 
4
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 4 години
Корав турчен
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз отначало помислих, че действието се развива във Френска Швейцария с тия имена...
2
2
 
30
 
! Отговори
PoM от Лом преди 4 години
За хром и небългарка които са с бг лични карти става въпрос
1
1
 
31
 
! Отговори
Ъсан нечистокръвния преди 4 години
И при нас в турция е същото