Полицаи от Пиринско съдят МВР, искат си парите за извънреден труд

Подадени са около 150 молби
10 дек 2019 17:15, Анисия Иванова
14
Полицаи от Пиринско съдят МВР, искат си парите за извънреден труд
Архив: Булфото

Полицаи от Пиринско масово съдят МВР за неплатен извънреден труд. В районните съдилища в Благоевград, Петрич и Гоце Делчев са подадени близо 150 молби, в които полицаите настояват да им се изплатят изработените извънредни часове.

За всеки един от служителите на МВР сумата е различна и варира от 1500-1700 лв. за период от три години назад.

16 гранични полицаи вече осъдиха на първа инстанция МВР за неплатен извънреден труд. Те са предимно от Гоце Делчев.

Съдът бе назначил по всички дела съдебно-счетоводна експертиза, която установява, че полицаите са работили повече, отколкото им е платено.

Получавало се така заради липсваща в две наредби изрична регламентация за преизчисляване на нощния труд в дневен. Това обаче според съда означава само едно - че има празнота в нормативната уредба за отчитане на извънредния труд.

При наличие на такава непълнота в специалната уредба, касаеща служителите в МВР, се прилага друга Наредбата за структурата и организацията на работната заплата, според която нощните часове да се превръщат в дневни с коефициент 1,143, категоричен е съдът.

Така че МВР ще трябва да плати положения извънреден труд в едно с лихвите, казват магистратите, цитирани от "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
ХЕКТОР преди 4 години
Състава който се занимава с охраната на реда е около 12000 .Останалите са т.нар. чантаджии с униформи. На които основното им занимание е да наблюдават дейността на тия 12000. В канцелариите са около 35000 също първа категория. С всяка реформа РЪКОВОДНИЯ състав се увеличава за сметка на тия които са на терен. За това и няма ефективност от дейността на МВР. В първа категория трябва да останат само тия които наистина на терен.. Минималната заплата на тия в канцелариите е 1600лв. без никакъв стаж
11
1
 
6
 
! Отговори
Има преди 4 години
Няма кой да каже колко е численият състав на силовите министерства, защото ще излезе, че МВР и МО за някъде, колкото МВР е било преди 10 години. Смешно е да говорят, че МВР е 50хил и повече, то е дареч под тази цифра сигурно и управляващите не казват колко е състава, и за това извънредния труд е голям и за това минфина ще подхвърли поредните трохи за Коледа. Единственото м-во, което си е запазило числения състав за последните 10г е това на финансите.
10
4
 
0
 
! Отговори
Иван преди 4 години
От 1 до 7 - пълни комплексари
9
2
 
9
 
! Отговори
запознат преди 4 години
В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЪКОВОДСТВА ДО СЕГА В МВР И СИНДИКАТИТЕ ИМ , КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА "ДРЪЖ МИ ШАПКАТА"СА ИЗМАМИЛИ СВОИТЕ ПОДЧИНЕНИ: ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД СЕ ПРИЗНАВА, СЛЕД 2006г. до ДНЕС 2019г. А ВСИЧКИЯ ТОЗИ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД ЛИПСВА И В СЛУЧАУ СА ОЩЕТЕНИ РАБОТЕЩИ В СИСТЕМАТА НА МВР СЛУЖИТЕЛИ НА КОИТО НЕ ИМ ДОСТИГАТ ДНИ И ПО НЯКОЛКО МЕСЕЦА. ХАЙДЕ СЕГА МВР ДА СИ НАПРАВЯТ КОРЕКЦИИ НА НАРЕДБИТЕ И ДА КОНПЕНСИРАТ ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БИВШИ СЛУЖИТЕЛИ , КОИТО НАПУСНАХА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ. Къде е изв. тр.
8
1
 
8
 
! Отговори
ss преди 4 години
стана ми интересно и отворих сайта на районен съд елхово :) ами като погледнах насрочени и минали дела, граничарите които съдят мвр са хиляди :) ама нищо им няма ! поне едни в таз държава да свършат нещата както трябва ! всеки реве и нищо не прави поне тез *** са се размърдали !
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така.Наредбите и законите са да се изпълняват.
6
8
 
6
 
! Отговори
tocila преди 4 години
Дедите ви са били роби, вие сте роби и децата ви, ще са роби...
5
12
 
11
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Няма кой да застане зад вас драги!!!Народа не обича еничарите.Въпреки,че като сте на дежурство е достатъчна мисълта ,че целия блок се изрежда на жена ви или ан дъщеря ви!!!Така и трябва!!!Сами си го направихте.Не сте с народа!!!
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоест съдят държавата и всички нас които ги издържаме тия безделници и мързели. и нищо няма проблем после да лежат още на държавна издръжка. верно нема такава държава
3
8
 
17
 
! Отговори
Мързеливи преди 4 години
Нисша мързелива прослойка!
2
8
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
то един труд едно чудо дето полагат цял ден !
1
4
 
22
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
ЦК на ГЕРБ каза няма пари,тя цялата полиция е ГЕРБ ?Ако не гласуваш си чао?Нали бихте там демонстранти на магистралата,имаше протест.Протестиращите бяха бити и гонени с палки.