Българска фирма измами чрез хакери чех, купувал си имот в Кипър

Накарали го да преведе 630 хиляди евро на фирма в разложкото село Баня
3 яну 2020 16:20,
3
Българска фирма измами чрез хакери чех, купувал си имот в Кипър
Снимка: Pixabay

Чешки гражданин осъди бългаска фирма да му заплати 460 хил. евро заради финансова измама. Окръжният съд в Благоевград осъди фирмата от разложкото с. Баня да плати сумата на И. Г. по заведено от него гражданско дело за неоснователно обогатяване, съобщава „24 часа“.

Още по темата

През 2018 г. чужденецът предприел действия по закупуването на недвижим имот в Кипър. Чрез пълномощник сключил договор с кипърско дружество. Ден по-късно получил имейл от името на кипърското дружество, в което е помолен да преведе дължимата сума за имота от 630 000 евро по сметка в България на друга фирма - тази от село Баня. На купувача му било посочено, че фирмата е дъщерна на кипърската и нямало проблем преводът да бъде направен към нея. Скоро след като парите били преведени, на 1 ноември 2018 г., И.Г. се свързал по телефона с кипърското дружество и разбрал, че друг е проникнал в интернет пощата им и е водил кореспонденцията от тяхно име.

След като купувачът разбрал, че е станал жертва на измама се свързал с българските и кипърските власти. Сметката на българското дружество в българска банка, била запорирана, като преди това 1/3 от преведената сума от 630 000 евро била изтеглена, затова чешкият гражданин завел иск за остатъка от 460 000 евро.

Решението на съда е неприсъствено, ответникът не е бил открит по време на процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Bon преди 4 години
Нищо ново, какво очаквате от мутро-бизнесмените в Корумпестан?
1
2
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
xaxaxaxaxa