Двама младежи на съд за ало измама

Измамили 71-годишен пловдивчанин, взели му 700 лв.
7 яну 2020 18:10, Анисия Иванова
14
Двама младежи на съд за ало измама
Архив: Булфото

Двама мъже - на 20 и 18 години, отиват на съд за телефонна измама в Пловдив, съобщиха от Апелативната прокуратура в града.

Районната прокуратура е внесла в съда обвинителен акт спрямо двамата, че на 22 август 2018 г. в Пловдив са измамили 71-годишен мъж и са му отнели 700 лева. По това време 18-годишният е бил непълнолетен.

На 22 август в пострадалият получил обаждане на стационарния телефон в жилището си от непозната жена. Тя плачела и твърдяла, че е в болница със сина си. Пострадалият затворил телефона с думите: „Довиждане, много здраве на болницата“.

Веднага след това му позвънил непознат мъж, който се представил за инспектор от полицията и обяснил на 71-годишния мъж, че бил набелязан за жертва на телефонни измамници, които преди малко се свързали с него „от болницата“. Предупредил го, че към адреса му пътуват трима участници в схема за телефонни измами. Полицаите щели да ги задържат, но трябвало да им съдейства. 71-годишният мъж се съгласил.

Получил и ново обаждане от непознат, който попитал: "Парите, готови ли са? Иначе моите момчета се качват на втория етаж, разбиват ти вратата и ще ти режат пръстите един по един и главата“. Мнимият полицай отново се обадил, за да съобщи, че пред входа имало трима бандити, които възнамерявали да разбият вратата на жилището на възрастния мъж и да му вземат парите. За да не се случи, той трябвало да даде парите, съхранявани в дома му.

Пострадалият събрал 700 лева, които бил спестил. По указание на „полицая“, възрастният мъж увил парите във фолио, поставил ги в найлонова торба и ги скрил във фризера, за да не ги засече апаратурата на измамниците. По-късно хвърли парите от балкона, за да не му разбиват вратата бандитите. Там чакали двамата обвиняеми, които взели пакета с банкнотите. Пострадалият бил въведен в заблуждение, че те са участници в престъпната група, които ще бъдат заловени след получаване на парите.

Мнимият полицай се обадил отново на възрастния мъж и казал, че трима от измамниците вече са задържани. Той получил и второ обаждане с думите: "Хванаха трима от моите братя. Предупреждавам те никъде да не излизаш". По-късно разбрал, че е измамен и подал сигнал в полицията.

Междувременно двамата обвиняеми отишли в с. Обнова, община Левски и оставили парите зад автобусна спирка по дадени указания. От тях взели по 100 лева, които си разделили. По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели и др. Щетите не са възстановени. Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо на етноса не свалят годините за пълнолетност. Щом на 12 г. раждат, значи трябва да носят и отговорност. Никой ли не вижда, че те се възползват от този закон.
10
1
 
8
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 4 години
Всички Българи знаем че *младежите* са Роми . За съжаление не се спазват Законите - Полицията и Прокуратурата НЕ искат да работят - тези *младежи* са Бушон за Мафията на Ромите . След като има Организирана Престъпна Група , трябва ГДБОП и СПЕЦ Прокуратурата да се Намесят , а не обикновен СЪД и Мастен Прокурор .ВСИЧКИ ЗНАЕМ , Само ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ не искат да Работят .
9
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като щ ходиш в Турция, ще ходиш сам, а не с територия, ясно ли ти е, защо тогава не давате на кюрдите земя, след като са поне 15 мил., а вие тук сте малко над 600хил.?
8
7
 
5
 
! Отговори
Лондон преди 4 години
За какво ми е това освобождение? Някои забогатяха предлагам радикално - референдум, за 2 части, който иска да отиде към Турция, другата половина да стоят извергите -убийци, изнасилвачи, крадци и изверги!
7
0
 
9
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
Някъде след "... фолиото" спрях да чета...Йовков би казал е това е майстор на късия разказ с неочакван край. Вече се смея на такива измами то бива то може ама...
6
1
 
11
 
! Отговори
евророма преди 4 години
бхк взело ли е мерки за освобождаването им? младежите имат права, а не задължения!
5
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо не отидеш в Турция да се трепеш да издържаш жена и 4 - 5 деца? Ако мислиш, че там няма измами, много се заблуждаваш? А пък тези оли.....гофрени, по-точно те са за съд и така ще спрат с даването!!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, но хващате дребни риби.Кога ще хванете баш телефонните измамници, чийто мозъчен тръст са настоящи и бивши ченгета? Техни пчелички са хора от криминалния контингент.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не беше ли по-добре да стоим в турската държава като поданици, където подобни изверги е невъзможно да се появят и има повече ред?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво държавата ще ги осъди и ония с помощи от държавата плащат, а парите на държавата идват от вас не от ромите, ама те ги получават.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а тези които обраха милиардите от КТБ - кога ?