При обиска на Нено Димов открили документи за италианския боклук

Нямам притеснения да повдигна обвинения, заяви главният прокурор
13 яну 2020 15:37, Анисия Иванова
115
При обиска на Нено Димов открили документи за италианския боклук
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има данни, че задържаният бивш министър Нено Димов има отношение към вкарването на отпадъци от Италия у нас. При обиска на министъра са били иззети документи и има доказателства за извършени престъпления, каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг.

По думите му в този случай той няма да има притеснения да повдигне обвинения.

Още по темата

"Дaли някoй щe бъдe зaдъpжaн, дaли щe бъдe ocъдeн мoжe дa peши caмo бългapcкият cъд. Щoм cъдът e пpeцeнил зaдъpжaнe пoд cтpaжa, никoй нe мoжe дa гo пocтaвя пoд cъмнeниe", коментира главният прокурор във Враца по повод задържането на бившия министър Нено Димов.

Cлeд кaтo имa дoкaзaтeлcтвa зa кмeтoвe и тe ca били зaдъpжaни, нe eдин и двaмa, пo иcкaнe нa пpoкypaтypaтa, нe виждaм пpeчка дa бъдe зaдъpжaн пoд cтpaжa и миниcтъp, каза още Гешев, цитиран от 24 часа.

"Toвa, чe cи миниcтъp или дpyг члeн нa изпълнитeлнaтa влacт, включитeлнo и пpoкypop, нe ти дaвa имyнитeт. Maгиcтpaтитe имaт caмo фyнкциoнaлeн имyнитeт пo дocъдeбнитe пpoизвoдcтвa. Hиe нямaмe имyнитeтa нa члeнoвe нa KC, нa дeпyтaти, нa пpeзидeнт“, каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли има хора да се хващат на постановки?
102
0
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 4 години
Този министър трябва да е много за да остави такива документи в дома си!А дали ще го осъдят за това,зависи от събраните всички или част от доказателствата!Ами ако и за *** и за водата е разисквано в МС???Тогава колективният орган на управление не може да носи друга освен политическа отговорност,а така и наказателната ще падне!За сега всички мълчат!
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A защо не попитат за внасянето на *** нашия ,,цар самодържец'' или той както винаги нищо не знае и лошите министри всичко правят зад гърба му ?
100
2
 
2
 
! Отговори
abe преди 4 години
като стане нещо такова в БГ и си заминава някой бушон министър, чудя се защо на Горанов му се размина с хакването на НАП, най вероятно защото управлява парите и знае най големите схеми на Гроб, така че ще стои до последно с ББ, другите са по слаби бушони и си гърмят един след друг. Е накрая като стане напечено гърми и главния бушон..
99
3
 
18
 
! Отговори
как не преди 4 години
Допускам, че това е начинът на ВИК да повиши цената на водата - като спретне тук-там по една водна криза. Срам да ви е! Живеем в умерения пояс и ми се оплаквате от безводие! А какво правят хората в пустинята?! Длъжна са ВИК и държавата да осигурят вода за хората и ще го направят. Отделно имам претенции към ВИК за качеството на досавяната от тях вода!
98
0
 
15
 
! Отговори
има нещо преди 4 години
Водната криза в Перник.Все повече ми се дструва, че язовирът е нарочно опразнен. Местни сили си въртят далаверки и има някой, който им пази гърба в София. Иначе вече щеше да има обвинение и срещу шефа на ВИК, и срещу шефа на "Стомана" еди-какво си, и срещу шефа та Топлофикация. И щяха да правят компания на арестувания министър. Понеже министърът им е разрешил, но те са ползвали! Не е пипнат предишният кмет на Перник, когато е започнала кризата.
97
0
 
14
 
! Отговори
хм преди 4 години
Чухме за документите, проглушихте ни ушите. Обаче къде е италианският ***? Таяка може да се докаже документно нарушение /ако е нарушение/, но не и че отпадъците са пристигнали от Италия. Тоест, документи може да има, но не и действия с бок лука от Италия. Защо имам чувството, че държаватта се опитва да изкара виновен политик, за да са доволни хората и за да прикрие тлъсти бизнесмиени, стоящи зад това?
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормални изпълнения за държава менте.*** и втори употреби дрехи,коли,оръжие и електроуреди.
95
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за *** от Банкя, по прякор Боко ***?
94
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо Гешев не се гъбарка, Браво!
93
5
 
21
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Началника на Димов защо не е разпитан?Нали всички са равни пред закона?Редно е началника на този несретник също да носи отговорност.А Димов е 8/осмия/ министър ,извършил или допуснал извършването на престъпления.И Началника пак е в сянка.А ааа ,сетих се.Сетих се защо Боко сложи бившия милиционер и доказан некадърник от следствието в Перник за Гл.Прокурор.
92
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"При обиска на Нено Димов открили документи за италианския ***"А нещо за *** от Банкя, по прякор Боко ***?
91
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То по принцип няма проблем да бъде задържан който и да е....Помним навремето как един мастит заместник градски прокурор задържа тогавашния министър на отбраната Николай Цонев, когото после съдът оправда като невинен.Човека после си заведе едно дело за уронване на престижа и прокуратурата плаща като на поп...По- точно всички данъкоплатците дружно и солидарно платихме за некадърно скалъпеното обвинение.Геша голям го вади...дано не се окаже мек....
90
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Борисов ?Той е шеф на Нено Димов!
89
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наказанието му да бъде заедно с Винету да напълнат с кофи язовит Студена.Нено Димов и Винету.
88
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са учудени на този първи избор на Гешев.При толкова мафия и престъпници точно Нено Димов.И ако той е виновен,да кажем че е ,защо не са пипнати и останалите надолу по веригата.ВИК ,пернишкия кмет,местни величия крали водата.
87
0
 
15
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Абе този голям *** излезе!!!
86
1
 
7
 
! Отговори
бе преди 4 години
Ненов открито се обяви срещу тезата на учените за глобалното затопляне предизвикано от капитализъма на човека, така че сам си каза пред телевизията че чичко зло.
85
2
 
29
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
ГЕРБ и псевдопатриотите разграбиха и продадоха страната ни.Всички важни държавни постове и длъжности са заети от бивши служители на Милицията и доказани доносници на ДС. Бою Пожарникаря и Красьо Агента ни продадоха на краварите и евроджендърите за едни пусти пари.Дано се задавят тези *** и предатели.
84
2
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а списания за възрастни не открихте ли?гешев пак отговаря на самозададени въпроси извън тематавинаги прави впечатление как се обеснява за неща за които не е питан само за да отбегне главната тема по задълбочено