Зам.-екоминистър за Перник: Вината е във ВиК-то, не при нас

Разпитът на Красимир Живков продължи почти 3 часа
13 яну 2020 18:10, Анисия Иванова
96

Разпитаха шефове от Министерството на околната среда и водите след акцията за водната криза и незаконния боклук. В края на миналата седмица екоминистърът Нено Димов беше задържан и подаде оставка от ареста.

Близо 3 часа продължи разпитът на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който предостави на държавното обвинение всички справки, документи и графици, които екомонистерството е разписвало. Той самият също е слагал подписа си за водоподаването. Графици обаче са изготвени на база на "Басейнова дирекция", които пък са взимали информарцията от ВиК-Перник. Според министър Живков вина няма екоминистерството, а ВиК-Перник.

Още по темата

"Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика, ние им разрешаваме 1 милион, въпреки нашето разрешаване - те ползват заявеното от тях. За 2019 г. са изразходвани общо 18 млн. и 346 хиляди", каза още Живков.

Днес ще бъдат разпитани началникът на дирекцията за управление на водите в МОСВ - Илияна Тодорова, както и зам.-директора - Мая Дряновска.

Нено Димов остава в ареста до четвъртък, когато ще гледат мярката му за неотклонение, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Вец/фотоволтаици/вятърни перки са ГАРАНТИРАНО от държавата печеливши бизнеси. По закон.Това са бизнеси на наши хора. Вие можете да се конкурирате с гаражни кафенета/гумаджииници, автомивки и др. пазарни далавери.За "нашите" хора са банки, застараховане, пенсионно осигуряване и енергетика.
56
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...a Bi K-to na kogo se otchitat be sharan ?!?? Ne e li na vas ?!!?!! Goreshtia kartof !!! V drangolnika !!! Vsichki zaedno s lidera vi !!! Opropastihte tsiala darjava beee alchni ,bezrodnici I nekadarnici !!! A onia narcis .da vi vod pod stroi pri bai Stavri !!! Do jivot !!! Tsiala darjava sasipahte be !!!
55
0
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Ако вкарат закон ,според който загубите от аварии да са за сметка на ВиК,а не за наша сметка,ще има много по-малко аварии и по-вече вода за всички.
54
1
 
18
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Да сте чули Бою да е резнал лентичката на язовир?А бай Тошо построи 6000 язовира.Безхаберниците от ГЕП дори не можаха да намерят кой стопанисва 200 от тях.Но герберунгелите си построиха над 150 частни ВЕЦа ,за да могат да си пълнят ненаситните гуши без да правят нищо.И миналата година източиха язовирите ,защото изкупната цена на тока през юли и август беше максимална.Това е истината за кризата с водата.И тя е известна на мнозина ,които са в този бизнес.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВиК-Перник и всички ВиК в страната,ако си точат колкото искаттова министерство за ,чий Х...ние?
52
1
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Всички трябва да са в ареста.И този наглец Живков , и Ненов, и шефа на ВиК ,и последните двама кмета на Перник ,и областния безделник ,както и тези ,които са ги назначили на тези отговорни постове.Цялата герберска с.*** трябва да е в затвора.Но...вече 10 години няма нито един осъден гербераст.Просто слугите на Боко Тиквата закон не ги лови.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да точат и да не точат пак ще им се види дъното на язовирите.Ванга трябваше да каже .Ще се скрие водата и ще им се покажат мискинлиците.
50
1
 
8
 
! Отговори
Сетих се преди 4 години
Как да се напълни язовира.Тъй и тъй са тръгнали да вдигат водата да е направят 20 лв кубика.Така ще е икономисват и ще се пълни язовира и за крадене на вода ще има.Тихо само.....Само да не чуе Боко че утре наистина може да е тази цената .
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34"Една от най-много водните държави" сте, ако си на маса и броиш Дунава, а защо не и България на три морета.Иначе с тия статистически (по Евростат) около 2181 м3 вода на жител средногодишно, които са теоретично-пожелателни - подсказвам ти за Перник, Ловеч, Плевен, Добрич, Севлиево и т.н., отвсякъде си в средата на страните от Европата
48
0
 
7
 
! Отговори
хидроинженера преди 4 години
Ще ва консулти рамтоз път ще е с отстъпка. Че ще разширявам сарая.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А баш "хидроинженера" произнесе ли се по въпроса? Някой чул ли е нещо?
46
0
 
15
 
! Отговори
В 18 век преди 4 години
Тодор Живков направи десетки язовири,напълни ги, прокара вода......а ти вземи ги пресуши и остави цели градове без вода!!!!! Баси наглите
45
1
 
3
 
! Отговори
хидроинженера преди 4 години
Тъй е . Трябва да се вдигне нивото на подпочвените води. Иначе е каца без дъно.
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разсипаха цялата държава, каквото направиха нашите баби, дядовци и родители, всичко откраднаха, разрушиха и разсипаха!
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един експерт оня ден каза, че дори да завали като из ведро и дори река да отклонят ще са нужни една две години да се възвърне язовира защото първо ще започне да попива а после от самосебе си да се изгради защитно дъно! Абе големи бели направиха Тиквун и Сие
42
0
 
0
 
! Отговори
HAARP преди 4 години
Кога Дочо каже тогава ще вали
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да си ходи или по-точно да ходи при бай Ставри
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не капне и капка дъжд,Една че две че три сушави години както се е случвало.Ко прайм?
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей туй милионите ги нямате за нищо! "те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика"С конкурс ли ви намират толкова неграмотни?Алисия и & за вас става въпрос!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БУРГАЗЛИЯЩо, ти да не пиеш морска вода изпод Бургаския мост?Нали и вие сте вързани към същия водоизточник...