Зам.-екоминистър за Перник: Вината е във ВиК-то, не при нас

Разпитът на Красимир Живков продължи почти 3 часа
13 яну 2020 18:10, Анисия Иванова
96

Разпитаха шефове от Министерството на околната среда и водите след акцията за водната криза и незаконния боклук. В края на миналата седмица екоминистърът Нено Димов беше задържан и подаде оставка от ареста.

Близо 3 часа продължи разпитът на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който предостави на държавното обвинение всички справки, документи и графици, които екомонистерството е разписвало. Той самият също е слагал подписа си за водоподаването. Графици обаче са изготвени на база на "Басейнова дирекция", които пък са взимали информарцията от ВиК-Перник. Според министър Живков вина няма екоминистерството, а ВиК-Перник.

Още по темата

"Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика, ние им разрешаваме 1 милион, въпреки нашето разрешаване - те ползват заявеното от тях. За 2019 г. са изразходвани общо 18 млн. и 346 хиляди", каза още Живков.

Днес ще бъдат разпитани началникът на дирекцията за управление на водите в МОСВ - Илияна Тодорова, както и зам.-директора - Мая Дряновска.

Нено Димов остава в ареста до четвъртък, когато ще гледат мярката му за неотклонение, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
коза с мостра преди 4 години
Ако точат още ще ми се видят труповете по дъното с бордюр на краката.
36
0
 
4
 
! Отговори
men преди 4 години
бургас, меден рудник, нали се сещаш че варненските хотели без вода нема да останат. слънчака и той. ще източат водата от камчия и ще ти спрат водата на теб дебиляк.
35
0
 
9
 
! Отговори
men преди 4 години
бесилки черни бесилки и всички от директор на училище на горе от последните 30 години да увиснат. след това почваме от нулата. индианците ги ограждаме в резервати с вишки и къртечни гнезда и ги оставяме да чукат павета и ги изкарваме от време на време да копат, садят гори и да нареждат пътища с паветата. другите запретваме ръкави и почваме да строим и да правим кой каквото може. който нищо не може мотика и трудовак. а и военно обучение за партизански бой и калашник за всеки мъж със средно образо
34
0
 
4
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЯ преди 4 години
Кеф, лятото Варналии на сухооо!
33
0
 
5
 
! Отговори
СЛЕДВА ВАРНА преди 4 години
Лятото и там на сух режим. Когато вместо с по една бюлетина да изберат Възраждане, предпочетоха да дремят в къщи, сега нека опитат сухия режим на ГЕРБ!
32
1
 
3
 
! Отговори
чичото преди 4 години
Този е колега на Маямата от комсомолската школа в Масква! И той за 1 година е завършил вишу по История на младежките революционни движения!
31
0
 
0
 
! Отговори
tsiganin преди 4 години
bez partiya,bez naroden prestavitel,bez ministir,bez prezident,bez kola,bez pit moje no bez voda, tok i hlab ne moje da se jivee gospoda bogati ........
30
0
 
5
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Това което лъсва от този и подобни случаи,но не прави впечатление на никого е тоталната некомпетентност и невежество на всички нива в държавните институции.Вероятно хората в страна в която средното IQ е 86 пункта според фундаменталното изследване на Lynn-Vanhanen не искат техния президент, премиер, министрите, депутатите и държавните чиновници да се отличават с по-висок ннтелект от общата маса.
29
0
 
6
 
! Отговори
ооо преди 4 години
ВиК-то на кой са подчинени ?
28
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Не са виновни - верно е! Те само разписвали (що ли зимат заплати?). ВиК им давали цифрите - ама и те не са виновни - защото Пъдаря Бай Пешо ходил да мери язовира с клечка - и той им давал на тях цифрите - и те също само разписвали!Така че намерихме виновника - Бай Пешо! Ама понеже той работел на минимална заплата, не можел и да пише (та да се подписва) а и обичал да си попийва - това са смекчаващи вината обстоятелства и нема да му се търси отговорност, а и бил чича на един там важен от...
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от най-много водните държави сме, реки колкото искаш а вода няма, смятайте как са крали, че през комунизма така не е било, тогава мислиха първо за хората и държавата!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Ванга рече че ще излезе златото и ще се скрие водата.Сега я разбирам .За да спечелят пще пари ще ни оставят без вода.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
както става обикновено по тези географски ширини, накрая виновни ще излязат перничани за водната криза -- много вода пият и много се къпят, та опразнили целия язовир за нула време... А Боко тръгнал да оправя македонците и акъл на сърбите и на турците да дава...
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Далавери далавери ,накрая се спука гърнето.А ся да видим кон боб яде ли .Сопите и да ги мятаме яко.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този както винаги казва д-р Борисов! Виновен е всеки но не и аз самият-:)
22
1
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
И ТАКА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ ВРЕМЕ Е---ЗА РЕВОЛЮЦИЯ С ИЗБОРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛИ ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКАТА ПРИМКА НА ШИЯТА НА НАРОДА НАРОДЕ ГРАБВАЙ ТОЯГАТА И СЕ САМООСВОБОДИ РУСИЯ НЕМА ДА ТЕ ОСВОБОЖДАВА ВЕЧЕ
21
0
 
16
 
! Отговори
Само питаме: преди 4 години
КОЛКО ШЕФОВЕ НА МЕСТНИ ВИК, ВЕЧЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ОТ ВОДАТА???!!!АЗ, ПОЗНАВАМ 3-***...!А, ТИ....??!
20
0
 
16
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
ВЕЦ СТУДЕНА и ВЕЦ ЛОБОШ - Това е братя и сестри - Много лесно се проверява това Твърдение - с Охранителните Камери на МВР България - нужно е само да се свалят записите от месеците 4,5,6,7,8,9 -2019 в ЦЕНТЪРА НА ПЕРНИК - река Струма течеше ПЪЛНОВОДНА и с Тиня - Източвали са Язовир СтуденА ЗА ДА СИ ПРАВЯТ ток оЛИГАРСИ - Това се вижда и от Справката на ЧЕЗ .Сега ще видим дали има ГЛАВЕН ПРОКУРОР , или се Замитат Следи ???Как пък всички Частни ВЕЦ в България СПРЯХА да работят преди 3 месеца ???
19
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА Е ВЯРНО!!НО БОРИСОВ ИСКА ДА УНИЩОЖИ КОАЛИЦИЯТА ТАКА КАКТО УНИЩОЖИ РЕФОРМАТОРИТЕ НАВРЕМЕТО ГИ ИЗКАРА ВИНОВНИ ТЕ ЗА ВСИЧКИТЕ МУ ЗУЛУМИ!САГА ЩЕ СКАПЕ ПАТРИОТИТЕ !!! СДЕЛКИ С ДЯВОЛА И СЛУГИТЕ МУ КАТО БОРИСОВ ВИНАГИ СВЪРШВАТ ЗЛЕ ЗА СКЛЮЧИЛИЯ ГИ!!! РЕФОРМАТОРИТЕ ГО РАЗБРАХА СЕГА ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ И ПАТРИОТИТЕ!
18
0
 
14
 
! Отговори
:):) преди 4 години
другарю министер, ти имаш контролни функции и не си ги упражнил, сега кършиш пръсти и след дъжд качулка, как може някой под носа ти на 25 км от министерството да е безконтролен, какво остава по варна родопите