15 г. затвор за убиец на съселянин, дължал му 70 лева

43-годишният убиец е пребил възрастен човек до смърт
15 яну 2020 12:24,
6
15 г. затвор за убиец на съселянин, дължал му 70 лева
Снимка: Pixabay

15 години лишаване от свобода при строг режим получи 43-годишен убиец от село Ковачевец, това реши Търговищкия окръжен съд, съобщава прокуратурата.

Още по темата

Кървавата драма е била извършена на 12 юни миналата година в поповското село Ковачевец, а причината – спор за невърнат дълг от убития. 61-годишната жертва дължал 70 лева на подсъдимия от доста време, но не намирал начин да се издължи.

В деня на убийството, след голямо количество изпит алкохол, подсъдимият отишъл в дома на длъжника си. Влязъл в двора, като извадил вратата от пантите. Между двамата мъже започнал спор, който прераснал в побой. С юмруци и ритниците по лицето и цялото тяло убиецът пребил жертвата си. Броят на ударите, силата, ожесточението и яростта на подсъдимия определят престъплението като извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Убиецът е осъждан, но реабилитиран по право. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Българка преди 4 години
До 1, 2 и 3 - всички сте прави в различен аспект. Наистина справедливостта се раздава с различен аршин в България. Наистина 70 лв за някои са нищо, а за други пари за цял месец (жалката истина). Нооо, най-вероятно съдът на първа инстанция е дал толкова строга и продължителна присъда заради това, че е с особена жестокост, и заради предишното провинение (дори и реабилитиран, с това си деяние, става рецидив).Дано Сляпата Темида в нашата държава да ослепее напълно, защото в момента гледа с едно око
3
3
 
3
 
! Отговори
Осман преди 4 години
До 3Има - турция
2
4
 
9
 
! Отговори
Момо преди 4 години
За едни хора 70лв са пари за едно кафе, за други са цяло състояние. Кой знае колко време го е влачил с тях... Пък и е пребит, а не убит нарочно. Зад мен присъдата е справедлива.
1
1
 
15
 
! Отговори
Питам аз, преди 4 години
Има ли по миризлива държава от нашата.Ей така за нищо пребиваш до смърт някого и получаваш 15 години затвор, че можеш и да обжалваш и най вероятно накрая и 10 няма да лежиш.Това разбира се важи когато обикновен *** пребие до смърт обикновен човек.