Съдът остави 17-годишния убиец на Андреа в ареста

ГЕРБ поискаха промени в текстовете за смекчаване на наказанията
Обновена: 15 яну 2020 16:10 | 15 яну 2020 13:55, Анисия Иванова
76
Съдът остави 17-годишния убиец на Андреа в ареста
Снимка: Bulgaria ON AIR

17-годишният убиец от Галиче остава за постоянно в ареста. Това реши съдът във Враца. Алекс Олеков е обвинен за причиняването на смъртта на 18-годишната Андреa по особено жесток и мъчителен начин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тялото на момичето беше открито в бащината ѝ къща на 10 срещу 11 януари. Убийството предизвика силно напрежение в селото.

Още по темата

В съдебното заседание Олеков каза, че се разкайва и съжалява за стореното. Магистратите наложиха най-тежката мярка с оглед тежестта на престъплението, по-ранните криминални деяния, за които заподозреният е бил осъждан, а и заради опасността да се укрие.

Задържане поиска и защитата -с оглед предотвратяване на напрежение заради гнева на близките.

Хората искат справедлива присъда и настояват за доживотен затвор. Това според сега действащия закон не може да стане, тъй като Аксел е непълнолетен. По закон той може да получи максимална присъда от 12 години затвор за убийството на 18-годишното момиче.

Разписаното наказание накара ГЕРБ да поискат промяна в текстовете. От управляващата партия предлагат не крехката възраст на извършителя да бъде водеща при смекчаване на наказанието му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Не бързай със срамуването!Щото показанията нещо се разминават!Щото момичето е отказала да стане ***,и я убиват!Тоя пръдлю ли я е насилил и убил!?Какво стана с колата с тримата мъже,която е напуснала къщата?Защо ченгетата героично мълчат за нея?И тоя ли като лазар колев ще го отнесе?Въпроси,въпроси...
54
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 4 години
И сега като му дадат максимум 12 години, ще излезе на 29 години, в разцета на своята младост. И познайте какво ще се случи .. Не стига че убил по нечовешки садистичен начин, ми и за награда ще го хрантутим още 12 години.
53
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
На какво точно ще го възпитат за 5, та дори и 12 години в затвора? По цял ден ще спи и ще става само за да яде за сметка на нашите данъци! Най тежкото нещо което ще вдигне ще е чаршаф за да се завие! Това не е присъда! Това не е наказание, а само им показва, че държавата ще ги хрантути и ще се грижи за тях много повече ако правят подобни престъпления! И като излезе на 25-30г с нулево образование, с нула дни трудов стаж, нула трудови навици? Да не си мислите, че ще се хване на работа? Ще убие пак
52
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Трябва затворите да станат Трудови Лагери където затворниците да са на самоиздръжка! Да му се дава храна и топло на стойност 50% от дневната му заработка, останалите 50% да отиват за заплати на надзирателите! Ако е заработил 2 лева ще яде и полза ток за топло = на 2 лева! Само така ще се превъзпита подобен индивид! В момента държавата се грижи повече за подобни индивиди отколкото за пенсионерите! Осигурява им 3 хранения на ден и покрив над главата като награда за убийство и изнасилване!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали първо беше на 18 години?
50
0
 
4
 
! Отговори
да питам, преди 4 години
за един преател."Разписаното наказание накара ГЕРБ да поискат промяна в текстовете."Таз мазна мижатурска пасмина от миналия месец ли управлява държавата?
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо го задържат в съдът,да го пуснат за някой и друг ден.То така или иначе ...се тая.
48
0
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
психопат и садист се не поправят
47
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
В Америка всяко следващо престъпление води до удвояване на присъдата, която е издадена. На практика третата присъда ги опраща доживот.Става дума предимно за престъпления свързани с насилие, но не само.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е такъв като тоя на снимката като го видя, и ме е срам да кажа че съм българин...
45
0
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Този сам се е отказал да бъде човек и не трябва да бъде съден по човешките закони, а по животинските.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като го вкарат на топло? Ако изобщо го вкарат, де. Ние ще го храним в следващите години. Затова - 9мм олово и "Макаров"!
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо му криете лицето? На убитото момиче публикувахте сума снимки, а убиеца го криете. Защо?
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен виновен е този дето не си е дигнал телефона.Утишъл чак на другият ден .То момичето е търсило помощ вечерта но повечето българи не дигат телефоните .Бил му на безшумен режим сега щеше да е жива ако беше дигнал .Виновен е със своето бездушие българско .
41
0
 
6
 
! Отговори
превантивни мерки преди 4 години
Според мен превантивни меркк от страна на държавата няма.Трябва детски педагогически стаи с квартални инспектори.Трябват лудници и затвори с трудов режим за малолетни и наркомани .Жените не трябва да се оставят сами по реки и изоставени имоти.Навсякъде има луди дори и в църквата,полицията и лекарите .Извраетени има много затова си пазете децата и от мрежата !Кога убият някой е късно !Пазете се по добре и си дигайте телефените винаги !Аз така спасих баба ми в 23.45 от роми.За 3 минути
40
0
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Да измъчва,да се гаври и да убива може....а после,ама бил наркома,ама е и малолетен....Без такива,трудов лагер 30год. по 12ч. само нощно време.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То голяма работа направил съдът, голям праз.Оставаше и да го пуснат както пуснаха Галевите, Ушев цецо, Христо Бисеров, Златанов и Убиецът от Дискотека Соло.Плюя на съда.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДПС, ГЕРБ, БСП, ОПТа като ги спрат помощите от нямане,хората да извършват още повече престъпления ,ли? Хм?Няма нищо лошо в това да отглеждаш деца,има лошо в това,да извършваш престъпления и държавата да не ги прибира за дълго в затвора!
37
0
 
5
 
! Отговори
... преди 4 години
На този мястото му определено не е в ареста, а на едно друго място, няколко метра по-надолу! И ми писна да наричат нацията ни расисти, защото съм сигурен, че всеки трезвомислещ българин страда за зверски поруганото и убито момиче, също ц.и.г.а.н.к.а. Аз не вярвам в думата расизъм, защото в 21 век хората се противят срещу онези маргинали, които не спазват никакви закони, паразитират или тероризират и се натрапват на верска основа. А това могат да бъдат хора от всяка раса, нация, религия и т.н.
36
0
 
6
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
този закон трябва да бъде променен при всички положения, защото подстрекава към подобни безчовечни издевателства над по-слабите и чудовищни убийства, но които престъпления пълнят сърцата на "филантропите", масоните и др. психопати с радост и перверзен кеф.