Спасиха момче и момиче, жертви на сексуална експлоатация

При акция са проверени 16 нощни клуба в София
21
Спасиха момче и момиче, жертви на сексуална експлоатация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При международна акция в девет държави на Балканите са заловени няколко човека. Спасени са и три жертви на трафик на хора. Две от тях са млади момче и момиче, които станали жертва на сексуална експлоатация.

"Акцията била в 16 нощни клуба в София, част от които вече не работят", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Нова тв.

Намерени  са и 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшиви документи и много оръжие. Арестувани са и двама души, единият чужденец.

Килограм и половина дизайнерска дрога пък е заловена на границата, обясниха от районната прокуратура.

Наркотикът бил разпределен в малки дозички.

"В операцията на "Интерпол“ участие взеха 8 държави – България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше сформиран оперативен щаб в централата на „Интерпол“ в град Лион, където бяга изпратени представители на различни държави. Операцията беше организирана към борбата с трафика на хора на Балканите, незаконната емиграция, както и за престъпления по линия на наркотици и оръжие“, разкри Милева.

На територията на България под надзора на главния прокурор Иван Гешев бяха реализирани успешно няколко операции. В цялата страна бяха извършени проверки в множество стриптийз барове, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация“, добави тя.

По думите й е бил засилен и контролът на границите, като по време на операцията на територията на град София на място са били изпратени прокурори на Софийска районна прокуратура, които съвместно с органите на МВР, са осъществявали контролен пункт. „В резултат на съвместната работа между Прокуратурата, МВР и „Интерпол“ бяха установени 3 жертви на трафик на хора, на които им беше оказано съдействие“, посочи Милева. Тя допълни, че са били предотвратени опити за незаконно преминаване на държавната граница и са установени издирвани лица, автомобили и документи.

"Бяха установени и огромни количества оръжие, наркотични вещества и парични суми“, каза още говорителят на главния прокурор.

По думите й в резултат на засиления контрол в нощните заведения, някои от тях са преустановили дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Момичето е било на 19, а момчето на 21!
19
1
 
5
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Unufriне е опердашил нищо едвакогато някой влезе зад решетките се броитой и боко едно време ги прибираше но след това си излизаха без присъдавсеки може да опандизва но за успешно се смята когато е подкрепено с доказателства за да има присъдаа гешев е арогантно ченге и не действа заради осъждане а заради трупане на дейност без значение дали е резултатна до края
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Старшинка Страшников с мало интелектуалната сура и мутра за да каже на това остриганото Уфцъ недоразумение какво да говори.
17
10
 
3
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Абе да попитам... Ванката Гешев не беше ли от лошите?За няма и един месец опердаши действащ министър, мафията с ***, двама руски агенти, а сега и градската мафия.Пак да попитам, Гешев не беше ли от лошите?
16
3
 
13
 
! Отговори
дсдд преди 4 години
Акции срещу кокошкари за отклоняване на вниманието от по-сериозни проблеми?Пешеходци арестувани за минаване на червено има ли?
15
1
 
3
 
! Отговори
квестор преди 4 години
До диспечер.Не е необходимо..Хората не могат да скрият истината и се знае всичко!
14
7
 
15
 
! Отговори
диспечер. преди 4 години
Като количеството оръжие в кв. Гео Милев намерено и иззето и съхраняваните наркотици в сградата на *** построена специално за целта в гр. София и на всеки 2 месеца едни джипове излизат от нея с доста охрана и право към резервирана полоса на летище "София" в транспортен C-130 с дестинация база Рамщайн, но....не е в моят бизнес да изнасям по-задълбочени факти.....
13
2
 
7
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Каквото са причинили това да им се причинява на *** те,ама тройно.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там където е легализирана проституцията е забранено сводничеството---Забранено е сводничеството, само дето мениджърството е разрешено. Освен това всички мениджъри без изключение работят със сводници от Източна Европа. В Германия и Холандия жените постоянно пътуват и гастролират в нов дом, въпреки че често не владеят никакъв западен език, някои са неграмотни и не могат по никой начин сами да си организират престоя и пътуванията. И нямат пари, защото вечно ги дължат на мениджъра си.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема страшно, бе!То в сферата на "развлекателните услуги" млади кадри и кандидати колкото щеш!Ей, го на и Домусчиев каза, че "бизнеса" върви "нагоре"!Е, па вервам му, нема да седни да нъ лъжи човека, я!!!
10
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ ! герб остана без още един източник на доходи !
9
6
 
38
 
! Отговори
do 6 преди 4 години
Там където е легализирана проституцията е забранено сводничеството.
8
2
 
15
 
! Отговори
fjfuj преди 4 години
Кога ще проверят клубчето на ул.Криволак-хокейст до хокейста?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вай тоя Интерпол, развали рахатлъкаКъде се бъркат, където не им е работа.Ако разчитахме на наште... Гешев и прочие...
6
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако всичко беше легално, нямаше да има непълнолетни---Страните с легализирана проституция показват точно обратното - насилствената проституция, включително детската, скача в пъти. Легализацията означава не повече, а по-малко контрол. Не самите занимаващи се с проституция, а всъщност сутеньорите получават права. Вече са легални бизнесмени, които не могат да бъдат проверявани без конкретен сигнал и заповед за обиск. Самите закони в тези държави са буквално писани от самите сутеньори.
5
7
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А някой, желаещ да емигрира в червенотухлената, заловили ли са?
4
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, аз от кога разправям, че трябва да се легализира най-древната професия, за да има контрол, ама не, та не. Ако всичко беше легално, нямаше да има непълнолетни.
3
2
 
57
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
И едва двама арестувани, осъдени най вероятно, както винаги 0. Незнам какво толкова се хвалят. Реалната история със сигурност е доста по различна. Фейк новини, от Фейк прокуратура.
2
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БИЗНЕСЪТ НА ЧЕРВЕНИТЕ ЗАМИНА!
1
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък засилен контрол по границите... На летището редовно си пускат цели полети без граничен контрол. На ГКПП-тата пък голяма част от автомобилите минават транзит