Васил Божков със седем обвинения, обявен е за издирване

Бизнесменът е извън страната, прокуратурата не знае къде се намира
Обновена: 29 яну 2020 17:31 | 29 яну 2020 16:19, Камелия Цветанова
250
Васил Божков със седем обвинения, обявен е за издирване
Акция в офиса на Божков се проведе тази сутрин. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на “Нове холдинг“ Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване, защото е напуснал границите на страната. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Той призна, че не може да даде подробности около случая.

Още по темата
"Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд, той е поредният олигарх, който бяга от България“, каза Гешев.

По думите му прокуратурата не знае къде точно се намира Божков.

Той увери, че прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки, а такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица.

"Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема“, коментира още Гешев.

Той беше категоричен, че докато е главен прокурор,  държавното обвинение "ще направи всичко необходимо, което не е свършено много време".

"Искаме този криминален преход да свърши. Не може плюсовете да са само за едни - за богатите, време е всеки да плати цената за това, което прави. Ние не преследваме само богати хора, но всеки трябва да си спазва задълженията. Не може да дължиш 555 млн. лева от лотарийни игри за една година на държавата - това са 100 лева към всяка пенсия“, отсече Гешев.

Заедно с Божков органите на реда търсят и дясната му ръка Георги Попов, който държи 87% от акциите на ФК "Левски" и е акционер в "Националната лотария".

Преди часове Васил Божков не пожела да уточни къде се намира, но увери, че е на разположение да се отзове, ако бъде призован от прокуратура.

"Не се крия", категоричен беше бизнесменът.

По-рано днес Спецпрокуратурата и полицията влязоха в офисите на холдинга му, както и в кабинетите на "Националната лотария" и в Комисията по хазарта, откъдето бяха отведени служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
11
 
! Отговори
Мм ТОЙ УМРЯЛ МА преди 4 години
ТЪРСЕТЕ ГО В БАНКЯ ТОАТАМ СА КРИЙ....
176
3
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Гешев, ***, братя Галеви вече 8 години ги издирвате! Те с 10 милиона на кръст ви избягаха и си живуркат в ЮАР, ти си тръгнал да ловиш Черепа дето има 13 милиарда???!!!Ще го уловиш за дедовия. Ако реши и на Марс ще отиде.
175
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До 197 иванУМНО ПИШЕШ !ЧЕРЕПА Е МНОГО ОПАСЕН УБИЕЦ !!!НО И БУДА Е ДОКАЗАН УБИЕЦ И МИШО БИРАТА МОЖЕ ДА ПОТВЪРДИ :DБУДА И ЧЕРЕПА СА ДВАТА НАЙ-ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПНИКА В БЪЛГАРИЯ И ТОВА, ЧЕ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ГУШИТЕ Е СУПЕРСКА НОВИНА!!!-----НА БУДА НЯМА ДА МУ Е ЛЕСНО!!! БАНЕВ Е НИКОЙ!! ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СЪЩО Е *** И ТОЙ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ!!ОБАЧЕ АРАБАДЖИЕВ ПОРЪЧА ИЛИЯ ПАВЛОВ ЗА ДА МУ ОБЕРЕ ЗАХАРНИЯ ЗАВОД НА КОЙТО БЕШЕ УПРАВИТЕЛ! АРАБАДЖИЕВ И ЧЕРЕПА ИСКАТ БУДА ПЦУВИСАЛ ДА ВИДИМ КОЙ КОГО :D
174
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЖКОВ УМРЯ ЗАЕДНО СЪС СМЪРТТА НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД БОЖКОВ РЕНОМЕ НЯМА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА И ТОВА НА ВСИЧКИ Е ИЗВЕСТНО!!!-----ХОЛДИНГ ПЪТИЩА БЕШЕ НАПЪЛНО ОТКРИТО И ПУБЛИЧНО ИЗТОЧЕН И САМИЯ БОЖКОВ ЗАЯВИ, ЧЕ ГО ПРАВИ ЩОТО МОЖЕЛ!! ПЪРВО СИ РАЗДАДЕ МИЛИОНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО МУ! СЛЕД КОЕТО ПРЕХВЪРЛИ ДЪЩЕРНИТЕ МУ ДРУЖЕСТВА СЪС АКТИВИ ЗА 10-КИ МИЛИОНИ И ДОГОВОРИ ЗА СТОТИЦИ БЕЗ ДА ПОЛУЧИ ХОЛДИНГА И 1 ЛЕВ) И ЗА КАПАК РАЗТРОГНА ДОГОВОРА НА ХОЛДИНГА ОТ КОЙТО ПОЛУЧАВАШЕ ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ !
173
2
 
14
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Ще повярвам на Гешев .когато окушари КРАДЦИТЕ на КТБ - серГЕЯ.доганя.ореха .искреният....РЕКТОРА - ченге на УНСС / в УС на БНБ тогава....
172
1
 
7
 
! Отговори
ЮАР преди 4 години
Как къде е черепа ??? където нямаме договор за екстрадация ..Дубай .Бахреин .Панама
171
0
 
25
 
! Отговори
иван преди 4 години
при положение че тоя череп е поъчител за 60-70 процента от знаковите убийства на порехода-Бате ви Бойко и Делянчо до края на живота си трябва да гледат на зад през рамо-ахахаха голям мазаляк ще стане
170
0
 
24
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Гриша Ганчев кога? Донев кога? Диневи кога? Цветелина кога? И т.н. и т.н.
169
3
 
23
 
! Отговори
Тоягов преди 4 години
Добре ще е от ЕС и САЩ да изпратят по един прокурор да помагат на Цацаров и Гешев,че много работа ще има,несвършена от 30 години.Търсят се едни 20 милиарда долара,окрадени от червената мафия!
168
4
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
"Късно е либе за китка"! Наблюдаваха го 30 години как трупа милиарди и защоли чак сега се сетиха, че "тука има нещо нередно"!? Сигурно спря да се отчита, да киха на когото трябва!? Сега ще му хванат царвулите, като на Цв.Василев!
167
3
 
11
 
! Отговори
минчо преди 4 години
минете в моловете -всеки мол техномаркет-свинятая наеми неплаща -и хората ги е страх да се оплачат да не останат без молчета -аххаах как го наредиха тоя череп не е истина-за един месец бам бам 500илиона издирва се укривасе -хайде чао-*** е -ама другите са асъл асъл ***-*** държаватас *** до *** аахахах
166
3
 
14
 
! Отговори
минчо преди 4 години
хич,не са ви ясни нещата в 21 век външна граница на европейски съюз -Божката един месец се разкарва по медийте да реве за Левскито-те знаят че е извън страната и в този момент казват издирвасе ама го няма укрива се-тоя приключи ще му вземат всичко и Пеевски взима едно 75-85 % от хазарта-както източи КТБ и фалира банката-както взе на Хората Техномаркет и ги фалира-горе долу държавата е на Пеевски и Доган,Бате ви бойко е личен мадурко на тези двамата
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е отново за проверка на кмета на Пазарджик...
164
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на прокурора Гешев,Затова и президента нямаше желание да е той....Продължавай Гешев,и всички под съд,без разлика на цвят и принадлежност..,
163
2
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕДИН ОТ НАЙ-ЯВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ДЪРЖАВАТА И ГО ИЗПУСНАХА!!!ОБВИНЕН ВЪВ УМИШЛЕНО ИЗТОЧВАНЕ НА ЕДИН КУП ДРУЖЕСТВА С ЦЕЛ ЗАВЛИЧАНЕ НА ДЪРЖАВАТА СЪС МИЛИОНИ В ДАНЪЦИ КОИТО НЯМА ДА СЕ СЪБЕРАТНЕ 7 А 107 ОБВИНЕНИЯ МОГАТ ДА СЕ ПОВДИГНАТ!
162
7
 
12
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Време беше.Мафията се ояде,оплете в мрежите си политици и съдии.Чакаме почти четвърт век правото да влезе в релсите.Адмирации за Цацаров и Гешев,които ще ни върнат държавата от мафията!
161
4
 
9
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Аз съм Гешев!
160
1
 
12
 
! Отговори
1234 преди 4 години
А в хотел Берлин кога ще видим прокурори? Докато не натисне и другите, няма кой да му повярва на Гешев че не е ..зач...
159
4
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Най после правораздавателната система да заработи.Криминалният преход е основната причина младите хора да напуснат родината си,омерзени от несправидливите решения на прокуратура ,съд и чадър от правителства и президенти до този момент.Както заяви един американски посланник,че в България има две съдилища.Едното за кокошкарите,а другото за оневиняване на олигарсите!
158
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От километър смърди на гнусна герберска пропаганда.Кой беше на власт ,когато свалиха данъка на лотарията?Кой ,кой ,кой?Защо този "кой" не е в затвора?Може ли 7-8 г да не плащаш и стотинка , и никой да не знае в държавата ,управлявана от Мутрата?"Кой" е същия ,който обяви Ц.Василев за банкер на годината?И на децата е ясно ,че Бою иска данък "спокойствие" от всеки!