1000 лева глоба за дядо, продавал защитени птици

Предлагал ги в интернет, искал по 100-200 лева за брой
4 фев 2020 17:13,
9
1000 лева глоба за дядо, продавал защитени птици
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Добрич е осъдила 70-годишен мъж заради извършвана от него търговия с птици от защитен вид. Дядото е бил освободен от наказателна отговорност. Състав на Добричкия окръжен съд му е наложил наказание 1000 лева глоба, съобщиха от съда.

Още по темата

70-годишният мъж обявил в сайт два червени ангъча /tadorna ferruginea/ за продажба. Тези птици са защитен вид и е забранено да бъдат притежавани, отглеждани, пренасяни зад граница, предлагани за продажба или размяна.

Установено било, че мъжът пуснал обява за продажбата им, като посочил цена от 200 лева. По-късно обаче продал пернатите на друг човек за сумата от 100 лева.

Двата червени ангъча той закупил от момче от село Свещари. Отглеждал ги в дома си два-три месеца и решил да ги продава. Служители на РИОСВ в Добрич попаднали на обявата и по публикуваните снимки на червения ангъч разпознали екзотичната птица  от защитен вид.

При внасяне на предложението за освобождаване на мъжа от наказателна отговорност с искане за налагане на глоба Окръжната прокуратура в Добрич е посочила, че деянието на 70-годишния пенсионер е продължавано престъпление по член 278г, ал. 1 от НК. Той е неосъждан, направил е самопризнания и е изразил съжаление за стореното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакване тресе държавата. Баневи, Стайкови, Арабаджиеви,сега Божков. Да се готви Гео Дундаров.....
3
2
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ако искате да забраним всичко !?Кучета, котки, пойни птици ...Само ГЕРБ, Бойко Борисов и гербаджиите да останат на територията. А ?!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами то хубаво, ама защо не съдите и всички нелегални кучкарници дето продават в интернет? Нито имат разрешително нито плащат данъци. Да не говорим че когато "породистото" куче се окаже ***, новите му стопани го пускат по улиците
1
7
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Един такъв китайски дядо, който продаваше защитени птици и искаше да си купи корона се сдоби с корона вирус.