Осъдиха турски шофьор за катастрофа с жертва

Тираджията ще лежи 4 години в затвора
5 фев 2020 14:32,
3
Осъдиха турски шофьор за катастрофа с жертва
Снимка: БГНЕС

Окончателно осъдиха шофьор на ТИР,  за причиняване на катастрофа със загинал и пострадал край Полски Тръмбеш, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Още по темата

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново. След разглеждане на делото от всички съдебни инстанции и протест на прокуратурата, турски гражданин  е признат за виновен за това, че на 01.12.2017 г. на път Русе – Велико Търново, при управление на влекач е нарушил правилата за движение, в резултат на което допуснал пътно-транспортно произшествие с товарен автомобил и по непредпазливост причинил смъртта на водача и средна телесна повреда на возещия се на предната седалка мъж.

След разглеждане на делото от Върховен касационен съд, турският шофьор е осъден на четири години лишаване от свобода при общ режим и е лишен от право да управляват МПС за срок от 5 години.

На основание чл. 68, ал. 2 от НК е приведено в изпълнение споразумение на Окръжен съд - Ямбол, по което на подсъдимия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години при общ режим и глоба 20 000 лв. за престъпление против митническия режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 4 години
До Анониментака или иначе е направил птп с тежко пострадал който е починал по натам....статистиката не играе....направил е птп по негова вина...
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьорът не е виновен. Виновна е статистиката. Всяка година стават произшествия. Лекарите така се оправдават за грешките си и държавата ги подкрепя.