Съдът върна Маринела Арабаджиева в ареста

Досега беше под "домашен арест" заради влошено здраве
18
Съдът върна Маринела Арабаджиева в ареста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение "Задържане под стража“ на Маринела Арабаджиева на закрито заседание на 4 февруари, съобщиха от съда.

Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Още по темата

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в "домашен арест". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май.

Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
Татанка Йотанка преди 4 години
Браво на Гешев и правителството. Доживяхме богоизбраните и недосегаеми червени парвенюта - основни спонсори на БСП да търкан наровете в кауша и да гризан затворническия комат в место черния хайвер и шампанското с което се тъпчеха и наливаха. Както се казва - за всяка *** идва Коледата - да ме прощават нещастните животинки, че правя аналогия със червено.гъ.зите комуноиди.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дупАт всички Арабаджиевци, череповци, Василев. Всичко под ножа!
13
3
 
27
 
! Отговори
САС преди 4 години
САС - Следствено-Арестен СиндромДокато не ги гепят и окошарят са едни здрави, напращели от здраве, с бронзов тен, обикалящи курорти и имения. Играят тенис и ски карат, "социално активни" - на всяко гърне мерудия... Телевизионни изяви, печелещи призове "по-по-най" н*ам к*ъв на годината. Позират с дарения (кашон Фафли) за сирачета...Раздават съвети за здравословно хранене и начин на живот.И като ги гепят - то са хипертонии, дископатии, депресии, хемороиди.Как да не ги ожалиш? Представи си! ;)
12
11
 
23
 
! Отговори
Хибриден сикиджем преди 4 години
Генерал Румката няма ли нещо да направи по въпроса? Голяма част от спонсорите на Партията-майка са в кауша, а скоро и останалите ще ги последват. Тогава кой ще дава парички да се "протестира" и да се тpoли? Костя Копейкин има вила да обзавежда.
11
0
 
12
 
! Отговори
Джо Пери преди 4 години
И Любчо Киров е със забрана да посещава САЩ. В България му прикриват наркоманските изцепки, но в САЩ не ги толерират.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абаджиев и,Баневи,колко години ще витрябват за да ги осъдите.1-2-3-5 или десет или двайсет години.
9
11
 
10
 
! Отговори
пери преди 4 години
До Анонимен Какво правителство? Браво на съда, че поне в този случай си свършиха работата ефективно. Правителството ти тук няма участие и по-добре.
8
1
 
34
 
! Отговори
Лилу преди 4 години
Нека им така. Не си платиха на работниците дето им правиха Вили Елените. Пратиха си ги в къщи без пари.Доживяхме и те да страдат.
7
3
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Това е положението ... по всичко личи, че и Арабаджиева ще прави компания на Баневи, за да не се чувстват самотни и да имат социални контакти ... скоро към групата им може да се присъедини и офшорното ленче, а после Гешев ще трябва да осигури и по-голямо общежитие, с приветлив домакин като Бай Ставри, за да може да се отговори подобаващо на нуждите на новопристигналите ... !!!
6
7
 
37
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Цялата олигархия, която БСП създадоха и развиха през 90-те години ще бъде унищожена. Те затова сега така са побеснели. Това са им спонсорите. А след ареста на Черепа, чак и "президента" наскача да лае и да стърже. Просто е крайно време крадците и мародерите на прехода да отговарят за престъпленията си срещу държавата и народа. Ще има и други през тази година.
5
0
 
44
 
! Отговори
алоууу преди 4 години
а Баневица-Майкъл Джексън кога?!
4
5
 
24
 
! Отговори
Предположение преди 4 години
Сигурно в ареста живее по-добре от повечето свободни българи.
3
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на прокуратурата и правителството.
2
4
 
60
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Най ми е кеф да гледам милионери в ареста, душата ми се сгрява
1
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ветко и Банев най големите будали се оказаха, да се криеш в ЕС, не са ли чували Сърбия Дубай Юар хаха.