След "черния печат" от САЩ – уволняват съдия Миталов?

Правосъдният министър иска от ВСС да го освободи от поста
312
След "черния печат" от САЩ – уволняват съдия Миталов?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на ВСС да бъде освободен от длъжност съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд.

Още по темата

През седмицата държавният секретар на САЩ Майк Помпейо оповести, че Миталов вече няма да има право да влиза в страната, защото името му е замесено в корупция.

"Държавният секретар на САЩ има достоверна информация, че българският съдия Андон Миталов е участвал пряко и непряко в сериозна корупция, която подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България“, посочи и днес в съобщение Държавният департамент на САЩ.

Според Данаил Кирилов с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт, което е основание за освобождаването  му от поста.

"Неблагоприятния резултат за авторитета на съдебната власт и за българската държава е налице, като се засяга доверието и независимостта на съдебната ни система, както и международната оценка за възможността да се прилага принципът  на върховенството на закона в нашата държава“, посочва в мотивите си до ВСС правосъдният министър.

Според него вредата от този случай е само за българко-американските отношения , но и за тези с останалите страни от ЕС и останалите партньори на България, работещи за утвърждаването на принципа на върховенството на закона.

Кирилов посочва още, че Миталов е нарушил законови разпоредби, когато е разрешил на на разследвания за шпионаж в полза на Русия лидер на движение "Русофили" Николай Малинов да напусне България и да замине за Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
9
 
! Отговори
Познат Почерк преди 4 години
По чия инициатива НАТОвският генерал Цанко Стойков беше " употребен " за да бъде "изработен " Президентът на България ген. Румен Радев
201
1
 
7
 
! Отговори
й преди 4 години
Кой тоя с ***,отската физиономия на снимката?
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
prokurorite v rbg 6 godini zasto si malchaha za vassileva deportacia? kupeni ot vassilev li sa bili?
199
4
 
15
 
! Отговори
Баба Пена преди 4 години
Съвсем се обърках,ние българите граждани на кое сме:Република България, или сме станали щат на САЩ,имаме ли си държава,нямаме ли,Радев ли ни е президент,Тръмп ли,тоз министър на снимката Помпео ли му е шефа,съдът не трябваше ли по презумпция да е независим?
198
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли с новите реалности?
197
4
 
14
 
! Отговори
амиии преди 4 години
До Анонимен 191 Ако Миталов е извършил нарушение на закона , като е пуснал Малинов до Русия , защо САЩ не са предали данните към прокуратурата . И тя щеше да се произнесе , има ли простъпка или не . Защо САЩ се явяват като прокурор и съдия едновременно ?Кой им дава право ? Последно бяхме суверенна държава / малко е спорно това през последните години , ама все още се водим такава/
196
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
Гнома си тури наколенките. Хем големи.
195
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешника от снимката трябва да се освидетелствува.Има сериозни ментални и психични проблеми.Боко Тиквата го е сложил за да не се вижда колко е жалък самия той.
194
3
 
3
 
! Отговори
Джаст гоу ОN преди 4 години
нека го уволнят и ще им гледаме сеира. тоя хъш както им знае спатийте, като отвори една юридическа практика, ще им разкатае фасоните с убийственни оправдателни дела.Ще гледаме втората серия на филмът Дъ Блак Щемпел - 2Предполагам че ще подхване защитите на ЦВасилев, ВБожков, Маргини, Дамбовеца и тн.
193
2
 
7
 
! Отговори
пак да попитам преди 4 години
До Сата НАТО 193 Как Миталов се е подиграл публично с българската държава ?
192
3
 
10
 
! Отговори
хммм преди 4 години
До Анонимен 199Защо трябва да ми слагаш черен печат ?Какво съм направил ?Нима в твоя мироглед, за мнение различно от твоето , веднага следват рестрикции ?А по темата , къде са доказателствата за извършено престъпление от съдията ?
191
2
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
А съдиите които оправдаха Цвъко Апартаментаджията след две осъдителни присъди ,кога?А тази димитровградска мижитурка кой го сложи за министър?По-жалък и невеж е дори от Цеца Рабфакаджийката.
190
2
 
12
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Тоя съдия или някой от семейството му ходили ли са изобщо някога в САЩ?Много ми е интересно,защото като нямаш намерение да ходиш някъде,какво ти пука за списъка им?
189
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да попитамDo 189 Izviniavai za kakav cheren spisak pishesh S tozi cheren pechat USA kazvat - tozi ne go iskame v nashata strana Kak taka na vsichki komuneta mnogo vi se prihodi v USA Ako zavisi ot mene na vsichki takiva kato tebe bih slojil cheren pechat ne samo za USA no i za Europe
188
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо след докладите на Джеймс Пардю, Джон Байърли и Нанси Макълдауни, където ББ е описан като престъпен бос облечен във власт, тиквата още не е с черен печат?
187
3
 
10
 
! Отговори
Йово преди 4 години
До АнонименАми като искат да му бият черният както на много други българи а не да го разнасят по всички техни васални медии в България. Не съм чул за всеки българин с черня печат да говорят а само за този! Явно е бръкнал в краварският * и на такива които лижат задните части на краварниците като ... ти си знаеш!
186
6
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Някаква чужда държава твърди, че наш магистрат е корумпиран, само защото е пуснал до Русия един човек.----Ха по-полека, доригой!Не валяй дурака...
185
13
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До да попитамЗащо , какво е направил съдията ,че да бъде вкарван в " черен списък " и семейството му също ?-----Ти тьп ли си или да? :)))Да кажем, че се е подиграл публично с държавата на Българския народ.Този не да го уволнят, а заслужава да го обесят на първото дърво.
184
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hubav usa plesnik po glavata na rbg rumen radev... :-)))...toi zatui li se nakloni silno naliavo?! :-))))
183
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 189Защо , какво е направил съдията ,че да бъде вкарван в " черен списък " и семейството му също ?Нищо с което да спре следствен да напуска страната! Иде ред на още такива тошковски съдии! Седи гледай "мача"! :)))))))))))))