Разпитаха Петкова по делото срещу Овчаров

Обвинителният акт беше внесен преди около година
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се яви днес в Специализирания наказателен съд, за да свидетелства по делото срещу ексминистъра Румен Овчаров.

Той е обвинен в умишлена безстопанственост, от която последвали щети за над 24 милиона лева.

Става въпрос за отдаването на държавната "Мини Бобов дол" ЕАД под наем на дружеството "Ораново" ЕООД, свързвано с Христо Ковачки, с договор от 2006 г. и анекс от 2007 г.

Подсъдими са още заместникът на Овчаров - Анна Янева и бившият изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" Пламен Евтимов.

Делото започна на първа инстанция 10 години, след като били извършени престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения.

През април 2019 г. Спецпрокуратурата съобщи, че е внесла обвинителния акт срещу Овчаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Българина преди 4 години
До:12 - Ти пък като си писар, да не би да писа нещо смислено бе комплексар :)
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дългият инкасатор е комунистически престъпник-***. За съжаление, Петкова не е кой знае колко по-добро решение. Въобще и тия и ония са си същите комунистически простаци. Нови хора ни трябват!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овчаря още ли е на свобода бе, тоя ни закопа с цените на прословутата " безценна" рускя гасссс, и прецакня " проектите" на московията
12
1
 
1
 
! Отговори
20 копейки преди 4 години
до 11 : научи се да пишеш бе ***!
11
1
 
4
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
10
4
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
А на бб само 1 км от магистралите доказано ощетяват с 25млн, за него и герберастията кога ще има дрла. Апартамент гейт, ало ваньо...кражби за милиарди
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Червените милионериВашата пропагнда вече не върви,изтъркахте се с едни и същи пропаганди,ББ и Цвък са смърт за България,откакто са на власт,държавата се раздира от конфликти и репесии, слухтене и преследване,неестествената смърт на хората стана ежедневие!
8
4
 
7
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪН СИНИТЕ ДИКТАТОРИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме да знаем кой натиска Ковачки и специалиста ни по енергетика Овчаров!Кой е поискал и кой е подписал документи за преследването им и притискането им? Кооооой?Конкретно!Нагли варвари,спрете се,зверове!Каква е тази ДИКТАТУРА и ТИРАНИЯ?!ВИЕ УПРАВЛЯВАТЕ С РЕПРЕСИИ!!!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново пробив във огуителна Ферна " Швайне фор еврибоди" Черната манба е пробила оградата на чифлика.
4
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Дрогарю Овчаров, какво падение... - да замениш апартамента си от 350 квадрата - с килия от 3 квадрата и половина...
3
9
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Да се готви Масларова... - Импексовата - тя си знае...
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери прехвърлихте всякакво възпитание,Овчаров е най-добрия ни специалист в енергетиката,вече се ос-рах-те!Мам.ка ви мръ.сна,удряте по Ковачки без причина,а не виждате кой е подписал договорите за ***!Искаме прозрачност - кой е дал заповед за тези атаки срещу тях,кой е дал такова нареждане и кой е подписал,предатели!
1
9
 
8
 
! Отговори
Г преди 4 години
Хайде, другари, да защитим нашето корумпе!