Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!

По думите му трябвало и политиците да си свършат работата
Обновена: 20 фев 2020 18:11 | 20 фев 2020 15:30, Камелия Цветанова
237
Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще бъде проверен целият приватизационен процес и всички сделки, каза в Благоевград главният прокурор Иван Гешев, циитран от БТА.

"Длъжни сме да затворим тази страница, дължим го на българските граждани. Мисля, че на всички е ясно, че това беше бандитска приватизация, тя беше криминална и се трансформира държавната собственост по несправедлив начин в частна. Това го знае всеки български гражданин", посочи главният прокурор.

Още по темата
Той допълни, че за да има справедливост и наказателна отговорност за хора, които са извършили престъпления, трябва и политиците да си свършат работата, която българските граждани очакват от тях.

Гешев посочи, че ако е необходимо следва да се извършат съответни промени, ако трябва дори и в Конституцията.

Проверката, която е възложена, ще започне с най-големите приватизирани активи.

"Ще вървим от най-големите сделки към следващите, ще се върви на етапи, по десет, по двадесет. След като се подават и са проверени от съответните структури на ДАНС и е събрана информация от Сметната палата, от Министерството на икономиката, Министерство на финансите, ще обобщават тази информация и ще я подават към прокуратурата, а отделно прокуратурата след това по всяка сделка ще направи анализ има ли основание за реализиране на наказателна отговорност.", посочи Иван Гешев.

Информацията за всяка сделка ще бъде публично оповестявана, за да се запознаят българските граждани какво сме констатирали, каза още главният прокурор. Това, което ще бъде направено в началото е да стане ясно каква е сметката на приватизационния процес, тоест колко активи са продадени и срещу това колко пари са влезли, а после ще почнем сделка по сделка, посочи Гешев.

Всеки един случай ще бъде проверен дали е имало предишни проверки по него, как са приключили, имало ли е съдебни производства, както и как се е произнесъл съдът там, където е имало производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Да, и какво? Ще възстановиш ли предприятията, които биваха умишлено фалирани и купувани за жълти стотинки?! А?! Какво се пънеш, само панаири се правят и имитация на работа. А нашите пари от масовата приватизация ще върнеш ли?! Дето ни излъгаха с тези бонови книжки, имам ги 5, искам да ми бъдат върнати парите!
163
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Воят за разследване на факти от преди четвърт век е само за да се отклони вниманието от настоящите гешефти и кражби. Даже децата у нас ме питат защо ще разследват нещо, станало преди толкова време и какво се очаква да се случи дори ако се докажат нарушения и престъпления. "Нищо" - казвам им, пушилка се вдига. Те не разследваха навре, когато ревизиите на приватизациите пращаха всички материали в прокуратурата. Едно дело за безстопанственост в нашия район не беобразувано, сега ще си играят ...
162
1
 
4
 
! Отговори
Ожас!!ШоГ!!! преди 4 години
Каскета ,каскетаааа някой му е откраднал каскета!Веднага ЦРУ,Мосад,МИ-5 да се задействат!На лице е престъпен сговор срещу най-големия борец за справедливост!!!
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колокото е по-голяма пушилката толкова по-голяма далавера ще покриечестито на печелиншитеможете да продължите да се упражнявате по темата
160
0
 
4
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До 182 183 Ами какво да направя като за съжаление съм роден, израсъл и живея в селоСофия?
159
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешеф,не се захващай с работа изискваща (2Х45) години.Не мож са управи.Малък Тошко вика ,,Това което дядо ми построи за 45г. вие днес не можете само да го боядишите''.А сте тръгнали да дирите апашите на откраднатото.Няма да ги намерите.Те дори вече нямат БГ гражданство.Че за какво им е ???
158
2
 
9
 
! Отговори
Не знам Гешев преди 4 години
колко ще разкрие от кражбите в миналото, но яко отвори кутията на Пандора. Само за това, че яко разтърси държавата и разлая кучетата -евалла! Това даде началото следващите прокурори да захапват по яко. В една гл.утница е достатъчно едно п.се първо да за.лае, после вече става страшно. У нас вече се лае, да видим дали само с лай ще мине. Ще повярвам, че Гешев се бори с престъпността, ако вкара Иван Костов в затвора, той е главният разсипник на Бълтария, профука 35 милиарда народна пара!
157
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато си *** никой и нищо не може да ти помогне !!!*** крещи "Долу комунистите" а го управляват отявлени комунисти и престъпници.Както официално така и задкулисно.НО, както казах, когато си *** няма спасение.П.П. Каква е целта на тази "ревизия" на приватизацията?!Ами комунистите да конфискуват всичко от тези които не са от техният отбор.Кои са комунистите?Ааааа, нали сте "умни", разберете сами............ха-ха-хаНО, нямате акъл колкото една кокошка дори.
156
6
 
8
 
! Отговори
дърт преди 4 години
И хиляда ревизии да направите бития си е бит, а обрания - обран! Това е просто поредна та серия от акцията Да замажем очите на хората.
155
4
 
15
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
154
11
 
8
 
! Отговори
обнадежден преди 4 години
Сега разбрах защо Нинова и Радев са пощурели.Браво Гешев! Народът иска справедливост.
153
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Колкото затворихте страницата с досиетата и ДС,толкова и сега ще свършите нещо.
152
5
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
с други думи някои има апетити към чужди бизнеси
151
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно е Геш.Късно е чадо.Всичко е изпито и изядено.БГ.е обрана и обрулена държава.
150
6
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Това за "ревизията" на Приватизацията гн Гешев.по поръчение на Др Борисов ли ще го правиш?! Та ти беше на 18-20 г бе човек! Млад човек избирайки по кой път да хванеш! За да ги съдиш тези ***.Трябваше лично да си видял! А аз го видях лично! Как затвориха предприятия и заводи "демократите"! И как казваха на хората.Че от днес не сте на работа! И как влизаха в краварниците с елитни крави в кравефермите на АПК.И дърпаха за юларите и товареха кравите в камиони.Повечето стигнаха до кланиците!-:(
149
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готви се прашна буря за очите на средностатистическият цъ.р.вул.
148
8
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
той народът я направи ревизията. оценката я знаят всички, файдата нулева. от твоята ревизия последствията ще са същите гешефтчев.
147
8
 
13
 
! Отговори
Driver преди 4 години
Задавих се с бирата от смях. И ако установят, че например Кремиковци е приватизиран незаконно, какво следва? Ще ги задължат да го построят отново ли? Или ще върнат СоМАТ на държавата? В който само камионите са стрували повече от стойността на цялата сделка?
146
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли имам някакви смътни спомени , че и Цацата направи или поне се опита да направи ревизия на приватизационните сделки?! Май пак се опитват да ни заблуждават, за да покрият нещо друго. Например смяната на лева с евро.
145
5
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Абе дайте му на кухия полиран боздуган с каскета да чете!Основа на грабежа е ПРИЕТАТА ОТ НС ПОД ВАШИНГТОНСКИ НАТИСК ПЛАНЪТ РАН-ЪТ С УЧАСТИЕ НА ОТБРАНИ ИКОНОМИСТИ ПРЕДАТЕЛИ!ТОВА Е ПЛАНЪТ ЗА ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ,ЛИКВИДИРАНЕ ЕДРОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!